Parcul Drumul Taberei va fi redeschis sambata, pe 30 mai, dupa ce a fost inchis aproape 2 ani pentru modernizare, a anuntat Primaria sectorului 6 pe pagina de Facebook. Reprezentantii Primariei spun ca lucrarile de reamenajare, ce se ridica la circa 15 milioane de euro, au fost finalizate, mai putin serele exotice care au fost ridicate in parc si care ar urma sa fie gata undeva la sfarsitul acestui an. Primaria sectorulului 6 ii invita pe locuitorii sectorului sa vada cum a fost reamenajat parcul si sa se bucure de spatiul verde.

Parcul Drumul Taberei martie 2015Foto: Hotnews

"Invitam membrii comunitatii Sectorului 6 si bucurestenii la redeschiderea Parcului Drumul Taberei, cel mai tanar, modern si sigur parc din Capitala", se arata pe pagina de Facebook a primariei.

Reamintim ca locuitorii din cartierul Drumul Taberei au protestat de mai multe ori in aprilie si mai cerand autoritatilor sa redeschida parcul si sa inlature constructiile ridicate pe spatiul verde.

Lucrarile de reamenajare a parcului au inceput in mai 2012, iar din mai 2013 parcul a fost inchis pentru continuarea acestora. Termenul de finalizare al lucrarilor este de 391 de zile lucratoare, de la data inceperii, la care se adauga sambetele, duminicile, sarbatorile legale si intarzierile cauzate de vremea nefavorabila, spun autoritatile. Initial, Primaria sectorului 6 a promis ca parcul va fi redeschis pana la sfarsitul anului 2014, insa nu a respectat acest termen.

Pentru amenajarea parcului, Primaria sectorului 6 a taiat circa 160 de copaci, dar a plantat alti 950. Defrisarile, dar si faptul ca in parc se construieste o sera de cativa mii de metri patrati, dar si mai multe poduri, a atras critici din partea societatii civile.

Lucrarile de modernizare a parcului se ridica la 63,5 milioane de lei (circa 15 milioane de euro) si sunt finantate in buna parte din fonduri europene. Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a fost semnat in septembrie 2011, finatarea nerambursabila fiind de 59,5 milioane lei. Licitatia pentru executarea lucrarilor a fost castigata de asocierea Pergola Gradini Decorative, constructii Erbasu, Promsconcept Grup, Hidrocanal, UTI Trafic, Metabet CF, E - Factor Solutions, anuntul fiind publicat in iunie anul trecut. Firma care realizeaza proiectul peisagistic este Concret Construct CD.