Elevii clasei IV de la Scoala Gimnaziala nr. 150 au refacut in aceasta saptamana "inelul verde" din jurul Bisericii Elefterie din Cotroceni, plantand mai multi copacei. Actiunea a avut loc in cadrul proiectului "De-a arhitectura", unde mai multi arhitecti voluntari au un parteneriat cu unitatile de invatamant si prin proiecte, clase interactive si excursii pe teren, incearca sa ii invete pe elevi notiuni de baza despre arhitectura, urbanism si cum se pot implica pentru a-si schimba orasul.

Plantare Sf. Elefterie 5Foto: Hotnews

Copiii au planta pomisorii si au interactionat cu vecinii, invitandu-i sa planteze si sa aiba grija de spatiul verde. Astfel, micutii invata sa respecte natura si sa se implice pentru schimbarea orasului.

In septembrie 2014, programa curriculei programului educational "De-a arhitectura in orasul meu" a fost avizata de MEN (Ordin nr 4422 din 28.08.2014) putand fi predata in orice scoala din Romania in ca materie optionala pentru invatamantul primar, clasele III-IV. In anul scolar 2014-2015 acest curs este predat in 16 orase si 5 comune din Romania, in 100 de clase, sub indrumarea a 120 de arhitecti voluntari, ajungand la peste 2500 de copii de clasele a III-a si a IV-a.

"De-a arhitectura in orasul meu" se adreseaza elevilor din clasele a III-a si a IV-a. Localitatea in care ei traiesc este materialul didactic de referinta. Programul are un suport de curs, o programa, un caiet al elevului si materiale didactice vizuale.