Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, a declarat joi ca Bucurestiul are mai mult spatiu verde ca Viena, Parisul, Roma sau Berlinul, iar noi suntem codasi la acest capitol in statisticile oficiale deoarece suprafata de spatiu verde a fost calculata gresit.

Parcul IORFoto: Hotnews

"Suprafata de spatiu verde, acum fara sa fiu specialist, dar mergem si la Paris, si la Berlin, si la Roma, si laViena, despre care vorbeste lumea ca este foarte verde, insa mai verde ca Bucurestiul va spun cinstit ca nu am vazut nicio capitala din Europa. Am locuit 2 ani la Paris, stiu bine ce inseamna si Parisul si alte orase mari, si mai verde ca Bucurestiul nu este. Noi calculam prost, in dezavantajul nostru spatiile verzi. Nu cred ca sectorul 5 are doar 2,7 mp de spatiu verde pe cap de locuitor. Eu imi mentin punctul de vedere ca si sectorul 4, si sectorul 3, si sectorul 1 stau mult mai bine la spatii verzi decat se arata in aceasta statistica. Eu cred ca suprafata verde este calculata cat se poate de gresit", a declarat Robert Negoita.

Potrivit inventarului spatiilor verzi facut de Primaria Capitalei, Bucurestiul are o suprafata de 23,21 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

Suprafata de spatii verzi defalcata pe sectoare este urmatoarea:

Sectorul 1 - 77,19 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

Sectorul 4 - 21,12 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

Sectorul 6 - 17,71 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

Sectorul 3 - 16,27 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

Sectorul 5 - 12,8 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

Sectorul 2 - 12,43 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Ecopolis, Bucurestiul este codas in ceea ce priveste suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor. Vezi tabelul de mai jos.