Trotuarul de pe bulevardul Regina Elisabeta din Capitala, proaspat reabilitat de Primaria Capitalei, s-a umplut de masini parcate neregulamentar pe portiunea cuprinsa intre Calea Victoriei si Universitate. Soferii au profitat de lipsa unui stalpisor si au intrat pe spatiul dedicat pietonilor atat pe bd. Regina Elisabeta cat si pe Calea Victoriei, blocand trecerea acestora. Asta in conditiile in care cativa metri mai sus, in Piata Universitatii, se afla doua parcari subterane care stau aproape goale.

Masini parcate pe Calea VictorieiFoto: Hotnews

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a promis ca o data cu inaugurarea parcarii subterane de la Universitate in 2012, conducatorii auto nu vor mai putea lasa masina pe stradutele din jurul parcarii si mai ales pe trotuar, acestia urmand sa fie amendati sau sa li se ridice masina.

"Strazile vor fi eliberate de masini. Masinile parcate ilegal, la suprafata, vor fi ridicate. Trebuie sa ne diciplinam si noi. Nu putem sa parcam oriunde, pe trotuar. Vom desfiinta parcarile stradale de pe strazile din jur. Am inceput refacerea trotuarelor, am pus bolarzi, vom pastra cateva locuri de parcare in fata la ambasada Cehiei, dar atat. Strazile din spatele parcarii vor de veni pietonale, aria pietei va fi pietonala, str.Ghica, str. Toma Caragiu", declara Sorin Oprescu.

Dupa cum se poate vedea nici Primaria Capitalei nici Politia nu si-au facut treaba, iar centrul orasului este sufocat in continuare de masinile parcate pe trotuar.

Masini parcate pe trotuarul de pe Calea Victoriei

Masini parcate pe trotuarul de pe bd. Regina Elisabeta