Primaria sectorului 3 amenajeaza in Parcul Titan un pavilion ce va adaposti o statuie de bronz - creatie a sculptorului Grigorie Minea, si patru cismele cu apa potabila. Pentru acest ansamblu arhitectural, Primaria va plati din bani publici circa 406.000 lei. Pavilionul va fi construit pe spatiul verde din parc, iar in unor interventii asemanatoare, primarul sectorului 3, Robert Negoita, a fost poreclit de o [arte din locuitorii sectorului Robert "Betonita".

Ansamblu fantani Titan 6Foto: Hotnews

"Amenajarea cuprinde construirea unui izvor de tip pavilion in interiorul caruia va fi amplasata o fantana care, in afara rolului decorativ, va functiona ca fantana publica de apa potabila. Ansamblul arhitectural va fi alcatuit dintr-un grup statuar de bronz, creatie a sculptorului Grigorie Minea, un bazin pentru recircularea apei si patru fantani/cismele ornamentale pentru distributia apei potabile. Intregul ansamblu va fi iluminat si va exista acces din si inspre aleea principala. Proiectul prevede si o zona de odihna/relaxare prevazuta cu banchete si jardiniere cu flori. De asemenea, este prevazuta o reamenajare completa a zonei verzi din jurul pavilionului prin integrarea peisagistica a acestuia, in vederea punerii in valoare a ansamblului arhitectural, dar si pentru reducerea la minim a impactului asupra mediului. In ceea ce priveste amplasarea in zona a statuii sculptorului Grigorie Minea, facem precizarea ca acesta a oferit conceptul lucrarii, cu titlu gratuit. Artistul Grigorie Minea este autorul unor lucrari monumentale, realizate din bronz, amplasate in diferite zone din tara, dintre care amintim "Victoria" - Aeroportul din Sibiu, Mircea cel Batran - Pitesti sau Gheorghe Bals - Adjud, se arata intr-un raspuns trimis de Primaria sectorului 3 la solicitarea HotNews.ro.

Referitor la utilitatea proiectului, reprezentantii institutiei spun ca doresc sa valorifice izvorul de apa potabila din parcul Alexandru Ioan Cuza.

Lucrarile de construire ale ansamblului arhitectural au inceput la 1 aprilie si vor dura o luna.

Primaria Sectorului 3 vrea sa mai cheltuiasca suma de 136.000 de euro pentru amenajarea unui foisor cu o suprafata de 80 mp in Parcul Titan, potrivit unei hotarari adoptate anul trecut de Consiliul Local sector 3. Tot in Parcul Titan, primarul Robert Negoita vrea sa cheltuie circa 136.000 de euro pentru amenajarea unui "pod al indragostitilor". Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Sector 3, unde majoritatea este detinuta de PSD. O alta investitie pe care edilul Sectorului 3 vrea sa o realizeze este un turn de 32 de metri ce ar urma sa fie amplasat la intrarea in sector dinspre autostrada Bucuresti-Constanta. Acesta ar urma sa coste 138.000 de euro.

FOTOGALERIE Cum arata ansamblul arhitectural cu fantani