Sculptorul Ivan Jinaru vrea sa amplaseze in fata Palatului Parlamentului din Capitala un grup statuar intitulat "Deceneu si Dacii" care are in centru o columna inalta de 33 de metri, deasupra careia se afla preotul dac Deceneu. In laterale, la sol, vor fi amplasate statuile lui Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Ferdinand I, Burebista, Constantin Brancusi, Mihai Eminescu si George Enescu. Sculptorul spune ca nu a cerut inca parerea autoritatilor referitor la acest proiect, insa va face demersurile necesare dupa Paste.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu sunt autorul statuii parintelui Arsenie Boca din Vaideeni, o premiera in ortodoxia din Romania. In momentul cand am dezvelit acest monument, anumite fete bisericesti cu rang inalt au fost impotriva deoarece in Biblie scrie sa nu te inchini la idoli, dar asta este altceva. Pana la urma a venit un mare arhiereu, a binecuvantat lucrarea si atunci am discutat si despre faptul ca marele preot Deceneu sa aiba un monument", a declarat Ivan Jinaru pentru HotNews.ro.

Acesta spune ca deocamdata nu le-a prezentat autoritatilor ideea sa, insa va discuta dupa Sarbatorile Pascale.

In ceea ce priveste amplasarea sculpturii in fata Palatului Parlamentului, sculptorul spune ca asa a simtit si inspiratia i-a venit "de la cel de sus".

FOTOGALERIE Simulare cum ar putea arata grupul statuar