Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat de 78,8 milioane lei (17,7 milioane euro) pentru consolidarea si restaurarea sediului Primariei Sectorului 5 de pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 29 - 31. Cladirea este monument istoric, iar lucrarile ar urma sa se finalizeze in doi ani.

Cladirea de pe Regina Elisabeta 29-31 a fost transmisa gratuit de Primaria Capitalei in administrarea Primariei Sectorului 5 in anul 1991.

Cladirea este alcatuita din 6 corpuri, construite in perioade diferite. Corpul A este edificat la sfarsitul secolului al XIX-lea, are regim de inaltime S+P+M+2E+3Epartial, iar fatada are statut de monument de arhitectura. Parterul adaposteste spatii comerciale, iar etajele superioare sunt ocupate de functionarii Primariei Sectorului 5. Corpul B a fost construit dupa 1977, are regim de inaltime S+P+1E si are destinatie de spatiu de birouri.

Corpurile C, D si E, sunt constructii "parazite", fiind ridicate fara autorizatie, potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei. "Aceste corpuri fie sunt in proprietatea, fie sunt exploatate abuziv de societatile comerciale ce detin spatiile de la parterul si subsolul corpului A" , se precizeaza in raportul de specialitate al Primariei Capitalei.

Proiectul prevede condolidarea corpurilor principale, refacerea acoperisului, demolarea partiala si reabilitarea corpurilor lipite ulterior, "in scopul incadrarii cladirii in clasa de risc seismic RIV si a revenirii la forma initiala a volumetriei si proportiilor cladirii monument istoric".