Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, este nemultumit ca Strategia de dezvoltare sociala si economica a judetului nu a fost aprobata din cauza proiectului Primariei municipiului Iasi ce vizeaza realizarea unei parcari subterane in fata Teatrului National Vasile Alecsandri, informeaza Agerpres.

In cadrul sedintei Consiliului Judetean de vineri, proiectul de Hotarare privind Strategia de Dezvoltare Sociala si Economica a Judetului Iasi, documentul fundamental pe baza caruia CJ poate desfasura proiecte europene in perioada 2014-2020, a fost fost amanat.

"Motivul care a dus la amanarea dezbaterii acestuia a fost intentia primariei de a realiza parcarea subterana din fata Teatrului National. Avem pregatita de ceva vreme Strategia de Dezvoltare Sociala si Economica a Judetului Iasi. In cadrul acestei strategii noi anexam ca liste primite din partea consiliilor locale proiectele pe care acestea doresc sa le desfasoare. Primaria Iasi a trimis lista de proiecte, care includea amenajarea parcului de la Teatrul National cu parcarea subterana, dar astazi consilierii PSD au solicitat amanarea acestui punct pentru a revizui lista de proiecte", a afirmat Cristian Adomnitei.

El asteapta din partea Consiliului Local Iasi o nota prin care sa fie mentionat daca isi pastreaza opinia in privinta listei pe care au transmis-o initial, daca acel proiect mai este viabil sau nu, sau daca trebuie sters si publicat restul listei de proiecte.

"Noi am trimis lista de proiecte adoptate de Consiliul Local Iasi inca de la sfarsitul anului trecut. Intre timp am decis sa renuntam la proiectul care vizeaza construirea unei parcari subterane. Pana acum, Consiliul Judetean Iasi nu ne-a solicitat nicio precizare privind proiectul de la parcarea subterana", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi