Nicolae Robu, primarul orasului Timisoara, vrea sa ii dea jos din transportul in comun pe calatorii cerati cu apa si sapunul, potrivit opiniatimisoarei.ro. Edilul intentioneaza sa isi puna in aplicare planul cu ajutorul Politiei transportului in comun si a camerelor de supraveghere.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

„Chiar daca am creat Politia transportului in comun, si initiativa s-a dovedit foarte buna, pentru ca un progres s-a obtinut, totusi aceasta politie are un numar restrans de oameni care nu pot fi omniprezenti. Ei nu au cum sa fie in permenenta in toate mijloacele de transport in comun, sa-i prinda pe raufacatori, pe hotii care sunt foarte prezenti, sa ii prinda si pe cei care n-au nicio treaba decat sa se plimbe cu mijloacele de transport in comun nespalati si neingrijiti, poluand aceste mijloace de transport. Cand vom avea aceste camere video, vor putea fi identificati si echipajul de politie se va duce tinta, dirijat din camera de monitorizare, acolo unde sunt probleme”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru sursa citata.

Ramane insa de vazut cum ii va identifica primarul Nicolae Robu pe „nespalati si neingrijiti” direct de pe camerele de supraveghere.

Potrivit Politiei Locale, care face controale pe tramvaiele si autobuzele RATT, de la inceputul anului si pana acum au fost aplicate aproape 200 de amenzi calatorilor. Au fost amendati si cersetori, dar si calatori care faceau mizerie sau distrugeau scaunele din tramvaie ori autobuze sau vindeau fel de fel de produse fara autorizatii.

In autobuzele si troleibuzele RATT exista deja camere de supraveghere, urmand sa fie montate si in tramvaie.