Lucrarile de modernizare a parcarii subterane private de la Intercontinental, cu o capacitate de 1.000 de locuri, au fost finalizate. Investitia se ridica la 3 milione de euro, fiind realizata de firma Interparking. La inaugurare a participat si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Parcarea Intercontinental reamenajataFoto: Hotnews

"In primul rand, vreau sa multumesc Interparkig, de la CEO pana la ultimul participant. Am pus bazele unui parteneriat public-privat in urma cu ani de zile, iar ei si-au respectat promisiunile. Sub ochii dumneavostra a aparut parcarea subterana de la Piata Universitatii, sub ochii dumneavostra s-au reamenajat spatiile pe care le vedeti, au fost aduse la perioada in care traim in ceea ce priveste civilizatia si cultura mersului cu masina. Incercam anul acesta sa sprijinim parcarile on-street prin participarea directa a bugetului Primariei Capitalei, incercam sa dezvoltam mai mult partea de parteneriat public- privat, in asa fel incat, in timpul cel mai scurt, bucurestenii sa poata beneficia de o civilizatie a mersului cu masina si a parcajului. Le multumesc arhitectilor si profesorilor care au lucrat la amenajarea acestor parcari, as vrea sa va asigur ca tot ce s-a facut are la baza un studiu si o strategie a parcarilor. Stiu ca unii sunt suparati ca nu au voie sa parcheze pe trotuar", a declarat edilul.

Dupa modernizare, s-au realizat si legaturi noi cu Teatrul National, iar parcarea a fost echipata cu un sistem de management performant, cu dispozitive de citire a placutelor de inmatriculare, dar si cu sisteme data-voice si CCTV. Bucurestenii care vin sa parcheze aici vor plati 3 lei/ora.

Sorin Oprescu a anuntat si ca in 2015 vor incepe lucrarile de la Parcarea de la Edgar Quinet, sub fantana arteziana de la Facultatea de Arhitectura.

Parcarea de la Edgar Quinet va avea 370 de locuri si se va realiza in parteneriat public-privat cu firma Interparking, investitia ridicandu-se la 5 milioane de euro. Aceasta parcare si cea de la Intercontinental vor fi legate intre ele printr-un tunel.

Compania Interparking mai gestioneaza si parcarea de la Universitate, zona statui, construita in urma cu doi ani in parteneriat public privat cu Primaria Capitalei.