Primaria Sectorului 4 a demolat marti fosta gara a trenuletului din Oraselul Copiilor, ridicata langa statia de metrou Brancoveanu, deoarece cladirea ocupa ilegal domeniul public, neavand autorizatie de construire, sustin reprezentantii institutiei. Demolarea s-a facut pe banii primariei urmand ca acestia sa fie recuperati de la proprietarul cladirii.

Gara trenulet Sector 4Foto: Primaria sector 4

"Demersul Primariei vizeaza punerea in aplicare a unei decizii definitive si irevocabile a Instantei, care a respins ca nefondate actiunile prin care proprietarul a contestat de-a lungul ultimilor 3 ani dispozitiile Autoritatii Locale Sector 4. Fiindca nu s-a conformat somatiei si nu a trecut la dezafectarea constructiei, Primaria Sectorului 4 a trecut la demolarea intregului amplasament, costurile pe care le implica aceasta actiune, respectiv, 67.000 de lei, urmand a fi suportate de proprietar", se arata intr-un comunicat emis de Primaria sector 4.

Reprezentantii Primariei sector 4 spun ca espectiva constructie a fost modificata si extinsa fara autorizatie de construire, in perioada in care Oraselul Copiilor se afla in administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement din subordinea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti.

Ulterior preluarii in administrare de catre Autoritatea Locala Sector 4, proprietarul a fost somat in repetate randuri sa intre in legalitate, insa acesta a refuzat, actionand in judecata Primaria Sectorului 4 si pe Primarul Sectorului 4, dar Primaria a castigat.

"Acesta a contestat in Instanta si amenda de 100.000 de lei, aplicata pentru incalcarea flagranta a Legii 50/1991, privind autorizarea lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin sentinta judecatoreasca nr. 1327/2013, definitiva si irevocabila, Instanta a respins ca nefondat recursul formulat de acesta, fapt care il obliga la plata respectivei sanctiuni. Pana in acest moment, proprietarul nu a achitat cuantumul de 100.000 de lei al amenzii, urmand a fi executat silit prin Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4", spun reprezentantii Primariei sector 4.