Consiliul General al Municipiului Bucuresti a schimbat miercuri consiliile de administratie ale RADET si RATB. Consilierii au motivat decizia prin lipsa de performanta a actualelor consilii de administratie si situatia dezastruoasa in care se afla cele doua regii.

CET Sud - BucurestiFoto: AGERPRES

Consiliul de administratie al RADET a fost schimbat in totalitate, noii membri fiind propusi de grupul PNL. Din consiliul de administratie al RATB au fost schimbati doar doi membri, restul de patru fiind pastrati. Noi membri au fost nominalizati de PPDD.

Noul CA RADET:

- Dumitrascu Gabriel;

- Alin Chitu;

- Miu Andreea;

- Tanase Antonel;

- Agiu Marian;

- Tudorache Rizia.

Noul CA RATB:

- Tudor Tanasescu;

- Radu Orzata;

- Radu Dumitru;

- Popescu Marin;

- Ovidiu Parvut;

- Macovei Dorel.

Vechiul CA RADET

- Berevoianu Costin

- Costachie Silviu

- Gherghiceanu Stelian

- Timnea Valentin

- Amzar Gheorghe

- Seremetea Robert

Vechiul CA RATB

Dumitru Radu

Dorel Macovei

Anca Alexandrescu

Claudiu Stefan Leonida Adam

Marin Popescu

Ovidiu Parvut

Vechiile consilii de administratie au fost numite pe 4 septembrie 2014

"Azi avem in atentia CGMB doua proiecte foarte importante pentru Bucuresti. Dicutam despre cele doua regii care influenteaza activ viata tuturor bucurestenilor. Sunt neplacut surprins de lipsa primarului general de la aceasta sedinta, in conditiile in care in casele oamenilor a fost f mult timp frig, mijloacele de transport vin cu intarziere desi 25% din buget merge spre cele doua regii. In ultimii ani, datoriile regiilor au crescut simtitor, numarul avariilor este mai mare ca niciodata, timpul necesar remedierii defectiunilor a crescut, cand a fost frig afara, temperatura agentului termic a fost sub parametrii. ELCEN a majorat tariful la Gigacalorie, tariful de distributie a crescut, subventia nu a crescut. Bugetul pe anul acest nu este aprobat nici macar schitat. Pentru lunile ramase ne asteptam la ce este mai rau. Consiliul de Administratie nu a venit cu solutii. Consiliul de Administratie se comporta ca si cum ar lucra pentru cabinetul primarului general. Consiliul de Administratie nu a venit in fata CGMB si nu au spus ca subventia este insuficienta . Au trecut 2 ani de cand primarul general promitea energie termica gratuita. Cred ca trebuie inlocuite cu oameni noi cele doua Consilii de Administratie, oameni care sa aiba o anumita perspectiva sa isi asume niste obiective si sa le duca la indeplinire", a declarat Cornel Pieptea, unul dintre viceprimarii Capitalei si consilier general.

Si unul dintre actualii membri in CA RADET a vorbit despre situatia dezastruoasa de la aceasta regie.

"Compania noastra trece printr-o situatie foarte grea din cauza resurselor financiare insuficiente. Incepand din 2014, ELCEN a majorat poprirea pe conturile regiei: in septembrie 2014 - 80%, in octombrie-noiembrie 2014 - 100%, in ianuarie 2015 - 80%, in februarie 2015 - 85%. Banii care raman sunt insuficinti pentru desfasurarea activitatilor. Hotararea de Guvern privind trecerea ELCEN la PMB intarzie. Nu stiu cat va mai rezista RADET in conditiile astea fiindca nu sunt bani pentru materiale pentru repararea avariilor. Oamenii merg la remedierea avariilor cu transportul in comun. Trebuie sa dati bani pentru ca sunteti proprietarii acestei companii si sa faceti interventii la Guvern pentru transferarea ELCEN la municipalitate", a declarat Gheorghe Amzar.