Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat noul culoar de exproprieri pentru largirea str. Fabrica de Glucoza, intre Soseaua Petricani si bd. Barbu Vacarescu, la doua benzi pe sens plus trotuare. Astfel, municipalitatea va expropria circa 15.500 mp de teren si 2.200 mp de constructii pentru care ar urma sa plateasca circa 48 milioane de lei.

Str Fabrica de Glucoza, BucurestiFoto: Google Street View

Initial, municipalitatea dorea largirea str. Fabrica de Glucoza pana in Calea Floreasca, insa din cauza unui litigiu pentru un teren aflat la intersectia str. Fabrica de Glucoza cu Calea Floreasca, largirea pe acest tronson urmand sa se faca dupa finalizarea litigiului.

In plus, initial municipalitatea dorea sa exproprieze o suprafata mult mai mare de teren, suma necesara exproprierilor fiind de circa 120 milioane lei.

Primarul Sorin Oprescu spune ca in prezent s-a redus spatiul de exproprieri cu trei sferuri, la fel si costurile.

In vechea varianta erau prevazute pe margine mai multe locuri de parcare, acum renuntandu-se la acestea.

Potrivit proiectului aprobat joi, strada Fabrica de Glucoza va fi largita la doua benzi pe sens plus trotuare.

Vezi aici cine este expropriat si cati bani primeste.

In 2010, Consiliul General a aprobat prima hotarare privind culoarul de exproprieri si despagurile - 163 milioane lei, insa legea s-a modificat si aceasta hotarare trebuia reaprobata in 2014.

Primaria a redus aceasta suma de la 163 milioane lei la 60 milioane lei, insa proiectul nu a mai fost aprobat pana in prezent din cauza scandalului dintre partidele politice din CGMB, dar si din cauza sumelor foarte mari propuse pentru exproprieri.