Consilierii generali au votat joi excluderea din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a consilierului PMP, Gabriel Pirvu, dupa ce acesta a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, in iunie 2014. Reamintim ca timp de cateva luni Gabriel Pirvu a cerut colegilor sa nu voteze excluderea sa, motivand ca decizia ANI nu este definitiva. Acesta a fost sustinut la vremea respectiva de consilierii PSD, PPDD si PMP, care formau majoritate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru ca Gabriel Pirvu nu a fost revocat de CGMB din iunie pana in prezent, toti cei 51 de consilieri generali au fost amendati, in 2 septembrie, de ANI, cu 2.000 de lei fiecare.

Potrivit ANI, Gabriel Pirvu a fost incompatibil in perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier general in cadrul CGMB si calitatea de administrator - membru in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Sarii SA Bucuresti.

ANI a cerut, in 18 august, aplicarea sanctiunii disciplinare de revocare din functie a consilierului general Gabriel Pirvu, ca urmare a unei decizii definitive.