Cati caini mai sunt pe strazile Capitalei? Cum va gestiona mai departe municipalitatea problema maidanezilor? Razvan Bancescu, seful de proiect al ASPA, a discutat online cu cititorii

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 9 februarie 2015, 15:43 Actualitate | Administratie Locala


Razvan Bancescu
Foto: AGERPRES
Primaria Capitalei a anunat in urma cu cateva saptamani ca a dus la bun sfarsit Planul pentru gestionarea cainilor fara stapan asumat in octombrie 2013 si care presupunea capturarea a 80% dintre cainii fara stapan, precum si reducerea cu 90% a numarului de incidente pana in martie 2015. A rezolvat Primaria Capitalei problema cainilor comunitari? Cati caini mai sunt in prezent pe strazile orasului? Cati caini a eutanasiat municipalitatea din octombrie 2013 pana in prezent?

Cati caini au fost adoptati in acest interval? Ce argumente are Primaria referitor la afirmatia ca 90% dintre cainii care sunt dati spre adoptie in strainatate sunt folositi in alte scopuri - zoofilie, experimente medicale etc? Cum va gestiona mai departe municipalitatea problema maidanezilor? Razvan Bancescu, seful de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din cadrul Primariei Capitalei a raspuns online intrebarilor cititorilor.


Nota Redactiei:

Pentru a pune intrebari folositi formularul de comentarii de la finalul articolului;
Nu adresati mai mult de doua intrebari;
Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9286 vizualizari

 • Buna (Luni, 9 februarie 2015, 15:57)

  falcoind [utilizator]

  1. Ce masuri luati impotriva celor care au "adoptat " un maidanez ca mai apoi sa il lase din nou liber pe strada?

  2. Considerati normal ezistenta si unui singur maidanez ?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 12:20)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui falcoind

   1. In cazurile constatate de ASPA au fost sesizate cele doua institutii abilitate, M.A.I. si A.N.S.V.S.A., pentru aplicarea legii. Din punct de vedere administrativ, ASPA a luat decizia de a interzice persoanelor si ONG-urilor care au abandonat caini sa mai adopte.

   2. Nu consider normala existenta cainilor pe domeniul public, indiferent ca discutam de 10 sau "numai" 1.
 • zoofilie (Luni, 9 februarie 2015, 16:03)

  codo [utilizator]

  Vi se pare normal sa mai ocupati postul pe care il ocupati in conditiile in care nu ati dovedit in niciun fel afirmatiile aberante legate de adoptii preponderent in scop de zoofilie?
  Cum ati primit invitatia europarlamentarului german directa si nediplomatica (dovada a reactiei de siderare produse in Germania) de a demisiona? In afara de clasicul: cainii latra, caravana trece.
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 12:31)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui codo

   Da. Este un act de normalitate sa depasim "cutumele" institutionale in demascarea celor care traiesc din "traficul" de caini fara stapan. In fata jurnalistilor am prezentat dovezile.

   Domnul Eck nu a avut mandat din partea Parlamentului European sau din partea Comisiei Europene. Si-a spus punctul de vedere personal, nu al Germaniei.
   Domnul Eck nu a putut sa raspunda intrebarii privind cei peste 20.000 de caini intrati in Germania din Romania in perioada 2013-2014, respectiv al celor peste 80.000 de caini intrati in Germania din Serbia, Bulgaria si Italia.
 • rezolvare in stil romanesc (Luni, 9 februarie 2015, 16:12)

  Martinezu [utilizator]

  Ati luat javrele din centru si le-ati dat drumul in comunele limitrofe.
  Adica atii rezolvat o problema aruncind-o la altii.
  eu nu inteleg care este motivatia. De ce nu ii eutanasiati din moment ce le dati drumul, musca un copil sau omoara un batrin si ajung sa moara in chinuri pentru ca oamenii se vor apara si ei cum pot.
  In alta ordine de idei am auzit ca antigelul e bun pentru vremurile friguroase sa nu inghete diverse lucruri.
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 12:36)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martinezu

   Toti cainii capturati de ASPA au ajuns in adaposturile ASPA. Din aceste adaposturi fie au fost adoptati fie eutanasiati.
 • Continuare activitate ASPA (Luni, 9 februarie 2015, 16:39)

  Anonim [anonim]

  1. Care sunt pasii proiectului de colaborare cu institutiile din Ilfov pentru extinderea programului ASPA si acolo?
  2. Unde se pot raporta cainii fara stapan de pe domeniui privat / domeniul apartinand institutiilor publice?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 12:49)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anonim

   1. Pasii proiectului de colaborare cu Ilfov sunt urmatorii:
   a) aprobarea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti a hotararii privind aceasta colaborare;
   b) aprobarea in Consiliul Judetean Ilfov a hotararii privind aceasta colaborare;
   c) semnarea protocolului de colaborare in baza hotararilor mentionate mai sus;
   d) extinterea programului ASPA in Ilfov.

   2. Cainii fara stapan de pe domeniul privat/domeniul institutiilor publice apartin, in fapt, proprietarilor/administratorilor care detin/administreaza respectiva proprietate/incinta.

   In drept, cainii sunt/nu sunt luati in evidenta (RECS). Aceste aspecte sunt in competenta M.A.I. sau A.N.S.V.S.A.. Am rugamintea sa sesizati sectia de politie sau D.S.V.-ul in astfel de situatii.
 • identificare caini (Luni, 9 februarie 2015, 16:43)

  augan mona [anonim]

  1. de ce cainii capturati de ASPA nu sunt scanati pt a verifica daca au microcip la descarcarea in adapost? astfel putand fi contactat propietarul si, eventual sanctionat pt abandon, in cazul in care nu a anuntat pierdere/furtul cainelui

  2.de ce nu se asteapta cele 7 zile in care stapanul poate revendica animalul inainte de a fi "rezervat" sau adoptat de o alta persoana ?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 12:55)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui augan mona

   1. Toti cainii capturati de ASPA sunt scanati in primele 24 de ore de la descarcarea in adaposturi, dar daca seria de microcip nu are un corespondent in RECS, ASPA nu poate lua legatura cu proprietarul.

   2. Conform prevederilor legale, cainii din adaposturi se pot da spre adoptie si in primele 7 zile.
 • Studii de specialitate (Luni, 9 februarie 2015, 16:54)

  Manuela Muresan [anonim]

  1. De unde are - sa le faca acum publice sursele - informaţiile, fotografiile şi cifrele referitoare la soarta cainilor comunitari ajunsi in laboratoare si în "bordeluri"?
  2. De ce îi pasă mai mult de soarta acelor caini trimisi in strainate decat de cei ramasi in gestiunea lui, din moment ce tot ii omoara in 14 zile, fara niciun regret?
 • angajați ASPA (Luni, 9 februarie 2015, 17:20)

  ValTo [anonim]

  1. Ați constatat până acum vreun abuz în serviciu sau cazuri de cruzime la adresa animalelor ale vreunui angajat ASPA - fie în timpul capturării câinilor, fie la unul dintre adăposturi?
  2. Aveți cunoștință de vreo anchetă a DNA privind modul de gestionare a fondurilor alocate gestionării populației de câini fără stăpân?
  Mulțumesc.
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 13:00)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ValTo

   1. Cazurile de abuz in serviciu au fost sesizate spre cercetare institutiilor abilitate.

   2. Sunt mai multe anchete in desfasurare, inclusiv pe rolul DNA.
 • caini chinuiti in adaposturi (Luni, 9 februarie 2015, 17:26)

  Laura [anonim]

  1. In ziua de luni, 09.02.2015 a fost prezentat un nou abuz intr-un adapost din Navodari. De-a lungul timpului au fost sesizate mai multe cazuri in care angajati ASPA si ingrijitori din adaposturi chinuie cainii. Ce masuri se vor lua in cazul angajatilor violenti si cum vor fi prevenite abuzurile asupra animalelor?
  2. Ce face ASPA ca sa incurajeze si sa faciliteze adoptiile?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 13:06)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Laura

   1. ASPA se delimiteaza de eventualele abuzuri asupra cainilor. In cazul in care apar astfel de situatii sesizam institutiile abilitate in aplicarea legii 205 privind protectia animalelor si initiem procedura disciplinara interna.

   2. ASPA a extins programul de adoptii de la 6 ore pe saptamana la 20 de ore pe saptamana.
 • Decizia Curtii de Apel Bucuresti (Luni, 9 februarie 2015, 17:27)

  Invectiva.ro [anonim]

  1. De ce nu respecta deciza CAB Bucuresti, care a decis in vara lui 2014 SUSPENDAREA NORMELOR DE APLICARE ale Legii "Ionut", dupa care functioneaza ASPA?

  In prezent, toti angajatii ASPA, care prind, incarcereaza si ucid ciini sint, ca atare, INFRACTORI DE DREPT COMUN. Iar Bancescu este seful lor, cel mai mare infractor. Nu este o jignire, este ceea ce a decis CAB Bucuresti!

  2. De ce nu respecta cetatenii Capitalei, fie ei si iubitori de ciini? Este constient de faptul ca "iubitorii de ciini" ii platesc salariul si ii pun familiei lui mincarea pe masa?

  3. De ce nu isi face publica declaratia de avere, el fiind un director in cadrul Primariei Generale? A numarat vreodata cite incalcari ale legii face, doar cind respira?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 13:25)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Invectiva.ro

   Salut Alecs,
   1. Respectarea hotararii Curtii de Apel Bucuresti nu atrage neaplicarea prevederilor OUG 155 privind gestionarea cainilor fara stapan (cu modificarile si completarile ulterioare). In lege sunt definiti toti pasii fluxului capturare-adapostire-adoptie/revendicare-eutanasiere.
   Acest flux a fost aplicat inclusiv pentru cainii din zona Theodor D. Sperantia - Decebal, sector 3.

   2. Respect toti cetatenii dar nu tolerez derapajele care duc la incalcarea drepturilor fundamentale.

   3. Eu nu sunt director, astfel nu fac parte din categoria functionarilor publici. Din acest motiv nu mi-am publicat declaratia de avere si declaratia de interese.
   Politia judiciara, parchetele si instantele sunt singurele in masura sa verifice/ancheteze aceste aspecte.
   Cand respiram se aplica "legile" fizicii/chimiei.
 • Cartier Militari (Luni, 9 februarie 2015, 17:34)

  mircea [anonim]

  In ultima luna, in Cartierul Militari zona metrou Pacii a crescut numarul de maidanezi, cum explicati acest fenomen ?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 13:32)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mircea

   Pe perioada sarbatorilor au fost abandonati caini in zona mentionata. Deasemenea, sunt si cainii din incintele industriale (partea dreapta-canalul Arges si partea stanga-Bdul. Preciziei/Valea Cascadelor) lasati nesupravegheati.
   Am rugamintea sa sunati la dispeceratul ASPA - 021/9844 si sa oferiti toate detaliile solicitate de operator. In cel mai scurt timp echipele de ecarisaj vor captura cainii de pe domeniul public.
 • Treaba continua? (Luni, 9 februarie 2015, 17:43)

  benicio [utilizator]

  Felicitari pentru cum ati gestionat pana acum problema asta. Chiar nu am mai vazut maidanezi ca pe vremuri, cel putin in parcuri si pe langa blocuri nu mai sunt. Nu au disparut de tot, dar nici nu se compara cu dezastrul care era inainte de a incepe campania asta. Intrebarea mea este daca se continua treaba, pentru ca abandonuri o sa tot fie. Am inteles, se pedepseste abandonul, dar in paralel si munca hingherilor ar trebui sa mearga mai departe.
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 13:41)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui benicio

   ASPA continua actiunile de capturare. Numai asa putem asigura un minim de normalitate si siguranta.

   Am rugamintea sa sunati la dispeceratul ASPA - 021/9844 si sa oferiti toate detaliile solicitate de operator. In cel mai scurt timp echipele de ecarisaj vor captura cainii de pe domeniul public.
 • Unde se poate solicita ? (Luni, 9 februarie 2015, 17:51)

  spectator47 [utilizator]

  ridicarea haitelor de caini dupa domeniul public-este una care sporeste saptamanal pe str. Emanuel Buteica in spatele Kaufland sector 3.
  Se remarca o catea gestanta banuim ca sunt maidanezi reteritorizati si cativa adoptati de ong-uri gen ham-ham ce i-a carat pe maidanul de la adresa de mai sus ,seara -noaptea isi revendica teritoriu agresiv si galagios.
  Multumim.
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 13:43)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui spectator47

   Am rugamintea sa sunati la dispeceratul ASPA - 021/9844 si sa oferiti toate detaliile solicitate de operator. In cel mai scurt timp echipele de ecarisaj vor captura cainii de pe domeniul public.
 • Întrebări (Luni, 9 februarie 2015, 18:02)

  Valentin [anonim]

  1.Domnule Băncescu, în interviul pe care l-aţi acordat ziarului Adevărul aţi afirmat că veţi pleca de la şefia ASPA la sfârşitul acestui an. Nu vă este teamă că-n locul dumneavoastră ar putea veni un apropiat al ONG-urilor (aşa cum s-a întâmplat în trecut) care să privească pasiv în timp ce iubitorii de câini repopulează oraşul cu maidanezi?

  2. În zona Ghencea (blocurile de lângă stadion) au apărut în preajma sărbătorilor (Crăciun şi Revelion) maidanezi, unii dintre ei cu chipuri în urechea stângă. Ulterior au dispărut (luaţi de ASPA bănuiesc). Într-un inverviu v-am auzit vorbind de adăposturi clandestine (inclusiv în Prelungirea Ghencea). Întrebarea mea e dacă aţi început împreună cu Poliţia să destructuraţi aceste focare de infecţie?

  În final, vă felicit pentru activitatea de până acum şi sper că veţi rămâne vigilent pe viitor astfel încât munca dumneavoastră să nu fi fost zadarnică.
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 13:55)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Valentin

   1. Sunt coordonator de proiect la ASPA. La finalul proiectului este normal sa plec de la ASPA si sa ma ocup de alte proiecte. Mentinerea starii de normalitate revine colegilor mei si ei stiu bine ce au de facut.

   2. ASPA a demarat un program prin care toate adaposturile clandestine/ilegale sunt destructurate.
 • Intrebari Razvan Bancescu (Luni, 9 februarie 2015, 18:09)

  Grupul Social pentru Apararea Drepturilor Animalel [anonim]

  1. Potrivit declaratiilor oficiale a unor DS.V.-uri locale, ultima din data de 03.02.2015, activitatea de capturare si eutanasiere a cainilor fara stapan este suspendata pe tot teritoriul Romaniei de catre Curtea de Apel Bucuresti, conform sentintei civile nr. 1982/20.06.2014, care dispune suspendarea H.G. nr.1059/2013 pana la pronuntarea instantei de fond. Este de inteles ca directiile sanitar veterinare, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care a dispus aceste norme, constientizeaza suspendarea lor si intreruperea activitatii de capturare si eutansiere. Si sa nu uitam ca fac parte din organele abilitate care monitorizeaza aplicarea lor. Odata suspendate aceste norme, concesionarea serviciilor de gestionare a cainilor fara stapan catre firmele private nu mai poate fi facuta. Il intreb atunci pe dl. Bancescu cum se face ca dupa suspendarea acestor activitati, dupa data de 20 iunie 2014 a continuat sa captureze si sa eutanasieze cainii fara stapan si in baza carui cadru legal?

  2. A doua intrebare vine in urma declaratiilor potrivit carora dl Bancescu are peste 118 plangeri penale si ca organele abilitate ar fi decis sa nu inceapa urmarirea penala. Cum se face ca desi suntem multi parte din aceste procese penale, solutia ca nu s-ar fi inceput urmarirea penala nu ne-a fost adusa si noua la cunostiinta, asa cum prevede legea si cum poate sa faca dovada acestor solutionari daca ele exista?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:04)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Grupul Social pentru Apararea Drepturilor Animalel

   Buna Andra,
   1. ASPA nu a primit de la D.S.V. sau A.N.S.V.S.A. documente in acest sens.
   Respectarea hotararii Curtii de Apel Bucuresti nu atrage neaplicarea prevederilor OUG 155 privind gestionarea cainilor fara stapan (cu modificarile si completarile ulterioare). In lege sunt definiti toti pasii fluxului capturare-adapostire-adoptie/revendicare-eutanasiere.

   2. Institutiile invocate sunt in masura sa raspunda la aceasta intrebare.

   p.s. Am rugamintea sa suni la dispeceratul ASPA - 021/9844 si sa oferi toate detaliile solicitate de operator. In cel mai scurt timp echipele de ecarisaj vor captura cainii de pe domeniul public.
 • intrebari (Luni, 9 februarie 2015, 18:38)

  nicoleta [anonim]

  buna ziua ,am si eu doua intrebari pt Dl Bancescu :
  1. In luna ianuarie anul trecut am pierdut o catelusa ,am cautat-o in toate ecarisajele dar parca a intrat in pamant . Programul vostru fiind de bugetar eu nu am putut sa o caut sapt . De ce nu exista un portal cu cateii capturati ? Inteleg ca interesul este sa-i omorati si nu sa le gasiti stapanii .
  2. De ce nu faceti nimic privind focarul de jigodie din adapost . ??? ZTocmai ce ia murit catelul unei prietene ,catel scos de la dvs din adapost
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:08)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui nicoleta

   Puteti depune atat dumneavoastra cat si prietena dumneavoastra o plangere la Politie pentru anchetarea celor sesizate.
 • de apreciat (Luni, 9 februarie 2015, 19:11)

  bucurestean [anonim]

  este de apreciat de a reusit domnul Bancescu. I: Domnule Bancescu intentionati sa plecati de la conducerea ASPA? In numele meu si al copiilor mei va rog sa nu plecati. In scurt timp o sa ne manance cainii (iar). Va multumim pentru tot ce ati facut pana acum!
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:51)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui bucurestean

   Cand proiectul ajunge la final, este normal ca persoana care a coordonat respectivul proiect sa plece. Asta inseamna "coordonator de proiect".
 • Intrebare (Luni, 9 februarie 2015, 19:47)

  laurix [utilizator]

  Buna ziua si felicitari pentru munca depusa pana acum. Sincer nu credeam ca in aproape jumatate de an cea mai mare parte din oras se va goli de caini. Este formidabil sentimentul de siguranta atunci cand te intorci noaptea tarziu acasa sau mergi pe bicicleta dupa lasarea intunericului fara frica de a fi oricand atacat de o haita de caini sau de a te uita in toate partile dupa ei... Deja dezvoltasem o psihoza.
  Asadar, va multumesc pentru munca depusa.

  Intrebarile mele pentru dvs. sunt:
  1. Hingherii ASPA se bazeaza exclusiv pe sesizari facute telefonic de cetateni sau exista echipe ce patruleaza in special noaptea in zone "cu risc"?
  2. Ce masuri luati pentru descurajarea cazurilor de abandon? Am observat intr-o seara din saptamana trecuta in zona Razoare-Academia Militara mai multi maidanezi (care nu erau acolo cu o seara in urma) ce pareau putin "pierduti", semn ca probabil tocmai fusesera "plantati" acolo...
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:15)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui laurix

   1. Echipele de ecarisaj se bazeaza atat pe sesizarile primite la dispeceratul ASPA - 021/9844 cat si pe alte informatii. In plus, periodic "maturam" tot domeniul public al Municipiului Bucuresti.

   2. ASPA sesizeaza A.N.S.V.S.A. si M.A.I. in astfel de situatii.
 • Program de lucru (Luni, 9 februarie 2015, 20:10)

  ValTo [anonim]

  Bună ziua. O colegă s-a hotărât să își ia un câine la curte și ar dori să adopte unul dintr-un adăpost al Primăriei. Dar a aflat, cu uimire, că programul la toate adăposturile începe târziu, când ea și soțul sunt deja la serviciu - și se încheie la ora 14, în fiecare zi. Și că sâmbăta sau duminica este întotdeauna închis. Nu există posibilitatea unui program care să le permită și oamenilor care au serviciu să poată adopta un câine?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:18)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ValTo

   Cine a dorit sa adopte un caine de la ASPA, a adoptat.
 • Abuzuri ASPA (Luni, 9 februarie 2015, 20:11)

  Bucurestean [anonim]

  1. Cum raspundeti fata de manevrarile brutale ale angajatilor ASPA , cainii sunt sugrumati de gat ridicati doar cu crosa in aer, sau omorati in crosa ?

  cum se vede in filmulet https://www.youtube.com/watch?v=Pvt3m1UzQRU . La minutul 2.50 - 3 se vede cum un angajat ASPA tareste in crosa un caine care a murit sugrumat.

  https://www.youtube.com/watch?v=xjk7Tcb0O3Q


  2. Cum raspundeti fata de conditiile mizere si supraaglomerarile din adaposturile ASPA in conditiile in care ASPA a consumat un buget foarte mare in toti acesti ani ?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:23)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bucurestean

   Cainele de care spuneti este in viata. La actiunea de destructurare a adapostului ilegal (organizat sub acoperirea Vier Pfoten Romania) nu a murit niciun caine. Cainele respectiv se afla acum in alt adapost clandestin (situat in Darvari). Mai multe informatii puteti obtine de la autoarea filmului (I.I.).
 • Mafia (Luni, 9 februarie 2015, 20:33)

  Justitiarul [anonim]

  2. Ati fost chemat la DNA pana acum pentru a da explicatii privind cele doua dosare in care conducerea ASPA este invinuita de fraudarea banilor publici? Nu, deoarece Oprescu are protectie politica. Deci in tara lui Iohannis, mafia face ce vrea
 • Amenzi (Luni, 9 februarie 2015, 21:01)

  dan.c [utilizator]

  Aveti cumva cunostinta cate amenzi au fost aplicate pentru hranirea cainilor pe domeniul public?
 • Intrebari Razvan Bancescu (Luni, 9 februarie 2015, 21:02)

  Andra [anonim]

  1. Referitor la cifrele, uimitor de exacte, pe care le-a declarat Bancescu privind numarul de catei capturati de pe strazile capitalei, ii dam nota zece la imaginatie. Dupa ce a numarat la sfarsitul lui 2013 toate cozile de caini din Bucuresti, rezultatul declarat a fost de 65.000 de caini fara stapan. Apoi victorios declara ca a capturat 51.200 de caini. Pentru necunoscatori cifra e luata de buna. Noi, o deducem din miscarile strategice facute, pentru ca a tot plimbat cainii capturati dintr-o parte intr-alta, inexistenta unui program special in care sa poate fi inregistrati si verificati intrarile acestor caini in adaposturi, nu doar niste cifre pe hartie ce pot fi puse din “burta”. Dar haideti sa vedem logica acestor cifre atat de exacte. Ce ne facem cu cainii care pana sa cada prada hingheriilor s-au inmultit in voie, sau cu cainii abandonati intre timp de cetatenii constiinciosi in alimentarea perpetua a cainilor pe strazi? Cum poate cineva sa creada ca ne putem raporta intr-un an si 3 luni la FIX la suma de 65.000 de caini, in contextul in care o catea da nastere la doua serii de catei pe an? Si cand rata abandonului in Romania este imens!
  As dori sa il intreb pe dl Bancescu cum raspunde la aceste intrebari care sunt legate intre ele?
  2. Si a doua intrebare tot in jurul cifrelor date de Bancescu. Din cifrele declarate deducem ca 23.000 de caini au fost dati de ASPA in adoptie, dintre care 20.000 au plecat cu destinatie necunoscuta in strainatate, deducem ca 3000 au ramas in tara, adoptati de persoane fizice sau ONG-uri. Bun. Cum se face atunci ca toate adaposturile private, autorizate sau nu, sunt pline la refuz de catei? Cu gura lui declara Bancescu ca a gasit 24 de adaposturi clandestine. Un adapost are o capacitate medie de 300 de caini. Dar sunt adaposturi care gazduiesc pana la 700 de caini, cum este adapostul Speranta. Facand un calcul simplu, 24 de adaposturi x 300 de caini (medie) =7200 de caini ar trebui sa fie numai in aceste adaposturi. Dar noi tot
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:32)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andra

   1. Cifrele nu sunt uimitor de exacte. Cifrele sunt uimitor de rotunde pentru a putea sa le memorez/redau mai usor.

   2. Solicitati raspuns de la adaposturile clandestine/ilegale sau legale. (ex: Glina, Fundulea, Adunatii-Copaceni, Popesti Leordeni, Frumusani, Gruiu, Baneasa, Vieru, Lehliu, Darvari, Moara Vlasiei, Corbeanca, Bucuresti, etc.)
 • Buna ziua (Luni, 9 februarie 2015, 21:03)

  arakis [utilizator]

  1.Progresele se vad cu ochiul liber, dar ce facem cu cei care se incapataneaza sa dea de mancare cainilor fara stapan , pe domeniul public?
  2. Exista o colaborare cu cei din Ilfov, avand in vedere ca ani la rand ilfovenii isi abandonau caini in Bucuresti?
  Va multumesc!
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:35)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui arakis

   1. Introducem hotararea privind interzicerea hranirii animalelor fara stapan, cu amenzile aferente.

   2. In acest moment pregatim colaborarea cu Ilfov.
 • Hingheriada (Luni, 9 februarie 2015, 21:17)

  iulia tincu [anonim]

  Intrebare 1:Angajatii ASPA(cei din teren - hingherii, precum si cei din conducere) se supun inainte de angajare, precum si periodic pe durata contractului de munca unor controale psihologice?

  Intrebare 2:Cum sunt sanctionati de catre conducerea ASPA hingherii care dau dovada de cruzime fata de animale in exercitul functiunii?
 • Buna ziua, domnule Bancescu (Luni, 9 februarie 2015, 21:22)

  persefona [utilizator]

  I. In ce relatii mai sunteti cu ONG-urile de tip Cutu-Cutu?
  II. Exista posibilitatea ca maidanezii exportati in vest sa fie folositi pentru testarea unor produse cosmetice?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:42)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui persefona

   1. Referitor la Cutu-Cutu vom solicita redeschiderea dosarului privind decesul doamnei Taniusa Stanchievici. Acei caini apartineau, de drept, asociatiei Cutu-Cutu.
   Tot legat de Cutu-Cutu, ASPA a sesizat A.N.A.F.- Serviciul Antifrauda in privinta insusirii unor sume de bani din fondurile asociatiei, impotriva prevederilor legale.

   2. Da.
 • -Sunteti multumit (Luni, 9 februarie 2015, 21:45)

  milosh [utilizator]

  de rezultatele ASPA de pana acum?

  -Va puteti incadra in termenul de 18 luni preconizat in octombrie-noiembrie 2013?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:43)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui milosh

   Proiectul asumat de PMB-ASPA in septembrie 2013 a fost finalizat.
 • BVC ASPA (Luni, 9 februarie 2015, 21:46)

  Justitiarul [anonim]

  1. In ce baza a fost fundamentat bugetul de venituri si cheltuieli a ASPA, avand in vedere ca stabilirea unui buget in baza unui numar nedovedit de caini este infractiune?
  2. Cum a reusit SRI-ul sa numere toti cainii din Bucuresti, desi nu a fost capabil sa gaseasca un avion prabusit gasit in 30 de min de oameni simpli?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:46)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Justitiarul

   1. BVC-ul ASPA a fost fundamentat pe baza unui proiect de gestionare. Numarul de caini a fost stabilit in baza unei estimari prin numaratoare partiala si extrapolare.

   2. La aceasta intrebare nu va pot raspunde.
 • Cainii cu stapan (Luni, 9 februarie 2015, 21:55)

  Alfabetix [utilizator]

  1. Ce se intampla cand cainii cu stapan deranjeaza vecinii? Masurile se iau de catre ASPA sau de catre Politia Locala? In ce constau aceste masuri? Ce se intampla cand recidiveaza?
  2. Cainii fara stapan din sate si alte localitati mai mici in grija cui ar trebui sa fie? Au fost cazuri in care au atacat trecatori pe campurile sau padurile de langa asezari rurale.
 • caini care nu au existat decat pe hartie (Luni, 9 februarie 2015, 22:00)

  Justitiarul [anonim]

  Ultima intrebare:
  In afara de inregistrarile pe hartie, ASPA nu poate fidovedit ca au capturat acel nr de caini, pentru ca acei caini nu au fost niciodata promovati pe niciun site, nici ASPA nici alt site. Singura dovada pe care ASPA o are este legata de inregistrarile cainilor recuperati de cei carora le-au fost luati cainii de pe proprietatile private. Restul sunt constructii pe hartie si acolo pot fi inventati milioane de caini, cat este nevoie pentru ca hingherii privati, firmele de casa ale lor sa iasa in castig major. Eu insumi am asistat la poarta Bragadiru la astfel de recuperari. in ziua in care am fost erau 10 persoane care isi recuperau cainii, cel mai cumplit caz fiind cel al unui tata venit sa recupereze cainele furat chiar de langa copilul sau minor aflat in stare de soc la acea ora. nu stiu daca a depus plangere penala sau s-a bucurat ca si-a gasit cainele. Iar cel mai notoriu caz a fost pe facebook: o avocata din Pipera a asistat dimineata la ora 8 la patrunderea in curtea a hingherilor ASPA care i-au luat cainele de rasa si apoi au batjocorit-o. l-a gasit la Bragadiru desi a fost mintita in fata ca nu ei au luat cainele, desi ea asistase la hotie (ce cautau hingherii ASPA in Ilfov?) Intrebarea: hingherii privati au fost platiti si pentru cainii furati de la oameni?
 • Intrebare Razvan Bancescu (Luni, 9 februarie 2015, 22:24)

  Andra [anonim]

  1. Care este bugetul alocat de Primaria Capitalei catre ASPA pe anul 2015?

  2. Cand veti face demersuri si in promovarea si stimularea adoptiilor, programe educationale referitoare la informarea cetatenilor cu privire la beneficiile sterilizarii, vaccinarii, microciparii si inregistrarii cainilor cu stapan? De altfel primul pas pe care ASPA ar fi trebuit sa-l faca in programul de gestionare a cainilor fara stapan din Bucuresti intr-o capitala europeana.
 • intrebari pentru coordonator bancescu (Luni, 9 februarie 2015, 22:39)

  garleanu eva vasilisa [anonim]

  1. Ce studii de specialitate aveti in domeniul in care activati?
  2. Cum se face ca o mare parte din cainii care se afla in asa zisele adaposturi de stat sunt caini de rasa, caini cu lesa, cum si unde au fost ei capturati?
 • AM FOST APROAPE DE O NOUA TRAGEDIE (Marţi, 10 februarie 2015, 6:13)

  anonim [anonim]

  Sambata, 7 feb 2015 am fost atacati in doua randuri de un caine agresiv in apropierea blocului in care locuiesc. In prima situatie, in timp ce ii asezam pe sanie pe cei doi nepotei ai mei de 2,5 anisori, cainele a inceput sa alerge inexplicabil spre noi. Un domn care era aproape, a strigat, s-a dus dupa el si l-a alungat. Copiii nu si-au dat seama ce s-a petrecut, nici eu nu mi-am dat seama ca acest caine este foarte periculos, asa ca am plecat linistiti. Nu m-am gandit ce final urma sa aiba aceasta scurta plimbare. La intoarcere, am facut o pauza si in acel moment am vazut acelasi caine la apx. 15m, uitandu-se fix la noi, fiind pregatit de atac. Am realizat pericolul si doar ce m-am intors spre copii ca sa ii protejez si sa ii ridic de pe sanie, si cainele s-a repezit spre noi. Acelasi domn era iarasi relativ aproape si a observat toata situatia. Am strigat amandoi la el, am tipat, am dat cu picioarele si cu greu l-am indepartat. Tremuram, copiii speriati tipau si plangeau. Ce s-ar fi intamplat daca nu il vedeam din timp? Daca ataca copii din spate? Daca acel domn nu ar fi fost aproape de noi ca sa ne ajute in ambele situatii? Copiii vor ramane oare cu sechele dupa prima lor plimbare cu sania? Sunt intrebari la care nu pot sa imi dau decat cele mai negre raspunsuri. Multumim lui Dumnezeu ca ne-a pazit de o adevarata tragedie.

  Dat fiind faptul ca in ambele situatii sania nu era in miscare ca sa fie un motiv de atractie, din tot ce am observat ma gandesc ca acest caine are tulburari de natura psihica si este un pericol pentru oricine.

  Scena s-a petrecut pe Sos. Giurgiului 164 aproape de ghena de gunoi de langa Bl.1. Maidanezul este alb-cenusiu cu blana mare si de talie medie spre mare. Poate fi gasit si in curtea vecina 164A intrucat este o poarta intre ele. Mai sunt si alti maidanezi printre blocurile din aceste doua curti. In spatele Bl.1 este un caine lup care deranjeaza urland prelung zi si noapte de fiecare data cand aude o sirena.

  Puteti, va rog, sa ii luat?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:53)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui anonim

   Am rugamintea sa sunati la dispeceratul ASPA - 021/9844 si sa oferiti toate detaliile solicitate de operator. In cel mai scurt timp echipele de ecarisaj vor captura cainii de pe domeniul public.
 • Intrebare (Marţi, 10 februarie 2015, 6:16)

  anonim [anonim]

  Cum se rezolva o situatie in care se face o sesizare, dar cand echipa ASPA ajunge la fata locului nu poate actiona libera din cauza interventiilor sau poate chiar a reactiilor violente ale celor care hranesc maidanezii si nu vor ca ei sa fie luati?
 • afacerea maidanezul (Marţi, 10 februarie 2015, 7:35)

  un om [anonim]

  1. As dori sa-l intreb pe dl. Bancescu ceea ce si angajatii ASPA se intreaba: cum va permiteti cu un salariu de bugetar pt studii medii sa aveti o masina de lux si sa va tineti copilul in scoala privata cu o taxa de 6500 euro/an (salariul pe 2 ani al unui bugetar cu studii superioare!)? Un profesor cu 30 de ani vechime si studii superioare castiga 1600 lei.
  2. De ce nu ati promovat niciun caine pt adoptie desi legea va obliga? Poate pt ca nu ati avut caini de promovat fiind toti recuperati dupa ce hingherii au patruns pe proprietati private?
 • Intrebari pentru cei care posteaza aici (Marţi, 10 februarie 2015, 9:38)

  andra [anonim]

  Pentru domnul cu sania si copiii
  Nepoteii sunt gemeni? Destul de ciudat ca desi in lunile trecute zapada a fost destul de generoasa, dvs abia acum ati decis ca nepoteii sa iasa pentru prima data in viata lor cu sania, cand zapada are doar cativa cm grosime. Da, este adevarat, povestea este ingrozitoare, dar analizata are ceva lacune.
  Si va raspund eu la intrebarea legata de cainele lup care va deranjeaza cu zgomotul. NU, nu poate fi preluat de ASPA, fiind un caine cu proprietar. ASPA nu poate prelua catei cu proprietar pe motiv ca va deranjeaza zgomotul. Inteleg ca aveti antipatii fata de caini, dar exista o limita dle! Daca v-ati fi limitat la a fi povestit doar intamplarea nefericita cu cainele si nepoteii de fix aceeasi varsta, fara sa aduceti in discutie un caine cu stapan care urla, erati mai credibil.
  As ruga administratorii sa lase postarea mea, am ceva studii in psihologie si realizez ce se intampla aici.
 • Intrebari (Marţi, 10 februarie 2015, 10:46)

  victor [anonim]

  1.Intentioneaza ASPA sa-i dea in judecata pe cei care I-au adus acuzatii nefondate?

  2.Intentioneaza ASPA sa comunice mai mult cubucurestenii pe pagini de socializare sau prin media tinand cont de faptul ca majoritatea lor nu mai vor caini pe strada?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 14:57)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui victor

   1. Da.

   2. ASPA comunica periodic prin media, atat formal cat si informal, iar pe platformele de socializare comunicam neasumat cu majoritatea comunitatilor online.
 • cainii din bucuresti (Marţi, 10 februarie 2015, 11:11)

  mirela dragos [anonim]

  de cainii din sema parc din splaiul independentei cine are grija,ca ne latra in fiecare zi
 • Intrebari (Marţi, 10 februarie 2015, 11:15)

  Elena [anonim]

  1. Cum explicati inmultirea si salbaticirea cainilor maidanezi din localitatile din jurul Bucurestiului?
  2. In unele cartiere (Titan, Sector 3 ca speta) au aparut din nou haite de catre 4-5 caini infometati si speriati. Cum ati rezolvat problema daposturilor neincapatoare? As dori niste raspunsuri care sa nu se bazeze doar pe fituici si cifre. Multumesc.
 • Adoptii (Marţi, 10 februarie 2015, 11:25)

  Anonim [anonim]

  1. de ce locatiile adaposturilor sunt "ascunse" publicului si nu sunt indeajuns promovate, astfel incat cei care doresc sa adopte sa aiba acces?(ex: cel din Bragadiru nu este marcat nicaieri)
  2. vi se pare ca masurile adoptate in Romania sunt conforme normelor UE, in ceea ce priveste eutanasia, nu cumva se folosesc metode barbare, avand in vedere ca acea substanta costa destul?
 • verificari (Marţi, 10 februarie 2015, 11:48)

  Rada [anonim]

  Domnule Razvan Bancescu, va recomand sa investigati cine sunt acesti "papusari" iubitori de animale, ce urmaresc de fapt, cine se ascunde in spatele lor! Ce retele au creat, in ce scopuri, cum se folosesc de naivitatea adevaratilor iubitori de animale, ce urmaresc de fapt, ale cui interese? Si... la urma urmei, ce fonduri acceseaza? La ei nu se pot face controale????!!!!!
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 15:01)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Rada

   La aceste aspecte lucram acum. Sunt mai multe anchete in desfasurare. Am primit foarte multe informatii si probe in sprijinul demascarii acestor retele.
 • raspund Andrei (Marţi, 10 februarie 2015, 12:04)

  anonim [anonim]

  nepoteii nu sunt gemeni, baietelul are 2 ani si 5 luni, iar fetita are 2 ani si 8 luni. Am scris 2,5 luni ca o medie ca sa nu dau prea multe detalii.
  Da, i-am scos abia acum pentru ca acum 2 saptamani aproximativ am primit cadou o sanie de la niste prieteni. Daca nu credetii, am inca 2 martori. Domnul care ne-a ajutat sta mai mereu pe afara asa ca puteti sa il intrebati mai ales ca aveti si adresa unde il puteti gasi. Cainele lup nu are proprietar si este pe domeniul public. Ca sa se inteleaga situatia mai bine, la numarul 164 este o curte in care sunt mai multe blocuri construite inainte si in timpul comunismului. Este o curte publica, nu privata, iar cainii de acolo nu au stapan. Nu contest studiile dvs, dar in acest caz chiar nu aveti dreptate.
  Aveti la dispozitie google street view ca sa va lamuriti
 • Detinerea de caini in apartamente (Marţi, 10 februarie 2015, 12:32)

  Sebi [anonim]

  Buna ziua,

  puteti sa ne spuneti care sunt normele legale pe care trebuie sa le respecte o persoana care vrea sa tina in locuinta sa, la bloc, un animal de companie (accord vecini, etc) si ce sanctiuni risca daca nu le respecta ?

  Multumesc .
 • intrebare (Marţi, 10 februarie 2015, 12:35)

  ionescu [anonim]

  dl Bancescu... credeti in D zeu? si credeti ca numai D zeu are puterea de a lua vieti? FIECARE LA URMA VA RASPUNDE CE A FACUT IN VIATA..NIMIC NU RAMANE NEPEDEPSIT.sufletele cainilor chinuiti si ucisi se vor razbuna...
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 15:04)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ionescu

   Cred in Univers si sustin faptul ca toti cei care au gresit trebuie sa plateasca (candva, cumva). Asa este normal.
 • viata din adapost (Marţi, 10 februarie 2015, 12:49)

  Corina [anonim]

  domnule Bancescu vi se pare normal cum sunt tratati cainii in adaposturi, cum sunt omorati si cum sunt tinuti fara mancare si conditii?
  Considerati ca este normal ca odata ajuns un caine in adapost sansele de supravietuire sunt egale cu zero? Mereu dati exemplu tarile civilizate din Europa dar ceea ce se intampla la noi este inuman si consider ca suntem o tara demna de rusine si nu meritam sa facem parte din UE...ce parere aveti d-voastra?
 • Intrebare la Raspuns (Marţi, 10 februarie 2015, 13:02)

  andra [anonim]

  Daca in fata jurnalistilor Bancescu spune ca a "prezentat" dovezi privind "traficul" de caini pt zoofilie si experimente, cum se face ca niciun jurnalist nu a dezvaluit aceste "dovezi"? Discutam aici de trafic, zoofilie, chestiuni foarte de expus in caz de ar exista!!!
  Este de acord Bancescu sa expuna aceste dovezi si catre ziarul dvs? Sa le publice, normal.
 • Intrebare la raspuns (Marţi, 10 februarie 2015, 13:07)

  Andra [anonim]

  "Toti cainii capturati de ASPA sunt scanati in primele 24 de ore de la descarcarea in adaposturi, dar daca seria de microcip nu are un corespondent in RECS, ASPA nu poate lua legatura cu proprietarul."
  Declaratie cat se poate de falsa si pot dovedi.
  Cum se face dle Bancescu ca sunt atatia caini cu microcip si inregistrati in RECS care au ajuns in ecarisaje si totusi proprietarii nu sunt sunati. Intrebati-l pe dl Damian de la Bragadiru, cat si pe doctorul Istrate, de fata atunci cand un proprietar de catel, care il avea inregistrat si microcipat, a venit sa isi recupereze cainele si chiar a semnalat ca nu a fost contactat de catre angajatii dvs.
  Cum raspundeti la asta?
 • Intrebare la raspuns (Marţi, 10 februarie 2015, 13:22)

  Andra [anonim]

  Cum adica ASPA a extins programul de adoptii de la 6 ore pe saptamana la 20 de ore pe saptamana? ASPA nu a extins niciun program. Incepand cu sfarsitul anului 2013, programul ecarisajelor a ramas acelasi: de luni pana vineri, intre oreel 10 si 14, 4 ore/zi X 5 zile/saptamana = 20 de ore. Matematica iese, insa legea suna asa:
  Art. 6
  (1)Accesul publicului în adăposturile publice se face în baza unui program stabilit de serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 10,00-18,00.
 • Intrebare la raspuns (Marţi, 10 februarie 2015, 13:27)

  Andra [anonim]

  8. Articolul 7 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  Articolul 7
  (1) In termenul prevazut la art. 4 alin. (1), cainii capturati si inregistrati in evidentele adaposturilor pot fi revendicati sau adoptati dupa cum urmeaza: a) in primele 7 zile lucratoare de la data inregistrarii in evidentele adaposturilor, cainii pot fi revendicati de catre proprietari;
  b) dupa expirarea termenului prevazut la lit. a) si pana la expirarea termenului de 14 zile lucratoare, cainii pot fi revendicati sau adoptati de catre persoane fizice sau juridice, din tara sau din strainatate, in conditiile legii;
  Cum dle Bancescu sa declarati ca pot fi adoptati cainii si in primele 7 zile?
  Iar incalcati prevederile legale?
  Va rog postati intrebarea.
 • Imagine publica ASPA (Marţi, 10 februarie 2015, 13:31)

  Finel [anonim]

  Sunteți de acord ca imaginea Instituției pe care o conduceti difera enorm,ca sa nu spun ca e in antiteza, comparând cu imaginea instituțiilor similare din alte tari? Dacă sunteți de acord cu mine, intenționați sa schimbați aceasta perceptie astfel încât intr- adevăr toate animalele care vor fi sub grija Dvs sa fie cu adevărat protejate?
 • legea nu exista pt hoti (Marţi, 10 februarie 2015, 13:35)

  un om [anonim]

  Cum se face ca in Illfov s-a transmis o adresa de la ANSVSA in care s-a spus clar ca normele suspendate suspenda activitatea hingherilor iar dvs vreti sa patrundeti in Ilfov? Cum de ansvsa spunr clar ca pe perioda suspendarii normelor nu se mai pot captura si ucide caini iar dvs incalcati aceste decizii ale Curtilot de Apel Buc si Brasov?
  Vorbiti de drepturile fundamentale? Cum ramane cu copilul lovit cu masina sicu pumnii impartiti, cu amenintarile cu moartea ale politiei locale?
 • intrebare dl bancescu (Marţi, 10 februarie 2015, 13:35)

  alex [anonim]

  Felicitari pentru colectarea potailor din spatiul public! Intrebare - cum comentati reaparitia maidainezilor in haite in zone deja curate de Aspa? De ce nu da politia amenzi nebunilor si zoofililor care obstructioneaza activitatea hingherilor?!
 • Intrebare-raspuns (Marţi, 10 februarie 2015, 13:43)

  Andra [anonim]

  1. Respectarea hotararii Curtii de Apel Bucuresti nu atrage neaplicarea prevederilor OUG 155 privind gestionarea cainilor fara stapan (cu modificarile si completarile ulterioare). In lege sunt definiti toti pasii fluxului capturare-adapostire-adoptie/revendicare-eutanasiere. - ati declarat mai sus
  Avem asa:
  ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân
  (4)Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân pot fi concesionate numai către persoane juridice, asociaţii sau fundaţii care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei animalelor. Acestea vor contracta servicii veterinare, potrivit reglementărilor legale în vigoare.
  Repetam: care desfasoara activitati in domeniu protectiei animalelor, nu a mobilei, a stomatologiei, consultanta sau altceva, asa cum sunt firmele private care au contract cu primaria. In lege tocmai ca sunt precizati acesti pasi de care amintiti, insa tocmai ca dvs nu-i respectati. Hingherii nu au nicio pregatire conform legislatie: "Capturarea cainilor se va face de catre personalul angajat al consiliilor locale, care trebuie sa fie format din persoane instruite in acest sens.
  Capturarea cainilor nu se va face prin aplicarea unui tratament brutal."Ca sa nu mai spunem ca nici nu sunt personal angajat de consiliile locale, ci a unor firme private de casa.
 • Din ce traiesc iubitoarele de animale? (Marţi, 10 februarie 2015, 14:00)

  Adrian [anonim]

  1. In ultimii ani numarul ”ONGurilor” de protectia animalelor a crescut semnificativ, la fel ca cifrele lor de afaceri. Exista o statistica oficiala? Din cate citisem, aceasta a crescut de la cca. 200.000 euro in 2010 la peste 4 MILIOANE de euro in 2014. Ascunde aceasta crestere ”afaceri” pe spatele maidanezilor?

  2. Majoritatea ”iubitoarelor” de animale, din pacate, au un profil psihologic similar: divortate, casnice etc. Exista niste explicatii oficiale sau anchete cu privire la sursele lor de venit? Pentru ca este cel putin ciudat ca stand toata ziua pe facebook sa iti intretii familia, sa iti renovezi casa si in general sa prosperi. Cine are autoritatea si cum se pot declansa investigatii printre aceste ”iubitoare” care blocheaza rezolvarea problemei cainilor de pe strazi?

  Multumesc!
 • Intrebare-raspuns (Marţi, 10 februarie 2015, 14:06)

  Andra [anonim]

  "ASPA a demarat un program prin care toate adaposturile clandestine/ilegale sunt destructurate."
  Cuvinte mari pentru un coordonator de proiect care nu are in programa sa astfel de actiuni. Singurele organe abilitate de a "destructura" adaposturile private sunt DSV-urile locale, ANSVSA sau politia. Poate chiar Politia Animalelor proaspat infiintata in Romania.
  Deci dle Bancescu va rugam sa va pastrati in limitele functiei pe care o detineti. Daca ati fi declarat ca veti ajuta la descoperirea unor astfel de adaposturi, erati mai credibil.
 • Eutanasiere Caini (Marţi, 10 februarie 2015, 14:08)

  Moldovan Daniela [anonim]

  As vrea sa stiu cum se eutanasiaza cainii la Bucuresti?
  Le dati in cap, le taiati gatul, ii gazati?
  Nu cred ca procedati dandu-le o injectie.Aia costa mult.
  Nu?Sunt f. curioasa deoarece daca as stii ca procedati
  cum trebuie as fi mai linistita.
 • Raspuns insuficient (Marţi, 10 februarie 2015, 14:14)

  Grupul ADA [anonim]

  ASPA nu a primit de la D.S.V. sau A.N.S.V.S.A. documente in acest sens.
  Ba da, a fost trimisa o circulara. De altfel putem pune la dispozitia oricui declaratiile DSV-urile. Chiar daca nu ati intrat in posesia acestei circulare, avand in vedere ca ANSVSA-ul cunoaste raspunsul la intrebarea daca activitatile de capturare/eutanasiere sunt sau nu suspendate si ca sa lamuriti pe toata lumea fara sa va mai atrageti consecintele unei activitati desfasurate sun suspiciunea ilegala, de ce nu ati trimis o astfel de solicitare de raspuns catre ANSVSA?


  2. "Institutiile invocate sunt in masura sa raspunda la aceasta intrebare."
  Si dvs aveti obligativitatea de a pune la dispozitia cetatenilor care va inculpa si potrivit legii transparentei aceste documente care va disculpa sau nu.
 • Declaratii despre cainii exportati (Marţi, 10 februarie 2015, 14:30)

  placinte [utilizator]

  Ati prezentat dovezi doar jurnalistilor pentru ca, de fapt, nu aveti nici una. Filme cu zoofilie (halal dovada) exista si vor mai exista, ele nu au absolut nici o relevanta pentru precis acei caini exportati de catre Romania.
  Nici una. Gravitatea declaratiilor se intoarce impotriva dumneavoaastra.

  Intrebare: Aveti bunul simt sa va asumati raspunderea propriilor afirmatii ? Care sunt urmarile daca va asumati / nu va asumati gafa facuta ?
 • Intrebare la raspuns (Marţi, 10 februarie 2015, 14:42)

  Andra [anonim]

  " Cifrele nu sunt uimitor de exacte. Cifrele sunt uimitor de rotunde pentru a putea sa le memorez/redau mai usor."
  Cum adica rotunjite? Asa se dau cifrele oficiale? Rotunjite? Suntem cumva in comunism?
  Bugetul cumva este rotunjit? Nu cumva este exact?
  Aveti un limaj de lemn dle Bancescu care depaseste orice limita. Ati declarat conform acestei cifre rotunde suma exacta de catei care se mai afla pe strazile Bucurestiului. Ce credibilitate aveti cand dati asa...sume rotunjite, usor de memorat, dar in acelasi timp spuneti ca ati indeplinit planul si ca v-ati facut datoria, iar Sorin Oprescu isi poate pastra scaunul de primar.
  Dvs dicutati de bani publici, sume enorme si dati cifre rotunjite?
 • Nu Vier Pfoten a avansat cifra de 65.000 de caini? (Marţi, 10 februarie 2015, 14:49)

  Andrei [anonim]

  1. Este adevarat ca cifra de 65.000 de caini vagabonzi din Bucuresti a fost avansata chiar de Vier Pfoten pe baza ”metodologiei”: aici vedem X caini pe km patrat, inmultit cu cati km are Bucurestiul = 65.000 caini?
  Se stie ca Vier Pfoten e finantata din strainatate in functie de proiectele pe care declara ca vor sa le faca local (de ex. sa ”sterilizeze” cainii printre blocuri cu o duba infecta numita pretentios ”ambulanta”). Si PMB, in lipsa altor statistici oficiale, a preluat de buna cifra de 65.000 de caini, in perioada in care exista o colaborare cu Vier Pfoten.

  2. De ce a fost denuntat parteneriatul ASPA / Vier Pfoten, intr-un mod similar cu renuntarea dintre primaria Sofiei (sper sa nu gresesc) si aceeasi organizatie?
  • R (Marţi, 10 februarie 2015, 15:11)

   Razvan Bancescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

   ASPA a denuntat protocolul incheiat cu Vier Pfoten.
 • Adapost (Marţi, 10 februarie 2015, 15:16)

  Dreptate pentru Animale [anonim]

  1. Ce masuri a luat ASPA impotriva hingherilor surprinsi cand incercau sa captureze un caine de pe o proprietate privata?
  2. Ce masuri disciplinare a luat ASPA impotriva hingherilor care l-au agresat fizic pe angajatul ADP S2, in momentul cand acesta s-a opus capturarii unui caine cu stapan?
 • Nu Vier Pfoten a avansat cifra de 65.000 de caini? (Marţi, 10 februarie 2015, 15:18)

  Andra [anonim]

  Dle Andrei, sau mai bine spus dle Florian Fugasin
  Va recunosc stilul. Nu, cifra nu a fost data de Vier Pfoten, ci de SRI, care a numarat cainii de pe strazile Bucurestiului, conform declaratiilor primarului Capitalei.
  Chiar si dl Bancescu a incercat sa explice la un moment cum s-a ajuns la acesta cifra.
  Va atrag atentia insa ca-i faceti de rusine pe colaboratorii dvs cu care ati avut afacerea Dogtown, daca spuneti ca nu este o cifra exacta. Ei in jurul acestei cifre s-au invartit cu declaratii, buget, scaune de primari etc.
 • Felicitari (Marţi, 10 februarie 2015, 16:22)

  Andrei [anonim]

  Buna ziua,
  Sper ca nu o sa va opriti pana nu strangeti toti cainii de pe strada.
  Felicitari pentru munca depusa pana acum.
 • Bravo Aspa (Marţi, 10 februarie 2015, 22:00)

  LolaLolita [anonim]

  va felicit si va multumesc pentru activitatea dumneavoastra!Sunteti atacati de foarte multi traficanti de caini(exemplu mai sus,Andra Dadau care a umplut mesageria jurnalului cu isteria ei),ma bucur ca i-ati demascat public,mi-ar pare rau sa plecati cand mai e atat de munca,chiar nu puteti prelungi colaborarea cu primaria sau sa faceti un alt proiect?Inca o data,va multumesc in numele tuturor cetatenilor normali la cap,care acum sunt mult mai in siguranta pe strazi !
 • Baza stiintifica (Miercuri, 11 februarie 2015, 2:00)

  Cetatean [anonim]

  Buna Razvan,

  1. Vis-à-vis de interzicerea hranirii animalelor fara stapan si amendarea celor care o fac cu sume cuprinse intre 3000 si 5000 roni: Prezinti aceasta metoda (infometarea animalelor) ca o solutie la gestionarea numarului de caini fara stapan. Te rog sa prezinti studiile, rapoartele si rezultatele stiintifice, publicate in reviste cu factor de impact mare, care stau la baza luarii acestei hotarari. Cum ai decis valoarea amenzii, ce algoritm de calcul ai fost folosit astfel incat sa rezulte o amenda de 3000-5000 roni? Cand s-a discutat valoarea amenzii, a fost facut un studiu comparativ cu nivelul (de altfel cu mult mai mic) al altor amenzi aplicate pentru incalcari cu mult mai grave ale legii?
  2. Din septembrie 2013, ai prezentat public, in mod eronat, rezultatele unor sondaje de opinie cu privire la “eutanasia” cainilor comunitari. In sondajul IRES din 5 septembrie 2013 ( http://www.ires.com.ro/uploads/articole/ires-perceptii-si-atitudini-cu-privire-la-problema-cainilor-comunitari-bucuresti-2013_raport.pdf, Pagina 24), la intrebarea: “Cum ați vota la referendumul privind problema câinilor comunitari fara stăpân din capitală?” este explicat in clar de catre IRES faptul ca: "VALORILE NU REPREZINTĂ O PROGNOZĂ PRIVIND COMPORTCOMPORTAMENTUL DE VOT LA UN IPOTETIC REFERENDUM, REPREZINTĂ DECLARAŢIILE EŞANTIONULUI ÎN ZIUA ÎNMORMÂNTĂRII COPILULUI DECEDAT. ESTIMĂM CĂ, PE MĂSURA ÎNDEPĂRTĂRII TEMPORARE DE EVENIMENT, OPŢIUNEA PENTRU EUTANASIERE SE VA DIMINUA ÎN INTENSITATE". Tinand cont de aceasta precizare importanta facuta de catre IRES, de ce s-a folosit rezultatul acestui sondaj care nu are nici o valoare din moment ce s-a realizat la numai 3 zile (!) dupa accidentul mortal suferit de acel copil, pentru a justifica uciderea in masa a cainilor? Cine a comandat acest sondaj?
 • Cati caini mai sunt pe strazile Capitalei? (Miercuri, 11 februarie 2015, 16:00)

  Cickles [anonim]

  Am sesizat in scris + foto cum se afla custi improvizate si 3-4-5 caini pe terenul parasit din sector 2 str. Vergului nr. 18 si nu sa intamplat nimik. Cainii sunt si acum acolo, dupa 3 luni de la sesizare ba mai mult au aparut si niste nomazi in zona.
 • Tot asa ! (Miercuri, 11 februarie 2015, 22:52)

  Dan [anonim]

  De la mine din cartier au disparut cel putin 20 de maidanezi - Felicitari !
 • Unealta diavolului (Joi, 12 februarie 2015, 1:29)

  Cris [anonim]

  1. Cineva care este in cunostinta de cauza asupra faptului ca metoda strangerii si omorarii nu a dat si nu va da in veci rezultatele dorite, care lasa teritorii mari libere pentru caini "proaspeti", face totul pe dos fata de recomandarile internationale in materie de gestionare a cainilor fara stapan, ar mai putea o asemenea persoana sa beneficieze de circumstante atenuante?
  2. Sunteti constient de numarul enorm de drame personale declansate de aceasta, cea mai sangeroasa hingheriada de la Ceausescu incoace? Oamenii carora le-ati furat cainii, care nu au mai avut cum sa-i recupereze, acestia nu au drepturi in Romania?!
  3. Chiar credeti personal in toate bazaconiile pe care le raspanditi in razboiul dumneavoastra mediatic cu Vier Pfoten si cu ONG-urile? Chiar credeti ce scrieti mai sus, ca oricine a vrut sa isi recupereze cainele, a facut-o? Cine o sa va creada cand veti spune ca nu ati stiut cui bagati bani in buzunare prin acest program brutal si complet inutil de omorare in masa.
 • caini vagabonzi (Joi, 12 februarie 2015, 18:08)

  emilia [anonim]

  Va multumesc pentru promptitudinea cu care ati asigurat igienizarea strazii Parcului, invadata la un moment dat de caini salbaticiti si bolnavi. Din pacate, ne confruntam din nou cu problema, au fost descarcati noaptea din dubite albe un numar de vreo 10 caini si sunt adapostiti in cursul zilei de unii portari de la firmele din zona, si lasati liberi in afara programului Institutiei dvs, respectiv dupa orele 16 si in weekend. Demersurile noastre au fost primite cu bunavointa, dar Autoritatea dvs nu functioneaza la orele la care cainii sunt eliberati. Puteti ordona o schimbare de program pe o perioada scurta?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by