Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat banii necesari pentru reabilitarea/consolidarea a doua cladiri din Centrul Istoric al Capitalei. Prima este monument istoric si se afla pe strada Blanari nr.10, din Centrul Istoric, iar lucrarile ar urma sa coste circa doua milioane de lei si trebuie terminate in doi ani. A doua cladire se afla pe Splaiul Independentei nr. 2, iar municipalitatea vrea sa il reabiliteze, consolideze si supraetajeze, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 1,76 milioane lei.

Terase Centrul Istoric 6Foto: Hotnews

Imobilul situat in str. Blanari nr.10, sector 3, este aflat pe lista monumentelor istorice, are subsol, parter, doua etaje si pod si a fost construit in anul 1875. Aceasta este proprietate mixta, respectiv 24,71% spatii aflate in administrarea CGMB, iar restul proprietate privata.

Cladirea este incadrata in clasa I de risc seismic.

"Cladirea are structura de rezistenta uzata si degradata din cauza cutremurelor, a prabusirii imobilelor de la nr. 4-6, precum si de prabusirea partiala a imobilului de la nr. 8 de care este lagat cu tiranti", se arata in hotararea aprobata de consilierii generali.

IMobilul din Splaiul Independentei nr 2 are doua etaje, iar municipalitatea vrea sa il consolideze si sa construiasca inca doua etaje peste. Dupa finalizarea lucrarilor, imobilul va gazdui Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret Bucuresti.