Cateva sute de biciclisti au manifestat, luni seara, facand mai multe ture pe noua pista de biciclete de pe Calea Victoriei pentru a arata ca biciclistii sunt si ei prezenti in trafic si ca infrastructura destinata circulatiei pe bicicleta trebuie sa fie incurajata. Gestul bicicilistilor pe Calea Victoriei vine si ca raspuns la o petite lansata recent de un site de stiri care sustine demolarea noii piste in favoare unei benzi pentru masini.

Biciclisti pe Calea VictorieiFoto: Captura YouTube

Bicilistii s-au mobilizat pe Facebook, realizand un eveniment special pentru plimbarea de luni seara. "Bicicleala de luni", asa cum o numesc initiatorii este un eveniment periodic, doar ca de data aceasta a fost, mai mult sau mai putin, catalizata de initiativa unui site de stiri de a promova o petitie prin care pista de biciclete de pe Calea Victoriei sa fie demolata si sa fie transformata intr-o noua banda pentru masini.

Astfel, cateva sute de biciclisti s-au adunat "sa apere acesti 3 kilometri ai bucatii de asfalt care are o insemnatate morala inainte de toate", potrivit ecronicar.ro

Ca fapt divers, petitia lansata de site-ul de stiri sub forma de sondaj s-a lovit de un raspuns ferm al cititorilor care au votat in procent de 74% (din circa 3.200 de voturi) pentru pastrarea pistei de biciclete.