Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a discutat online cu cititorii HotNews.ro: Primaria vrea un tunel care sa lege zona Ciurel de Autostrada Bucuresti - Pitesti

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 13 ianuarie 2015, 8:53 Actualitate | Administratie Locala


Sorin Oprescu (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Pe ce cheltuieste Primaria Capitalei bugetul de aproape un miliard de euro? Cand nu vor mai fi caini pe strazile Bucurestiului? Cu cat va creste pretul la gigacalorie si ce inseamna fuziunea RADET cu ELCEN? Cand vor fi facute noile piste pentru biciclete? Ce mari proiecte de infrastructura se vor face in urmatorii ani in Bucuresti? Cand se va moderniza RATB si de cati bani este nevoie pentru ca bucurestenii sa circule civilizat cu transportul in comun? Cum vor fi sanctionati bsoferii care parcheaza pe trotuar? Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a raspuns online intrebarilor cititorilor, miercuri, incepand cu ora 11.00.

 • Pentru a pune intrebari folositi formularul de comentarii de la finalul articolului;
 • Nu adresati mai mult de doua intrebari;
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22502 vizualizari

 • Pensie versus tratament. Ce recomanda medicul? (Marţi, 13 ianuarie 2015, 9:10)

  Johanis [utilizator]

  Ne poate spune domnul primar o alta tara din lumea civilizata unde, pt a multumi o parte respectabila a cetatenilor unui oras, biciclistii in acest caz, se aloca o banda din trei existente ale unei artere principale cu un flux de trafic auto exorbitant, urmarea fiind cresterea timpului de asteptare in trafic a zeci de mii de masini?

  Poate m-am lungit si pierdem firul. Reiau mai simplu:
  exista in vreo capitala europeana un primar sanatos la minte care sa taie o banda din trei dintr-o artera precum Calea Victoriei pt a o transforma in pista de biciclete?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:08)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Johanis

   De-a lungul a patru ani 480.000 de oameni mi-au cerut sa fac Calea Victoriei cum era in interbelic. Sambata si duminica daca te plimbai pe Calea Victoriei nu aveai ce face. Acum au inceput sa apara cafenele si resturante si ai unde sa iti plimbi copiii. Am facut pista de biciclete fiindca face parte din axa Nord-Sud si este la cererea biciclistilor. Sunt totusi 480.000 de oameni care au cerut asta.
 • Intrebari pt Sorin Oprescu (Marţi, 13 ianuarie 2015, 9:34)

  CristianGarabet [anonim]

  1. Ce masuri intentioneaza sa ia pt a limita traficul in interiorul inelului central?
  2.Va transforma in artera pietonala, pe timpul weekendului, segmentul rutier format din Bdul Kiseleff si Calea Victoriei, intre Arcul de Triumf si Splaiul Independentei?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:13)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui CristianGarabet

   Nu se va limita circulatia pe inelul central decat atunci cand va aparea al patrulea inel. Nu se poate transforma bd. Kiseleff - Calea Victoriei in artera pietonala atat timp cat nu exista inelul al patrulea de circulatie (autostrada suspendata). De cinci ani, Bd. Kiseleff, intre str. I mincu si Piata Victoriei, este folosit pentru activitati sportive in aer liber in fiecare weekend pe timpul verii. Intentionam ca de la jumatatea acestui an sambata si duminica sa transformam Calea Victoriei, intre Piata Victoriei pana la Hilton in strada pietonala. A doua faza va fi de la statuia lui Carol la bd. Regina Elisabeta. A treia faza va fi de la bd. Regina Elisabeta pana la Splai, ca o prelungire a Centrului Istoric.
 • intrebare (Marţi, 13 ianuarie 2015, 9:35)

  mistydo [utilizator]

  Când este prevăzut un pasaj la intersectia Rahova cu Trafic greu?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:15)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mistydo

   Trebuie terminata strapungerea Berzei-Uranus pe sub dealul Parlamentului, cu pasaj subteran la intersectia T Vladimirescu cu Rahova. Dupa care, simultam, se ataca cele doua pasaje subterane la nivelul bd. Geniului cu IUliu Maniu, se trece pe sub intersectia de la Razoare, una merge spre Trafic Greu, in continuarea inelului de circulatie si a doua spre Drumul Sarii. Traficul dinspre Drumul Taberei si Timisoara ramane la suprafata.
 • infrastructura si utilitati (Marţi, 13 ianuarie 2015, 9:35)

  FatadelaGaina [utilizator]

  Buna ziua!
  Salutam disponibilitatea domnului primar general de a raspunde intrebarilor locuitorilor orasului Bucuresti si speram ca raspunsurile sa se concretizeze si in fapte.
  In data de 31.01.2014, a fost aprobat puzul zonei Nord, dupa 7 ani de amanari si reveniri.In septembrie s-au aprobat si indicatorii pentru apa si canal. De atunci nimic...locuiesc pe drumul Muntele Gaina , drumul este in totalitate stricat, de fapt niciodata edilii nu au bagat un leu in acest drum care are cod postal..
  Pe scurt, va rugam sa ne precizati cand se vor introduce utilitatile apa si canal in zona strazilor drumul Muntele Gaina si drumul Agatului?
  Cand vom putea merge pe aceste drumuri si cu altceva decat cu cizme de cauciuc?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:17)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui FatadelaGaina

   Acest PUZ este initiat de Sectorul 1, validat de PMB in urma cu trei ani si jumatate, pus de ordinea de zi a CGMB spre aprobare, refuzat de consilieri de 14 ori. Pana la urma a fost aprobat. Muntele Gaina si Agatului vor incepe sa primeasca utilitati si vor fi asfaltate cand va fi transformata o parte din Padurea Baneasa in bioparc.
 • Prel. Ghencea/ Inelul de centura din zona/Canal (Marţi, 13 ianuarie 2015, 9:42)

  MariusDumi [anonim]

  E o intrebare mai mult retorica la care se va raspunde cu siguranta in acelasi fel ca in ultimii 7 ani... Ca locuitor al acelei zone si platitor semnificativ de taxe, ma intreb in ce categorie ne incadreaza Domn Primar si armata lui de manageri eficienti de nu meritam o infrastructura de baza in anul 2015: o sosea normala cu cel putin 2 benzi, trotuare, conexiune normala cu o centura normala, conexiune la o canalizare normala...?
  • R - Prelungirea Ghencea - lucrarile incep in iunie (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:22)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui MariusDumi

   Prelungirea Ghencea este gandita si licitata in urma cu 8 ani, pe vremea lui Adriean Videanu, dar din lipsa de aprobare a exproprierilor de CGMB - de 23 de ori a fost proiectul pe ordinea de zi si nu a fost aprobat - dupa care abia de un an a fost aprobat pentru a fi reintrodus pe lista de prioritati. Este vorba de str. Brasov si Prelungirea Ghencea. 32 de strazi din partea stanga au fost terminate la nivel de apa si canal, ultima str. este str. Ghidigeni, care nu a primit de 50 ani aceste utilitati. In luna iulie-iunie vom incepe lucrarile la largirea str. Prelungirea Ghencea si str Brasov cu culoar de expropriere minimal, cu doua benzi pe sens, pana la limita administrativa a orasului.

   De la limita orasului pana la Centura este competenta CNADNR cu largirea la doua benzi pe sens cu pasaj peste Sos. de Centura cu bretele de urcare si coborare.
 • Zona Crangasi (Marţi, 13 ianuarie 2015, 9:56)

  Soljenitin [utilizator]

  Cand se reasfalteaza? Cand se mai amenajeaza locuri de parcare?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:23)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Soljenitin

   Interiorul cartierului Crangasi, asfaltarea strazilor, apartine de Primaria sector 6, la fel si locurile de parcare.
 • Bucuresti pentru oameni, nu doar pentru masini. (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:01)

  ByOnu [utilizator]

  Buna ziua,

  1. Cand se va extinde proiectul pilot al Centrului Istoric? Cel putin, de ce strazile Băcani și Blănari nu au facut parte din proiect avand in vedere ca nu reprezinta strazi de tranzit pentru masini? Cand se vor pietonaliza sau ingusta mai precis strazile din jurul noii parcari de la Universitate? Avand in vedere opinia publica, exista planuri de a mari spatiul verde de pe plafonul parcarii de la Universitate, cel putin la cum era inainte de inceperea lucrarilor? Proiectul de pietonalizare ar trebui sa inceapa si de cealalta parte a bld. I.C.Bratianu, sectorul de stradute dintre Spitalul Coltea, Sf Gheorghe si Cocor fiind in momentul actual "moart" in care nu se pot dezvolta afaceri avand in vedere ca strazile si asa inguste sunt folosite doar pentru parcare. De ce nu infiinteaza Primaria o politie a parcarilor asa cum exista un strainatate, politie care aduce bani frumosi la bugetul local din nerespectarea indicatoarelor?

  2. La intersectia Calea Mosilor cu str Sfanta Vineri exista doua terenuri de dimensiuni considerabile insalubre care sunt folosite drept parcare, asta la nici 100m de parcarea supraterana Cocor care sta mai mult goala. Va rog sa incepeti demersurile pentru a construi niste parcuri acolo.

  Va multumesc!
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:25)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ByOnu

   Centrul Istoric are fisa de cointeresare pentru fonduri EU, atunci cand se depun toate proiectele Bucurestiului, pentru amenajarea spatiului cuprins intre Biserica Sf. Gheorghe Nou si Calea Calarasi, inclusiv terminalul de la Sf. Vineri cu amenajarea parcarilor.
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:29)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ByOnu

   La Parcarea de la Universitate, trebuie reabilitata str. Ion Ghica si trebuie asezati bolarzi ca sa ii obligam pe cei care parcheaza acum acolo sa intre in parcarea subterana. Spatiul verde va fi marit prin asezarea unor gradene si jardiniera cu pomi de o parte si de alata a parcarii.

   Primaria nu poate sa infiinteze o politie a parcarilor care nu este dorita de CGMB. De 17 ori a fost introdusa pe ordinea de zi, si de 17 ori a fost respinsa - proiectul privind parcarile on street.

   Eu am facut acele parcari pentru a decongestiona stradutele secundare de masini si a se putea ciircula pe ele. Parcarea de la Cocor este goala fiindca acolo se plateste.
 • Subventie caldura - e cineva cu mintea la el?? (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:01)

  rov [utilizator]

  Primaria aloca lunar milioane de euro din banii bucurestenilor pentru subventionarea a 50% dintre ei, cei care locuiesc la bloc, indiferent de venit si... atentie INDIFERENT DE CONSUN.
  Se ajunge in situatia in care se subventioneaza si o temperatura de 26 de grade intr-un apartament a unuia bogat, de catre un sarac ce locuieste intr-o casuta la marginea orasului. Iar daca acesta tine si geamurile deschise, consumul se dubleaza, primaria marcheaza!

  Corect ar fi sa se subventioneze o anumita cantitate de caldura, de exp max 5 Gcal/ persoana pe iarna sau x Gcal pentru garsoniera, y ptr. 2 cam, etc, ce ar asigura o cantitate de caldura de subzistenta, de 21 grade. Restul cantitatii de caldura ce depaseste cele 21 de grade sa fie platite la pretul de piata, lucru posibil datorita contorizarii la nivel de apartament.
  Asta ar determina folosirea rationala a banului public, determinand economii si necesitatea izolarii termice a blocurilor, si aducand in economia reala sistemul centralizat. In plus banii furati pe subventie de la restul de 50 % dintre bucuresteni ar fi mai putini.
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:33)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui rov

   Caldura este masurata de catre RADET prin contorizarea tuturor blocurilor. Se citeste online consumul dat, toti banii merg catre ELCEN conform ingineriei financiare care dateaza de 13 ani.

   Am incercat acum 3 ani si am propus Parlamentului o lege care sa prevada plata diferentiata a caldurii in functie de venituri. Cei care au venituri peste 35 de milioane de lei vechi sa nu mai beneficieze de subventie. Mi s-a spus de catre CCR ca asta reprezinta discriminare astfel ca si cei cu bani si cei fara platesc pretul subventionat - 170 lei/Gcal, restul pana ala 361 lei fiind acoperit de PMB.

   Ratiunea contopirii RADET cu ELCEN este aceea de a putea controla pretul Gcal, astfel reducand efortul financiar al populatiei.
 • Lucrari de infrastructura (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:15)

  placintacubranza [utilizator]

  1. De ce nu se prioritizeaza lucrarile de infrastructura incepute si nefinalizate, unele dintre ele de 3-4 ani? (Sos. Iancului, Sos Pantelimon, Aerogarii - capat linia 5, Pod Ciurel) Toate aceste santiere creeaza disconfort in zona si pentru ca alocarile anuale sunt foarte mici se lucreaza 2-3 luni pe an dupa care se sta pana la bugetul din anul urmator.

  2. De ce nu sustineti transportul in comun in defavoarea celui auto, dupa modelul european? Investitiile se concentreaza pe pasaje si largiri de strazi, in timp ce RATB-ul este subfinantat de cand sunteti dumneavoastra primar. S-a ajuns sa se circule ca pe vremea lui Ceasescu, este foarte aglomerat si nici macar nu mai este lumina in tramvaie, din lipsa de fonduri si management defectuos.
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:37)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui placintacubranza

   Lucrarile de infrastructura sunt facute dupa o strategie. Nu am inventat eu solutiile. Ele dateaza dintr-un strudiu foarte bine facut in urma cu 17 ani - JICA- pe care il respectam in totalitate.

   Nerorocirea face ca in urma cu 5 ani CGMB de atunci a refuzat finantarea pasajului suprateran de la Ciurel si abia dupa 3 ani - in 2011- au fost de acord cu reabilitarea Sos. Pantelimon si Aerogarii.

   Sustin transportul in comun ca dovada ca au inceput sa apara pana in prezent 16 culuare unice: Pallady, Alba Iulia, Basarabia, Splaiul Independentei, etc

   Mergem in continuare cu o strategie foarte clara de a crea facilitati pentru transportul in comun. Tranformarea RATB (exista lege din 2008) in societate comerciala cu actionar unic PMB pentru a putea sa-l facem eficient, va limita pierderile din subventia acordata. Subventia este anula de circa 120 milioane euro. Titlurile de calatorie nu s-au scumpit de 6 ani.
 • ... (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:18)

  a.nonim [utilizator]

  As dori sa stiu cat a costat refacerea pavajului din Piata Romana, dar mai ales de ce s-a facut aceasta lucrare de vreme ce pavajul era in stare buna si se stia ca in scurt timp vor incepe lucrarile la pasajul pietonal? Va plati cineva (in afara de noi, cetatenii) pentru aceasta greseala?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:40)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui a.nonim

   Refacerea pavajului pietonal de la Piata Romana s-a oprit la 25 de metri de intersectie, odata cu amenajarea trotuarului, iar in zona ASE si a b-dului Dacia nu s-a facut pavaj nou. Tocmai pentru ca vrem sa facem pasajul pietonal de la Piata Romana, pentru a usura circulatia rutiera si a pietonilor (pe modelul pasajului de la Universitate).
 • utilitati cartier Henri Coanda (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:19)

  costi456 [utilizator]

  L-as ruga pe domnul primar general, profesor doctor Sorin Oprescu, (scriu intrega titulatura pentru ca aceasta obliga,imi place sa cred, la un anumit tip de angajament), sa ne raspunda, celor peste 1100 de proprietari din cartierul A.N.L. Henri Coanda, care este stadiul contractului de executie a utilitatilor in cartier. As avea rugamintea sa ne raspunda sincer si cand crede domnia sa ca vor debuta practic lucraile, tinand cont de termene contractuale, demersuri ramase de executat, si orice alte informatii care ar putea fi utile informarii unor oameni disperati. Sunt unul din cei care au preluat in urma cu 5 ani un contract de construire in cartier, timp in care platesc rate foarte mari, m-am confruntat cu probleme imense cu constructorul etc(fac precizarea ca intre timp am vrut sa renunt la contract, dar nu imi pot recupera banii investiti macar). Va multumesc anticipat!!
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:44)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui costi456

   Istoric: angajament luat de primarul Chiliman in 2004. In 2008 Consiliul local al sectorului 1 refuza sa faca investitia. Cetatenii actioneaza in instanta PMB. Exista o hotarare definitiva si irevocabila prin care judecatorul decide ca utilitatile trebuie facute de PMB, investitie de 86 de milioane de euro. In anul 2014 se intocmesc documentele pentgru accesarea fondurilor europene. Ne aflam in faza de proiect tehnic. S-a facut licitatia. Au inceput lucrarile de la periferia zonei, dupa podul de la Porsche. Ne dorim ca in 2015 sa acceleram si sa se constate progresul.
 • Amenajari pe traseul Bucuresti-Comuna Berceni (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:19)

  TerziPetre [anonim]

  1. Daca sunt prevazute lucrari de marire a parcarii de la statia de metrou BERCENI- actualul spatiu este total insuficient ?
  2. Ce lucrari de amenajri sunt prevazute la traversarea cenrurii-sud, spre comuna Berceni ?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:46)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui TerziPetre

   Este vorba de parcarea parc and ride de la capatul metroului, pe care o avem in proiect. Prioritate insa a avut cartierul Dalhauti, care era un cartier inundabil si care acum este gata: apa, canal, asfalt si lumina. Urmeaza parcarea si largirea soselei Berceni.
 • Domnule Oprescu (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:20)

  ibgtv [utilizator]

  1. Este greu sa fii un primar independent si sa ai un consiliu general ostil?
  2. Cand credeti ca Parlamentul va da o lege prin care va obliga proprietarii cladirilor cu bulina sa-si consolideze locuintele?
  Va multumesc.
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:05)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ibgtv

   1. Este greu mai ales cand e vorba de proiectele Bucurestiului. Toti vor sa se faca, dar de fapt sa nu se schimbe nimic. Iar daca reusesti sa-i convingi sa aprobe, functioneaza sintagma: daca faci ceva, de ce faci? daca nu faci, de ce nu faci?

   2. Am inaintat Guvernului de un an si jumatate o propunere legislativa, care sa ne ajute sa consolidam intr-un ritm sustinut. Am discutat cu comisiile de administratie ale Parlamentului, care au promis ca o s-o aseze pe ordinea de zi. Pana acum doar promisiuni.
 • Clinici veterinare versus sanatate publica (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:20)

  syrius [utilizator]

  Buna ziua,
  Domnule Primar, inainte de a fi edilul Municipiului Bucuresti sunteti medic care trebuie sa urmareasca respectarea cadrului legal de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei, prevazut prin Ordinul nr. 119 /2014 al Min Sanatatii, ce cuprinde in anexa Normele de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei din 04.02.2014. In Bucuresti au aparut ca cipuercile dupa ploaie foarte multe clinici veterinare, care nu respecta aceste norme, respectiv distanta de minim 15 - 30 m. fata de locuintele vecinilor riverani. Rezultatul este ca unele clinici functioneaza cu program non stop, ca si spitale veterinare. Intrebare:
  1. In calitate de primar si medic, puteti intreprinde un demers administrativ impreuna cu DSP a Mun. Bucuresti pentru aplicarea si respectarea Ordinului nr. 119 /2014 a Min Sanatatrii;
  2. in cazul in care unele clinici veterinare cu obiect de activitate de spital veterinar, au incheiate contracte de colaborare cu Primaria Mun. Bucuresti *(pentru serilizarea cainilor comunitari), veti rezilia aceste contracte, pana la intrarea in legalitate a acestor clinici veterinare *( vz. cazul CLINICII BIOVET FARMA SRL - SECTORUL 5 BUCURESTI).
  MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS!
 • Completare la primul comentariu / intrebare (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:25)

  Johanis [utilizator]

  Trotuarele de pe Calea Victoriei au cate 2.5-3 m latime pe ambele sensuri. Se puteau face doua piste pt biciclisti, cate una pt fiecare sens, alocand pt acestea din sptiu pietonal si nu din cel al traficului auto. Pe Calea Victoriei nu circula sute de mii de pietoni si nici mii de biciclisti. Circula insa zeci de mii de masini.
  Sau toate aceste modificari s-au facut avand din start convingerea ca se va renunta la ele?
  Daca inainte de a transforma Calea Victoriei in raiul biciclistilor (inexistenti de cele mai multe ori) faceam cu masina 20 de minute de la Guvern la Sala Palatului, acum fac 30 de minute. Direct proportional cu spatiul pierdut de catre traficul auto (o banda din trei).
  In 22 de zile lucratoare, stimate domnule primar, pierdem 3 ore si ceva dintr-o viata unica, asa cum unica a fost si viata copilului mancat de caini in mandatul dvs.
  Pacat ca ati ratat momentul sa dispareti din viata publica asa cum, din pacate, acel copil a disparut din familia sa!
 • Caini fara stapan (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:25)

  sprmarius [utilizator]

  Dupa o campanie de strangere a cainilor de pe strazi, acestia au inceput sa reapara pe strazile capitalei. Ce sa ne asteptam in perioada urmatoare referitor la acest subiect?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:10)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui sprmarius

   Suntem in grafic cu programul de strangere a cainilor fara stapan de pe strazi. S-a demostrat ca functioneaza. Luna decembrie a anului 2014 a avut cel mai mic numar de oameni muscati de caini, din ultimii 30 de ani, conform datelor furnizate de Institutul Matei Bals.
   Proiectul functioneaza, oamenii vor ramane in teren, iar dispeceratul este 24 de ore din 24 deschis, pentru ca oamenii sa ne poata sesiza.

   Ni se raporteaza aglomerari de caini in padurile din jurul Bucurestiului, in judetul Ilfov. Se pare ca au fost abandonati de oameni fara suflet. Studiem posibilitatea opririi migratiei din judetul Ilfov in Bucuresti.
 • Transport public (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:26)

  miha0874 [utilizator]

  In toate capitalele europene primarul capitalei investeste in transportul public pentru cresterea mobilitatii oamenilor si reducerea traficului gral si a poluarii. De ce dl. Primar General doreste sa distruga transportul public (Ratb) cu pretextul ca se modernizeaza? 30% din parcul de vehicule Ratb este imobilizat datorita consecventei in a subfinanta RATB pe mandatul dvs.
 • lucrări Șoseaua Iancului (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:28)

  florinul [utilizator]

  Am înțeles că în urma lucrărilor pe Șoseaua Iancului vor rezulta o linie comună de tramvai- autobuz și două benzi pentru automobile, fiind interzisă ulterior parcarea pe prima bandă de circulație. În momentul de față, deși se parchează pe prima bandă, în ambele sensuri, și pe linia de tramvai, cu greu se găsește loc de parcare.

  Care va fi soluția parcării mașinilor celor din zonă pentru a putea menține circulația pe ambele benzi? (întreb aceasta în speranța că nu se va introduce iar ridicarea mașinilor). Apoi inițial trebuia să se introducă și pistă de bicilete pe Iancului. Ce s-a întâmplat cu aceasta?
 • Intrebari (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:30)

  VirtuallEcsintescu [anonim]

  Cred ca sunteti singurul primar din Bucuresti asupra caruia nu au planat niciodata suspiciuni de coruptie. Vi s-a propus vreodata „vreo afacere”? Cand veti taia panglica sa noua Sala Polivalenta?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:13)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui VirtuallEcsintescu

   Mi s-au propus afaceri, pana s-au plictisit si dupa primii doi ani de zile de mandat au cedat nervos si m-au lasat in pace. Si i-au cautat pe altii.

   Asteptam decizia CNSC-ului pentru Sala Polivalenta, din cauza contestatiilor. In momentul in care se solutioneaza vom incepe lucrarile in forta. Ne dorim sa putem lucra la acest proiect, insa suntem obligati sa respectam legea licitatiilor publice, chiar daca asta inseamna ca s-au pierdut deja 7 luni.
 • Intrebare pentru d-nul Sorin Oprescu (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:31)

  arakis [utilizator]

  Buna ziua,

  Domnule primar general, care credeti ca este cea mai mare realizare a dumneavoastra in cei 6 ani de mandat? Cand va fi gata si patinoarul? Multumesc.
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:20)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui arakis

   23% din strazile Bucurestiului le-am gasit in 2008 fara canalizare, apa, lumina, asfalt. Acum mai sunt doar 4% in aceasta situatie si pana in 2016 toate vor avea apa, canal si lumina. Exemplu: cartierul Petricani-Plumbuita terminat, Dalhauti la fel - 28 de strazi, cartierul Progresu -terminat, incepem introducerea utilitatilor pe strazile PUZ-ului de Nord, reper strada Odaii, Centura.

   100 de scoli consolidate, reabilitate, modernizate, dotate la nivelul anilor in care traim. Cu 23 de sali de sport, 12 gradinite.

   Circulatie pe poduri: Basarab, Mihai Bravu, Pipera. Asfaltarea b-dului Aviatorilor, bulevard nou: Buzesti-Berzei, Liviu Rebreanu in lucru, podul de la d-na Ghica-Chisinau.

   Arena Nationala, Academia de tenis.

   Construiesc doua spitale noi, Foisor - gata in 2016 si Gomoiu- gata anul acesta.

   Reabilitare monumente istorice: 5 in lucru la acest moment. Arcul de triumf, sediul vechi al PMB, Observatorul astronomic, Nicolae Minovici, Casa Cesianu.
 • parcurile din Bucuresti (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:36)

  MihaiMihai [utilizator]

  1. Exista vreun parc in Bucuresti in care sa nu am teama ca un copil se va juca printre chistoace de tigari si excremente de caini ? (mai la obiect: Exista acum vreun parc in Bucuresti in care fumatul se fie interzis ? )
  Pentru lamurire ati putea vizita un parc foarte apropiat sediului vechi al PMB, anume parcul Cismigiu. Cel mai bine ar fi pe timp de vara si cu masca de gaze, dat fiind cantitatea enorma de excremente. Sunt atat de multe pe "spatial verde" si pe banci, incat ma intreb daca nu cumva ar fi si un pericol major pentru sanatate, mai ales pentru copii. In aceste conditii, foarte cunoscute celor din zona, nu putem decat sa apreciem ca autoritatea sanitara competenta apreciaza situatia ca fiind normala. Ca sa nu mai vorbim de aportul acestui parc la imaginea Bucurestiului.

  2. Se va schimba politica primariei capitalei in ceea ce priveste asigurarea unor spatii curate in parcurile bucurestene (adica lipsite de fum de tigara si de excremente ) ?
 • Bucurestiul si lumea civilizata! (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:36)

  EuSiCuMine [utilizator]

  1. Cand ati demolat pe Buzesti-Berzei primaria a spuns ca o face pentru a reduce traficul si a salva Calea Victoriei si bd. Magheru. Acum faceti un pasaj subteran in piata Romana pentru a fluidiza si creste traficul pe Magheru, oamenii fiind bagati la galerii ca sobolanii. De ce primaria nu va tineti de cuvant si unde in Europa civilizata se mai fac astfel de pasaje in plin secolul 21?
  2. Ce faceti cu cladirile ce trebuie consolidate? Practic banii pentru consolidari au tot fost redusi iar primaria nu si-a consilidat nici macar propriile cladiri ( http://www.b365.ro/zece-cladiri-din-centrul-vechi-al-capitalei-vor-fi-consolidate-i-renovate_222713.html ). Asteptam un macel?
 • Ce faceti pentru cetatenii nefumatori si pietoni? (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:36)

  CitizenK [utilizator]

  1. Cine ar trebui sa aplice si de ce nu se urmareste respectarea ‘legislatiei antifumat’? Fumatorilor, din pacate, le este greu sa intelega ca dreptul lor de a fuma nu trebuie sa ingradeasca dreptul nefumatorilor de a nu inhala fumul lor. Dar daca s-ar aplica legislatia deja existenta, ar fi un pas in directia buna. Barurile, restaurantele, cafelenele nu au spatii egale pentru fumatori si nefumatori, asa cum cere legea pentru cei cu peste 50 mp si nu sunt motivate sa respecte legea daca nici competitorii lor nu fac asta. Atunci respectarea legii trebuie impusa! Pentru toti!

  2. Este domnul Oprescu primarul Bucurestiului care sa aiba cu adevarat o viziune europeana pentru capitala? Sa profitam de decalajul dintre noi si marile orase europene si sa invatam din greselile lor!!! Detaliez pe scurt: Orasul nu este doar al soferilor!! Este al tuturor! Strazile sunt cele pe care le avem, nu le putem mari, iar pasajele la care se lucreaza nu vor face decat sa aduca si mai mult trafic si poluare in oras! Prioritatea unui primar ar trebui sa fie cresterea calitatii vietii in orasul pe care il gestioneaza. Si asta se poate realiza daca sunt intelese prioritatile: cetatean pieton - cetatean biciclist - cetatean sofer. Si trebuie retinut ca nu sunt neaparat 3 grupuri distincte, ci intrepatrunse. Un sofer poate ar renunta la masina cu bucurie daca ar avea optiuni decente. Pentru asta trebuie extinsa infrastructura si calitatea serviciilor RATB si Metrorex, create zone pietonale largi si verzi ( de ce ai folosi masina intre Romana si Universitate sau pe Calea Victoriei cand poti merge 10 minute pe jos printre magazine, cafelene, terase, spatii verzi? ), create piste de biciclete adevarate, create parcari imense in zonele marginase de unde sa poti veni cu transport in comun rapid si confortabil, pusa o taxa pentru circulat cu masina prin centru -nu ar trebui interzis, dar cine doreste, plateste!
 • Infrastructura Cartier Padurea Baneasa (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:37)

  vmh [utilizator]

  Exista proiecte de infrastructura, utilitati si buget aferent ce urmeaza sa fie implementate in perioada urmatoare pentru Cartier Padurea Baneasa (Drumul Lapus, Muntele Gaina, Drumul Agatului)?

  Multumesc
 • Amenzi pentru excrementele nestranse (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:45)

  neagoegab [utilizator]

  Buna ziua,

  Doresc sa stiu daca se vor aplica vreodata amenzi detinatorilor de animale de companie care nu strang dupa ele, fecalele acestora. Am doi copii, locuiesc in Sectorul 2, si dimineatza pana la gradinita trebuie sa facem slalom. Banuiesc ca majoritatea nu-si deparaziteaza animalele de companie si aceste excremente care stau pe trotoarele Bucurestiului pana la venirea ploii reprezinta un real pericol de imbolnavire mai ales pentru cei mici.

  Cu stima,
  Gabriel
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:22)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui neagoegab

   Experimentul facut de primarul Chiliman nu a avut succes: a pus saci si manusi de-a lungul bulevardelor. Nu le-a folosit nimeni, dar pungile au disparut. Mai tine si de cei 7 ani de-acasa. Si ca activitate, tine de sectoare.
 • Sos.Pantelimon (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:45)

  prompt [utilizator]

  ,,Modernizarea sos.Pantelimon a insemnat taierea a sute de copaci si reducerea drastica a nr. de locuri de parcare(e evident pentru cei care circula in zona si vad ca se parcheaza acum nu numai in spic la bordura, dar si pe linia de tramvai pe toata zona dintre Morarilor si Cora). Intrebarea mea se refera la modul de rezolvare al parcarii autovehiculelor la terminarea lucrarilor cand se preconizeaza linie de tramvai cu spatiu verde si trei benzi de circulatie pe sens! In plus, vreau sa mentionez calitatea execrabila a lucrarilor in ceea ce priveste evacuarea apelor pluviale. Daca se fac balti pe carosabil la trotuar ca si inainte, acum se adauga si cele de pe trotuarele recent asfaltate fara panta de scurgere, astfel incat nu se mai poate circula dupa o ploaie cat de mica decat prin baltoace! Nu mai vorbim de iluminatul stradal care este mult redus fata de situatia anterioara. Si altele, si altele, astfel incat ma intreb serios daca cei care au proiectat aceste lucrari sunt constructori sau...incompetenti! Va rugam sa ne spuneti cine sunt ca sa stim de cine sa ne ferim in viitor!
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:23)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui prompt

   Va avea trotuare refacute, cu exceptia zonelor unde vor incepe lucrari la statiile de metrou. Parcarile vor fi pe dreapta si pe stanga, dar nu pe bulevard. Bulevardul va avea piste de biciclete si parcari in spic la trotuar, ca pe Liviu Rebreanu.
 • Uniformitate (Marţi, 13 ianuarie 2015, 10:57)

  boogiewoogie [utilizator]

  1. De ce fiecare Primarie isi face reguli proprii cand reprezinta ACELASI ORAS?
  (exemple: norme de parcare - pe o strada poti parca haotic, pe cea de langa, fiind din alt sector ai reguli; ridicari masini; dezvoltare etc.)

  2. Stimate domn, cand veti inceta sa considerati Bucurestiul proprietate personala si veti RESPECTA deciziile instantelor?
  (exemple: constructii pentru care ati dat avize contrar hotaririlor instantelor, decizii de demolare/constructii ilegale/fara aviz etc etc.)
 • Intrebari (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:05)

  BucurCiobanul [anonim]

  Era mai bine daca erati inregimentat politic si nu independent dependent de bucuresteni? Ce se va intampla cu canalul Dunare Bucuresti?
 • finantare (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:07)

  TaranuDeSilistea [anonim]

  inteleg ca sunt necesari multi bani pt proiecte de infrastructura.
  acesta e motivul pt care, ati 'uns' ultimul sef ACCU, iar acum, 'inspectorii' clanului duduianu incaseaza taxe si impozite in cimitirele bucurestiului ?
  pentru completarea fondurilor pt infrastructura ?
 • Subiect (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:08)

  BogdanChiţu [anonim]

  Vad ca tot faceti pasaje,cheltuiti carute de bani pt a baga cat mai multe masini in centrul orasului(probabil doriti ca din cea mai poluata capitala europeana sa trecem la cea mai poluata capitala din lume).Transportul alternativ il descurajati. Am inteles,nu vreti sa invatati din greselile vecinilor din vest.
  Dar sa o privim altfel:nu toata lumea are masini..Cand aveti de gand sa bagati niste bani si in transportul in comun?
  Masinile sunt pulbere,tramvaiele la fel. Oare bucurestiul nu merita civilizatie? Cand aveti de gand sa faceti benzi de autobuz in oras???? Si nu din astea "experiment" de 200 de metri!! Trebuie sa scapam de dvs pt asta sau incepeti sa luati in seama ce zic cetatenii?

  Si o alta intrebare:
  Circula poze cu pista de pe buzesti rasa de catre masinile de deszapezire.Cum facem sa recuperam paguba?
 • Patinoar Flamaropol (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:09)

  RB75 [utilizator]

  Domnule Primar,
  ca fost patinator de performanta, ca bucurestean la a cincea generatie suntem convinsi ca sunteti la curent cu situatia sub orice critica in care se afla patinajul si hocheiul din Bucuresti. Va mai amintiti tribunele pline de la meciurile de hochei? Patinoarul Flamaropol a fost preluat de Primaria Capitalei cu obligatia de a-l tine in functiune pana va fi modernizat. Au trecut pe 18 luni de cand primaria a lasat patinoarul Flamaropol in paragina in vederea modernizarii lui. In tot acest timp au mai ramas mai putin de 50% din sportivii care patinau acum 2 ani. Le-ati distrus singurul loc de antrenament si nu ati pus nimic in loc!

  1
  Ce planuri are Primaria Capitalei pentru a SALVA ce se mai poate din sportivii de performanta de la hochei si patinaj artistic( copii, novice, juniori , seniori)? Stiti ca acesti sportivi sunt perisabili daca nu au unde sa se antreneze 10 luni pe an? AVETI OBLIGATIA SA II SALVATI!

  2
  Doriti sa construiti un patinoar de 23milioane de euro +tva pentru Bucuresti dar nu aveti 1 -2 milioane de Euro sa oferiti un patinoar de antrenament pentru hochei si patinaj?
  Un patinoar de antrenament este URGENT si dupa si o sala cum doriti dumneavoastra!
  • R- patinoarul Flamaropol (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:28)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui RB75

   Patinoarul Flamaropol NU mai functiona decat cu sacrificii enorme financiare din partea Federatiei de badminton. L-am preluat la Primarie cand se afla in aceasta imposibilitate de functionare. Suntem spre finalizarea licitatiei, cu contestatiile de rigoare. Cat de repede se vor termina, proiectul demareaza. Planul nostru este sa-l terminam anul acesta.
 • Pod Ciurel-Cathedral Plaza (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:26)

  R.Stoian [utilizator]

  1. De ce va incapatanati sa continuati lucrarea de la Ciurel chiar daca s-a dovedit in instanta ca PUZ-ul a fost emis ilegal (momentan anulat)?
  2. De ce PMB se incapataneaza sa pastreze traseul actual al drumului expres desi a fost dovedit ca este nociv ? Vi s-au propus alternative mai ieftine si mai eficiente, de ce le tratati cu indiferenta ?
  3. Cand veti demola Cathedral Plaza ?
  4. Ce plan aveti pentru extinderea retelei de piste pentru biciclisti?
  5. Intentionati sa mai candidati pentru al-3-lea mandat ? (sper sa nu)
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:35)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui R.Stoian

   1. Continuam lucrarea pentru ca la sfarsit se va elibera 45% din circulatia de pe Iuliu Maniu si Virtutii. Lucrarea va avea urmatoarele modificari:
   - podul peste Virtutii
   - largirea strazii Dealul Tugulea (atat cat se poate)
   - reluarea unei licitatii care sa consfinteasca un tunel rutier pana-n A1 (7,8 km).
   In felul acesta cetatenii pot sa stea linistiti, ca nu-i mai expropriaza nimeni.

   2. La Cathedral Plaza specialistii au lansat ideea ca demolarea constructiei va aduce prejudicii catedralei.
   Am solicitat o noua expertiza specialistilor legata de efectele demolarii.

   Am cerut Justitiei sa aiba amabilitatea sa precizeze pe cheltuiala cui se poate demola aceasta cladire. Costurile ar fi uriase: peste 15 milioane de euro.

   Anul asta introducem aceasta cheltuiala si daca CGMB isi da acordul, vom duce la indeplinire hotararea instantei.
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:37)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui R.Stoian

   4. Pistele de biciclete
   Cand se termina studiul de fezabilitate, ne apucam de treaba. Exista banii pentru 97 de km de piste, pe 60 de artere ale Bucurestiului, pe care le voi face intr-un sisten coerent, pe marile bulevarde, pe carosabil.

   5. Nu depinde de mine, ci de voi. Daca vreti sa continui sa fac, asa va fi.
 • Aplicarea legii (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:32)

  RI75 [utilizator]

  Domnule Primar,
  Spatiul public din Bucuresti este limitat. Dar in aceste conditii Primaria Capitalei il pune la dispozitie in cele mai multe cazuri gratuit posesorilor de autoturisme. Chiar mai mult spatiul destinat pietonilor este lasat la discretia bunului simt ali soferilor. Pietonii sunt obigati sa faca slalom printre masini in fiecare zi. Iar fenomenul trotuarelor blocate a devenit un specific al Bucurestiului

  1
  Daca ati avea un copil de 12 ani ati avea curajul sa il trimiteti singur la scoala tinand cont ca trotuarul si trecerile de pietoni sunt in mare parte blocate de masini si deci deplasare catre scoala se va face in mare parte pe carosabil printre masini?

  2
  De ce nu cereti politiei sa aplice legea? De ce sustineti soferii nesimtiti ? credeti ca asa se va rezolva problema locurilor de parcare din Bucuresti?Aveti nevoie si aici de un caz "Ionut" ca sa aplicati legea?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:39)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui RI75

   Spatiul public a fost micsorat nu numai de parcarile de aiurea de pe trotuare, ci si de constructii. In conditiile de fata incerc sa organizez parcarile, sa-i elimin pe cei de pe trotuar. Din pacate, la noi, solutia o reprezinta bolarzii.
   Sunt si modificari pe care le-am propus la codul rutier, care permite parcarea pe trotuar, si care nu permite amendarea soferului decat daca e la masina.
 • Transportul in comun (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:33)

  muvis [utilizator]

  Pe bulevardele Th.Pallady, Camil Ressu, intersectia Mihai Bravu spre zona piata Alba Iulia - Unirii se circula foarte greu la primele ore ale diminetii pentru ca aproape toata lumea se indreapta spre birou cu masina personala, iar tramvaiele 23,27,40 circula aproape fara calatori (sunt maxim 3-4 tramvaie/ora, iar pe timp de iarna se asteapta atata timp in frig). In aceasta zona nu mai exista alte optiuni de transport in comun in afara metroului.

  Pentru decongestionarea traficului la orele de varf ar fi necesara dezvoltarea transportului in comun in aceasta zona si aducerea la conditii cel putin decente de calatorie. Primaria are in vedere un plan de dezvoltare si promovare a transportului in comun?
 • Prelungirea Ghencea (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:40)

  DeliaMi [utilizator]

  1. Confirmati declaratia publica a dlui director Ion Dedu din 05.01.2015 referitoare la inceperea lucrarilor din Prelungirea Ghencea in 2016 ? Aceste declaratii sunt : ,, CNADNR va veni si pe zona de responsabilitate a Judetului Ilfov, intre Valea Oltului si Sos de Centura. Inainte CNADNR luase doar pasajul de la Domnesti, dupa care au spus ca vor face si partea de drum de pe raza judetului Ilfov. Noi vom reface licitatia pentru desemnarea constructorului pentru zona dintre str. Brasov si limita administrativa. Lucrarile vor incepe probabil in 2016. Depinde cat de repede se finalizeaza licitatia’’
  2. Veti lua in considerare solicitarea locuitorilor zonei Prelungirea Ghencea de a modifica proiectul initial de modernizare a strazii cu 6 benzi de circulatie astfel incat noul proiect sa prevada doar 4 benzi de circulatie, trotuare pietonale, piste de biciclete, statii RATB si conectare cu Pasajul rutier suprateran peste Sos. de Centura de la Domnesti?
  Multumesc.
 • Legea animalelor, cu si fara stapan; parcari/oprir (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:40)

  RazvanCostache1317880135830 [anonim]

  ce face politia locala? de ce nu aplica legea ?
  1. in jurul blocurilor miroase pestilential, nu ai unde calca de rahatii animalelor cu stapan! cand este cald sunt tone de rahat pe trotuare si in aer, inspirate sub forma d epraf...
  plus ca ar intra o groaza d ebani la buget...
  2. de ce nu se aplica cosul rutier? ce face politia? peste tot vezi masini parcate neregulamentar, blocheaza traficul si intersectiile etc...amenda civilizeaza si educa!
 • Caini (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:42)

  tudor74 [utilizator]

  Ne puteti spune Dom Primar unde sunt cei 60.000 de caini fara stapan din Bucuresti ? Cei 60.000 de caini pentru care ati primit 4 milioane de euro buget, dvs, si prietenii tai Bancescu si Treroiu ?

  Mai povestiti-ne cum cifra aberanta de 60.000 de caini a fost gresita, si ati inceput sa furati caini din curtile oamenilor, ati inceput sa plimbati caini dintr-un adapost in altul in asa fel incat un caine prins aparea in acte ca a fost prins de 3-4 ori ?

  Mai spuneti-ne cum firme cu domeniu de activitate in confectionarea mobilei, consultanta in management si cabinet stomatologic au devenit peste noapte firme de hingheri ?

  Care au fost calculele prin care s-a stabilit ca un caine prins de hingheri costa 50 de euro ?

  Mai spuneti-ne cum ati aparut la TV si ati spus ca decizia Curtii de Apel Bucuresti care declara activitatea si normele de functionare ASPA ilegale nu va priveste si vei continua sa capturezi caini si sa ii omori ?

  Mai spune-mi cum ai reusit sa bagi un adapost de caini intr-o puscarie, astfel incat un caine odata prins de hingheri nu va mai iesi de acolo viu, indiferent daca era caine cu stapan sau nu.

  Si nu in ultimul rand, cum decurge dosarul DNA pe numele tau in care esti acuzat ca ai furat 150 de milioane de euro din bugetul de stat ?
 • Publicitatea stradala (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:48)

  IoanPaul [utilizator]

  In campania electorala, Domnul Primar a promis reguli mai stricte pentru amplasarea panourilor publicitare, a bannerelor, mesh-urile publicitare de pe cladiri. Stiu ca era un proiect prin care era interzisa publicitatea pe fatadele cladirilor nerenovate sau a cladirolor institutiilor publice. S-a mai intamplat cerva cu acest proiect?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:41)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui IoanPaul

   Legea publicitatii stradale a fost adoptata in urma cu 2 ani. Au avut perioada de notificare. Incepem de la 1 februarie sa o aplicam.
 • Prelungirea Ghencea (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:50)

  jeea [utilizator]

  Stimate Domnule Primar General,

  1. Cand veti demara lucrarile pentru largirea strazii Prelungirea Ghencea astfel incat sa se poata circula pe 2 benzi pe sens ?
  2. Cand veti demara lucrarile şi cum va implicati pentru constructia pasarelei peste Centura Bucurestiului in dreptul trecerii peste calea ferata de la intersectia strazii Prelungirii Ghencea cu intrarea in comuna Domnesti, respectiv DJ 602?
  3. Cum va implicati in vederea urgentarii finalizarii tronsonului de metrou Drumul Taberei - Universitate?
 • pasaj la intersectia Colentina cu Doamna Ghica (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:52)

  snowflake [utilizator]

  Buna ziua domnule primar,

  Mai exista vreun plan pentru construirea unui pasaj la inteersectia strazilor Colentina si Doamna Ghica? Daca da atunci cand este planificata finalizarea acestuia?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:43)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui snowflake

   3 ani ne-am certat cu unii dintgre specialisti care sustineau utilitatea traversarii intersectiei de-a lungul ei, adica sa urc tramvaiele pe sus. Gasim ca expresia logica a circulatiei este pasaj suprateran care sa se deschida din doamna Ghica in Petricani. Astfel inelul median isi are logica de circulatie.
 • Chioscurile de pe trotuare (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:54)

  IoanPaul [utilizator]

  Se intampla ca nu mai avem loc sa circulam pe trotuare de chioscurile de flori, de ziare, de bilete de autobuz si de masini parcate ilegal. De ce se dau autorizatii pentru aceste chioscuri cand sunt zeci, sute de spatii comerciale goale? Plus ca un chiosc de flori ocupa pe langa cei 2-3 metri patrati din contract altii 10 ocupati ilegali de catre vanzatori.
 • BUCURESTI -centru (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:56)

  bobpop [utilizator]

  1. In vara trecuta (2014) s-a decopertat trotuarul pe Magheru/Balcescu, adiacent zona Carturesti-Patria-Scala. Lucrarea a fost abandonata si acum pietonii sunt nevoiti sa mearga pe un trotuar care arata mai rau ca in zonele rurale tocmai in zona KM0 a Bucurestiului. Au fost aduse materialele pentru pavaj piatra in zona, dar la scurt timp au disparut.. Ce se va intampla cu aceasta lucrare?
  2. La momentul aniversar Maria Tanase ati prezentat o lucrare pentru o fantana. A ramas doar la nivel de propaganda electorala ori se va realiza?
 • Primaria si educatia copiilor bucuresteni (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:56)

  muvis [utilizator]

  Cunoasteti desigur situatia scolilor din capitala in care elevii din ciclul primar invata in clase supraaglomerate (30-35 de elevi) depasindu-se numarul maxim admis de elevi impus de Legea educatiei nr. 1/2011 (recomandat 20, maxim 25). Situatia nu este in nici un fel motivata de ISMB, iar parintii si copiii sunt complet ignorati de catre conducerea scolara si inspectorat.

  Cum este implicata primaria in procesul de educatie si ce fel de relatie are cu ISMB? Poate avea primaria un rol de support (decizie?) in organizarea claselor de invatamant?
 • Distrugerea patrimoniului! (Marţi, 13 ianuarie 2015, 11:57)

  Chiar Eu [utilizator]

  Exista in Bucuresti numeroase cladiri de patrimoniu lasate in paragina (ex. casa Miclescu, Moara lui Asan). Ce faceti pentru salvarea cestor cladiri?
  Ce face primaria pentru salvarea Morii lui Asan?
  Primaria a promis ca va expropria casa Miclescu si nu s-a intamplat nimic. Casa continua sa fie ajutata sa se prabuseasca. Ce asteapta primaria, distrugerea completa a acesteia?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:44)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Chiar Eu

   Sunt cladiri cu proprietar. Proprietarii nu au avut bani sau nu au interes. Legea nu-mi permite sa intervin in niciun fel.
   Exproprierea Casei Miclescu este la indemana Guvernului, prin hotarare de guvern.
 • cand cetatenii vor putea participa (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:07)

  ..13 [utilizator]

  La sedintele CLMB in mod civilizat?
  Este un drept pe care democratia il impune alesilor locali. Multumesc
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:47)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ..13

   Spatiul este mic in actuala locatie in care functionam. Eu cred ca in continuare conditiile sunt decente, oamenii pot urmari sedinta si pot interveni dintr-o alta sala din Primarie, prin circuitul interior.

   In sediul PMB, aflat in reabilitare, vor putea participa la sedinte cei care doresc, pentru ca exista loc suficient in sala de Consiliu aflata in curs de amenajare.
 • lucrari publice in Bucuresti (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:10)

  VasileCiorica [anonim]

  Nu credeti ca inceperea de lucrari la obiective noi inainte sa le terminati pe cele vechi (incepute si abandonate in repetate randuri),reprezinta o actiune incalificabila la adresa bucurestenilor?!
  Cine raspunde de ingineriile financiare pe bani publici , care au supra evaluat lucrarile, si au fost platite in paguba contribuabililor?!
 • RATB (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:10)

  OS12 [utilizator]

  Cand se vor schimba autobuzele? Sunt vechi, mizerabile, multe dintre ele defecte etc. de aici si aglomeratia incredibila din statii. Pe cand banda speciala pentru autobuze promisa, sa putem ajunge la munca in timp util si nu in 2 ore?
 • intrebarea 2 (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:10)

  ..13 [utilizator]

  Care a fost studiul pe care Primaria Capitalei - banuiesc -.a aprobat ingustarea ion vederea realizarii de piste pentru biciclete pe Calea Victoriei???

  Ati vazut care este si cum se desfasoara traficul acum pe Calea Victoriei? Ce credeti ca ramane de facut? Inapoi la ceea ce a fost sau cum?
 • Cartier Henri Coanda (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:10)

  dinica [utilizator]

  Stimate Domnule Primar General,

  Exista vreo sansa sa se termine in acest an cartierul Henri Coanda?
  Sunt mai mult de zece ani de cand am fost pacaliti de statul roman cu acest proiect., timp in care am pierdut foarte multi ani, bani, sanatate si neuroni.
  Stiu ca nu aveti nicio vina, dar speranta noastra se indreapta catre Dumneavoastra, cel care aveti parghii de urgentare a rezolvarii situatiei in care se gasesc 1100 de familii... Marea majoritate a noastra nu am fost VIP, si am avut si avem resursele blocate in acest proiect.
  Nu inteleg de ce acest proiect este vitregit. Ar putea fi cea mai frumoasa realizare a clasei de mijloc dupa 1990. Stiu ca multi samsari imobiliari sunt contra, pentru ca nu-i asa, este periculos sa se demonstreze ca se poate construi cu bani decenti un cartier decent... Am vazut ca CJ Ilfov nu da doi bani pe proiect, la fel ca si PS1... cu toate ca au avut parte de o injectie de 50 milioane de euro fiecare(atat am platit noi), si si-au batut joc de posibilitati....
  Cu deosebita stima,
 • Parcari + animale de companie (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:16)

  alter-ego [utilizator]

  1. Cand se vor construi parcari de resedinta dimensionate in mod real fata de necesitati (supraterane eventual pe mai multe nivele)? De exemplu in Drumul Taberei s-au construit doua noi supermarketuri (Auchan si Kaufland) reducand numarul de locuri de parcare existente inainte.

  2. Ce facem cu animalele de companie "aglomerate" cate 4-5 intr-o garsoniera de bloc? Se intentioneaza o abordare ca la Timisoara (limitarea numarului in functie de spatiul cutiutelor de la bloc si introducerea unei taxe municipale per cap de caine/pisica)?

  Multumesc!
 • Transport in comun (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:16)

  pehash [utilizator]

  Domnule Oprescu, din statisticile RATB reiese ca a scazut de la an la an numarul liniilor deservite si al calatorilor. Dupa 6 ani in functia de primar general, viteza medie a vehiculelor RATB este de 13 km/h. Masurile promise in urma cu 6 si 2 ani (benzi dedicate RATB, investitii etc) au ramas doar promisiuni. De ce?
 • patinoar Flamaropol (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:25)

  2015 [utilizator]

  Dl Primar Oprescu,
  Patinoarul Flamaropol a fost preluat de Primaria Capitalei cu obligatia de a-l tine in functiune pana va fi modernizat. Au trecut pe 18 luni de cand primaria a lasat patinoarul Flamaropol in paragina in vederea modernizarii lui. In tot acest timp au mai ramas mai putin de 50% din sportivii care patinau acum 2 ani. Le-ati distrus singurul loc de antrenament si nu ati pus nimic in loc!
  1. Ce masura de urgenta luati pentru a oferi un patinoar de antrenament PERMANENT sportivilor bucuresteni?
  2. EXISTA 4 sporturi OLIMPICE care se desfasoara pe gheata - hochei, patinaj artistic, shorttrack si curling - si care sunt complet intrerupte antrenamentele in Bucuresti de 2 ani. De ce nu construiti mai multe patinoare de antrenament inainte sa va ganditi la un MEGAPROIECT cu loc de joaca pe acoperis????
 • POD CIUREL + STRAPUNGERE A1 si CENTURA BUCURESTI (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:31)

  gruiag [utilizator]

  Este evident pentru cine are mintea deschisa ca lucrarea asta atat de blamata PODUL CIUREL IMPREUNA CU STRAPUNGEREA CATRE A1 ar fi o gura de oxigen pentru traficul infect din Militari. Iar fraierii care incearca sa deturneze catre ideea alternativa strapungere bdv Timisoara sau fosta cale ferata...etc , habar n-au ce ar putea insemna aglomerarea traficului in zona LEU - RAZOARE. Auzi tu motiv...Cica trece prea aproape de o statie de epurare a apei si ar polua. Dar smecherii care si-au facut case in jur nu polueaza ? : fose masini etc. Deci nu pot sa-l rog pe dl. primar ( care apropo, sper sa fie schimbat la urmatoarele alegeri ), sa termine odata lucrarea asta. Intrebarea este CAND CREDE CA VA FI FINALIZATA ? Iar cealalta intrebare este legata de CENTURA BUCURESTI. CAND VOM PUTEA CIRCULA CIVILIZAT ?
 • Program ASPA (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:39)

  jondoe [utilizator]

  1. Ce se va intampla cu programul ASPA dupa 31 martie 2015?
  2. Ce masuri legale veti adopta / ati adoptat de la ultimele incidente din iulie 2014 impotriva cetatenilor care impiedica actiunile ASPA?
 • Șoseaua Iancului (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:42)

  AdrianNeagu1 [anonim]

  Sos Iancului, ce lega piata Iancului/Mihia Bravu cu Sos Pantelimon zona celui mai mare Mall are doua linii de tramvai, una in fiecare sens, ce lega cele doua punce si care dispune exact de 2 statii cu un fulx de cativa zeci de calatori pe zi , existand si line de autobuz in acelasi puncte cu statiile.
  1. Care este logica pentru care s-au investit zeci de milioane de euro pentru reabilitare aceste infrastructuri si nu s-a renuntat la acesta creend inca o banda pe sens + locuri de parcare ?
  2. A exista un studiu de fezabilitate-rentabilitate pentru aceasta line de tramvai cu 2 statii existand inca una in paralel pe sos. Pantelimon ?
  3. Daca justitia/procuratura s-a pronuntat sau urmeaza sa se pronunte vis-z-a-vis de firma/conducerea/patronatul ce excuta acesta lucrare ca fiind imiplicata in deturnari de fonduri corupitie spalare de bani etc, iar de juma de an nu mai exista muncitor (necalifactii neavand nici o legatura cu constructaia de drumuri cai ferate etc) la aceasta lucrare, intrebarea este ce se va intampla cu aceasta . De luat in vedere ca in 3-4 luni se va deschide cel mai mare mall din zona cu 3000 de locuri de parcare.
 • Banda Unica de Transport in Comun (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:52)

  asocdezvoltareurbana [utilizator]

  Buna ziua dl. Oprescu, vreau sa stiti ca Bucurestenii incep sa vada beneficile Benzilor de Transport in Comun (vezi bulevardul Dacia) si ca sunt constienti de disconfortul pe care il creaza acelor soferi care vor sa parcheze pe bulevard, dar in acelasi timp sunt constienti de beneficile TIMP, BANI, MEDIU pe care un astfel de sistem le prezinta. Cetatenii sunt constienti ca Benzile sunt una din solutile pentru un trafic fluid si sunt constienti si va cer sa instalati pe cat mai multe Bulevarde.

  Intrebarile pe care vreau sa vi le adresez sunt:
  Aveti cunostinta cat de importante sunt pentru cetateni Benzile de Transport in Comun? Aveti cunostinta ca cetatenii cer aceste benzi si isi asuma disconfortul si beneficile create?
 • PMUD (Marţi, 13 ianuarie 2015, 12:56)

  Zamfi_i [utilizator]

  Avand in vedere ca Bucurestiul este in plina elaborare a Planurilor de Mobilitate Urbana Durabila, de ce PMB demareaza proiectul de la Piata Romana, pentru pasaj subteran pietonal, in conditiile in care contravin principiilor unui PMUD (prioritate pietonilor)? Sa fie asta un semnal ca de fapt aceste Planuri sunt elaborate de Primarie doar formal, pentru ca sunt obligati de foruri superioare? Ar fi un semnal de angajament de respectare a acestor planuri renunatarea la proiect. Luati in calcul aceasta decizie?
 • Finalizare lucrari Pantelimon (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:03)

  Initiativa [utilizator]

  Buna ziua,
  Am dori sa stim cand se vor finaliza lucrarile de modernizare a Soselei Pantelimon si a doua intrebarea ar fi care este implicarea PMB in lucrarile de modernizare a Soselei de Centura Bucuresti? Multumim
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:53)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Initiativa

   Lucrarile la soseaua Pantelimon se vor finaliza pana la sfarsitul acestui an. Incepem si pacarea parc and ride, precum si terminalul de la Cora.

   Primaria Capitalei nu are jurisdictie pe aceasta zona, pe Centura. Este la Ministerul Transporturilor.
 • Administratie fara primar! (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:05)

  alexjecu [utilizator]

  Un experiment care ne-ar putea produce surprize placute! Pentru redactie. Cand ati aflat ca intre Sorin Oprescu si administratia Bucurestiului exista vreo legatura? Pentru Sorin Oprescu. In ce imprejurari ati fi hotarat sa demisionati?
 • Prelungirea Ghencea - proces pierdut la Tribunal (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:10)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Primaria Bucuresti a pirdut in instanta procesul cu Asocierea Aline Bau-Serch Corporation. Va aflati in recurs cu sanse minime.
  De ce ati pierdut acest proces, si implicit 1.5 milioane euro din banii bucurestenilor ?
  Cand veti initia un dialog real cu Initiativa Prelungirea Ghencea ? Pana acum i-ati ignorat total, la sedinta in care au luat cuvantul ati iesit din sala.In audienta nu-i primiti.
  Multumesc.
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:56)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Comentatorul-x

   Trebuie sa platim 1,5 milioane de lei, nu de euro. Asa a decis Instanta. Lucrarea nu a fost inceputa niciodata, tocmai din cauza teritorializarii (Ilfov si Bucuresti).

   Am vorbit cu ei luna trecuta. M-am dus personal in cartier. Am anuntat ca merg cu o zi inainte. Cine a vrut sa vorbeasca cu mine, a vorbit. Au venit circa 30-40 de oameni.
 • Finalizare lucrari Pantelimon (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:15)

  Initiativa [utilizator]

  Cele 2 intrebari ale Grupului de Initiativa pentru Centura sunt:
  1) Cand vor fi finalizate lucrarile de modernizare ale Soselei #Pantelimon
  2) Care este implicarea PMB in modernizarea Soselei de Centura Bucuresti?
 • Prelungirea Ghencea (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:16)

  fsana [utilizator]

  Daca este adevarat ca Primaria Bucuresti va demara lucrarile de modernizare a strazii Prelungirea Ghencea in anul 2016, va solicitam sa ne comunicati urmatoarele:
  - Cand veti organiza licitatia pentru noul contract de proiectare si executie a lucrarilor de largire la 4 benzi a strazii Prelungirea Ghencea? Care este valoarea acestui nou contract ?
  - Care sunt sursele de finantare gasite de Primaria Bucuresti pentru lucrarile de largire la 4 benzi a strazii Prelungirea Ghencea? Cum veti esalona platile pe durata de desfasurare a proiectului?
  - Care este termenul de incepere a lucrarilor de largire la 4 benzi a strazii Prelungirea Ghencea si care este termenul de finalizare a acestora?
  - Ce suma veti aloca in bugetul capitalei pe anul 2015 pentru proiectul de modernizare a strazii Prelungirea Ghencea si pentru ce etapa a acestuia?
 • Prelungirea Ghencea (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:17)

  HP [utilizator]

  Da, stiu ca au mai comentat si alti colegi de forum.

  Dar domnule doctor, este INACCEPTABIL !

  De aproape 10 ani se cere pasajul acela nenorocit peste centura si linia ferata !

  Da, stim ca e o zona unde se intretaie Bucurestiul cu Bragadiru dar dati-o naibii de treaba ! Sau se intretaie si multe interese pe parcelele din zona ?

  Trebuie sa subliniem pana la exasperare ca in Domnesti si Prelungirea Ghencea au venit mii de noi locatari in ultimii ani, sunt mari complexe rezidentiale, sunt oameni cu posibilitati financiare care ar fi de acord sa plateasca in comodat si sa ajute in orice fel la demararea lucrarilor.

  E vorba de un nenorocit de pasaj, nu de Casa Republicii !

  Si ca tot veni vorba, metroul din Drumul Taberei nu ar putea fi prelungit cu inca o statie pana in Domnesti ? Daca se tot vehiculeaza zeci de milioane de euro pentru largirea strazii, faceti domne si o statie de metrou.
 • Prelungirea Ghencea (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:33)

  CostinV [utilizator]

  1. Domnule primar, cum va indepliniti obligatiile legale conform OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice in cazul strazii Prelungirea Ghencea, pe zona aflata intre str. Valea Oltului si Sos. de Centura, avand in vedere ca aici nu exista trotuare pietonale?
  Art. 128 alin. (1) din OUG sus-mentionata prevede ca “Autoritatile administratiei publice locale au urmatoarele atributii: (e) iau masuri pentru amenajarea de trotuare si drumuri laterale pentru circulatia pietonilor, […] de piste pentru biciclete, precum si de benzi destinate exclusive transportului public de persoane pe drumurile pe care le administreaza, cu avizul politiei rutiere”.
  2. Care este motivul pentru care Primaria Bucuresti nu a respectat prevederile contractului 3952/08.11.2007 si nu a pus la dispozitia asocierii Alpine Bau – Search Corporation amplasamentul necesar lucrarilor la ,,Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti’’ ?
  Acest contract prevede la Cap.12 – ‘’Responsabilitatile achizitorului – Art. 33 (1) : Achizitorul are obligatia de a pune la dispozitia Contractantului, fara plata, daca nu s-a convenit altfel, urmatoarele : a) Amplasamentul lucrarii, liber de orice sarcina. […]’’
 • Prelungirea Ghencea (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:35)

  ElenaCalin [anonim]

  Ati promis ca veti rezolva problema, a trecut mult timp e atunci. Anul acesta ati taiat banii alocati Cand vom avea si noi conditii decente? Dupa ce regula se hotaraste care lucrare este mai importanta si care nu?
 • Lărgirea Fabrica de Glucoză (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:40)

  Wolfye [utilizator]

  Domnule Primar,
  Se vorbeste de la inceputul anului de marile proiecte din acest an printre care se mentioneaza si largirea strazii Fabrica de Glucoza dar cu slabe sanse de a se incepe ceva anul acesta din motive de buget redus.

  Considerand faptul ca HotNews a promovat in lunile trecute articole prin care se evidentia cate spatii de birouri se afla in acea zona si cate din ele sunt inchiriate, mi se pare inadmisibil ca un Parc Tehnologic/Financiar/Informatic etc sa aiba o singura modalitate de “scapare” dimineata si seara, cea de pe Fabrica de Glucoza (Dimitrie Pompeiu tot in Fabrica de Glucoza se opreste) unde se asteapta chiar si 40 de minute.

  Pana la finalizarea/sau inceperea chiar largirii, nu se pot gandii si alte solutii alternative ca:
  Legatura Dimitrie Pompeiu cu Soseaua Pipera
  Descarcare directa a strazii Gara Herastrau in Barbu Vacarescu

  Multumesc.
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:59)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Wolfye

   Il informez prieteneste pe d-l ministrul al transporturilor ca PUZ-ul este aprobat. Noi suntem cei care asteptam de 2 ani sa se hotarasca Ministerul transporturilor pe unde intra autostrada in Bucuresti, ca sa putem sa o continuam in logica normala a lucrurilor.

   Exproprierile au fost puse de 11 ori pe ordinea de zi si au fost respinse de CGMB.
 • Strada Vadul Moldovei si zona Zoo (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:42)

  Wolfye [utilizator]

  Buna ziua Domnule Primar,

  Se vorbea in trecut de largirea Gradinii Zoologice si imbunatatirea infrastructurii aferente. Cu referire la acest proiect, considerand ca strada Vadul Moldovei este asfaltata in proportie de 80% (1.6 km din 2) preconizati ca si ultimii 400 de metri din aceasta strada sa fie asfaltata? Stiu ca sunt multe la mijloc ca ba a fost strada privata, ba este a Romsilva, ba ca e drum forestier dar, considerand ca merg des in zona pentru activitati recreative (plimbatul cu bicicleta in general cu copii), praful generat de masini in cei 400 de metri neasfaltati este de 10 ori mai daunator mediul decat daca am avea o solutie demna de un oras european cu trotuare pentru promendada. In weekend zona respectiva este plina de Bucuresteni care vin sa ia o gura de aer curat (de aceea si parcarile in zona ar trebui regandite).

  Pe site-ul Primariei sectorului 1 se promite din 2013 ca o sa fie asfaltata.
  Multumesc,
 • Intrebari (Marţi, 13 ianuarie 2015, 13:57)

  Daniel_89 [anonim]

  Buna ziua,

  Doresc sa va intreb de cate mandate suplimentare este nevoie pentru ca semaforizarea din Bucuresti sa fie modernizata. Mi se pare o aberatie ca eu, un sofer, sa memorez temporizarea semafoarelor deoarece respectiva temporizare nu este dinamica (un concept nou in secolul 21, pentru intrebari consultati Wikipedia).
  Am inteles ca ne-ati cumparat veste de salvare pentru ca vin inundatiile (?!) si ca vreti sa ne curatati podurile cu cateva milioane de euro suplimentare bugetului de salubritate.

  Daca tot nu avem de ales in a fi furati, va rog sa ne furati responsabil; mai exact din contractul de modernizare a semaforizarii.

  Multumesc.
 • Fuziunea ELCEN RADET (Marţi, 13 ianuarie 2015, 14:11)

  AndraIonescu [anonim]

  1) Cum se va realiza explotarea CET-urilor din Bucuresti in conditii de inalta eficienta in etapa post fuziune a producatorului cu distribuitorul de energie termica ?

  2) Va mentineti afirmatia potrivita careia gigacaloria va fi gratuita in Bucuresti dupa fuziunea celor doua entitati ?
 • Pasaj Doamna Ghica-Colentina (Marţi, 13 ianuarie 2015, 14:12)

  Gheorghee [utilizator]

  Buna ziua,

  As dori sa stiu ce s-a intamplat cu proiectul Pipera-Doamna Ghica-Pantelimon-Titan.
  S-a realizat doar o parte (tipic romaneste) si anume podul care era deja inceput peste calea ferata ce vine de la Gara de Es, pod care nu rezolva absolut nimic daca nu se realizeaza si celelalte conexiuni. S-a omis proiectul in ansamblu ce presupunea fluidizarea traficului pe ruta Pipera-Pantelimon-Titan. Banuiesc ca se conoaste situatia aglomeratiei de pe Sos Petricani-Str Doamna Ghica, in special seara, mai nou dopul care se formeaza la Piata Delfinului.
  Solutia este simpla:
  1. pod peste Sos Colentina-ar rezolva ambuteiajul de pe Petricani-Doamna Ghica
  2. Simpla aplicare a legii la Piata Delfinului, unde sunt semene cu parcarea interzisa. Banuiesc ca a cere un pasaj subteran acolo tine de domeniului SF-ului…
  Oare intereseaza pe cineva?
  DE RETINUT: NU INCEPE UN PROIECT DACA NU AI RESURSELE NECESARE PENTRU A-L FINALIZA!!!
 • DE CE TREBUIE INSTALAT UN SISTEM (Marţi, 13 ianuarie 2015, 14:17)

  schroedinger [utilizator]

  Antiseism la Arcul de Triumf, cand alte cladiri stau sa cada?
  Cine a hotarat ca este necesara o astfel de lucrare?
 • CAND O SA REFACA Calea Victoriei (Marţi, 13 ianuarie 2015, 14:18)

  schroedinger [utilizator]

  La fel cum a fost, fiindca ceea ce este acum este o bataie de joc la adresa bucurestenilor.
 • Spatii verzi si pietoni pe trotuare (Marţi, 13 ianuarie 2015, 14:21)

  mihaic_01 [utilizator]

  1. Cat din buget cheltuie primaria la ora actuala cu gestionarea spatiilor verzi si pe ce sunt dati banii respectivi (pe categorii de cheltuieli ca de ex. salarii, materiale, apa, contracte cu terti, etc.)?
  2. Cand se va interzice parcarea masinilor pe trotuarele din Bucuresti ?
 • Prelungirea Ghencea (Marţi, 13 ianuarie 2015, 14:27)

  bobo1979 [utilizator]

  Domnule primar,dimineata cand va treziti aveti curajul sa priviti in oglinda ?Cum este posibil sa veniti cu prim ministrul tari ,sa declarati ca va apucati de largirea stazi prelungire ghencea ,si sa ne mintiti cu atatta nerusinare ???? Este vorba de 4 k de strada,suntem in anul 2014 si voi nu sunteti in stare sa largiti o amarata de strada la 4 benzii ?rusine.Sper din toata inima sa nu mai candidate la primarie,ati fost si sunteti un primar slab,fara ideii,fara o viziune moderna a Bucurestiului.Rusine !
 • Cartierul Henri Coanda (Marţi, 13 ianuarie 2015, 14:34)

  MAHO [utilizator]

  1. Cand vor incepe lucrarile pentru realizarea utilitatilor in cartierul Henri Coanda?

  2. Cand vor fi gata drumurile/strazile, reteaua de alimentare cu apa si reteaua de canalizare din cartierul Henri Coanda?
 • infrastructura sector 1 (Marţi, 13 ianuarie 2015, 14:51)

  AlexandruGhiga [anonim]

  Buna ziua,

  1. vreau sa va intreb cand aveti in plan sa existe in sectorul 1 Bucuresti, pe drumul Muntele Gaina si Agatului: APA CURENTA, CANALIZARE, ASFALT si ILUMITA PUBILC?

  2. in aceiasi zona cand aveti de gand sa scapam de haitele de caini?
 • Prelungirea Ghencea - Drumul Valea Larga (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:07)

  Adela1985 [utilizator]

  Domnule Oprescu,

  De ce PMB refuza asfaltarea strazii Drumul Vaea Larga pe motiv ca in evidentele ei figureaza ca fiind asfaltata? Aceasta straduta intens circulata intrucat este folosita de soferi ca scurtatura pt a evita mersul la pas pe Prelungirea Ghencea are doar 3 m de asfalt la intersectia cu Prel. Ghencea, in rest e plina de gropi si de pietris.
  De ce nu uniti Drumul Valea Larga cu Valea Doftanei pentru a scurta drumul spre serviciu a mii de soferi?
  Cand ati strans semnaturi ca sa puteti candida ca independent pt ca PSD-ul va daduse un sut in fund, am mers cu sotul meu si v-am oferit semnaturile noastre, cand ati candidat pt primarie, am mers cu sotul meu si v-am oferit votul nostru. Acum, dupa ce v-ati vazut cu sacii in caruta, v-ati batut joc de semnaturile si de voturile noastre. La urmatoarele alegeri, eu, sotul meu si prietenii nostri va vom multumi pentru cum ne-ati rasplatit eforturile depuse pt dvs.
  Asteptam in Prelungirea Ghencea macar trotuare si strazile de legatura asfaltate, nu pietruite si impuscate. Vreau sa imi pot plimba copilul in siguranta.
 • Pipera si Piata Sudului (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:30)

  robin24 [utilizator]

  1. Ce planuri aveti pentru zona Pipera - Pompei - Petricani? Traficul este un mare cosmar. Metroul nu face fata sub nicio forma. Tramvaiele 36 care asigura legaturi cu partea de est a capitalei circula la 20 de minute la ore de varf. Nu este deloc ok. De ce nu introduceti sensuri unice pe Fabrica de Glucoza dinspre B. Vacarescu spre Petricani si pe Pompei dinspre Petricani spre Str. Garii Herastrai si mai departe pana la intersectia cu Fabrica de Glucoza / Barbu Vacarescu? Este cea mai buna solutie pe termen scurt. Intersectia Barbu Vacarescu / Fabrica de Glucoza / Str. Garii Herastru este poate cea mai mare problema a zonei.

  2. Sunt sanse ca Pasajul Piata Sudului sa fie terminat mai devreme de sfarsitul anului? Pur si simplu iesirea si intrarea in cart. Berceni e un mare cosmar. 4 ani ne-am chinuit cu traficul foarte ingreunat de la Pasajul Mihai Bravu, acum dopul imens este la Piata Sudului. Incercati va rog sa prioritizati lucrarile incepute!

  Multumesc
 • Planul Integrat Zona Centrala (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:37)

  SaintGermain [utilizator]

  Domnule Primar,

  din 2011 ati anuntat o strategie de regenerare a centrului Bucurestiului in continuarea investitiilor realizate in centrul istoric numita la vremea respectiva Plan Integrat de Dezvoltare Urbana.
  Din prezentarile vehiculate de mass-media am inteles ca se vor reconfigura spatii publice importante cum ar fi Piata Constitutiei/Bulevardul Unirii, refacerea unor strazi secundare pentru a fi accesibile pietonilor/turistilor, rezolvarea parcarilor in zona centrala si imi amintesc acum spre exemplu de Sala Palatului.
  Nu retin cu exactitate proiectele prezentate dar ati facut vorbire de numeroase investitii in centrul Bucurestiului care aveau ca scop schimbarea imaginii centrului si de asemenea o strategie turistica pentru Bucuresti care era la un moment dat si in atentia Ministerului Dezvoltarii.
  Ne-ati promis de asemenea ca veti atrage foarte multe fonduri europene pe baza acestei srategii.
  Ce s-a intamplat cu acest Plan Integrat domnule Oprescu si care sunt intentiile dumnneavoastra de a obtine fonduri europene pentru centrul capitalei ?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 13:01)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui SaintGermain

   Nu mai putem reconfigura spatiul public, pe bulevardul Unirii, din cauza ca locuitorii sunt impartiti: cei care locuies in blocurile din dreapta doresc ca traficul sa fie mutat pe stanga, si invers.

   Sunt discutii interminabile.
 • Hamburg, Copenhaga, Bristol, Stockholm etc (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:37)

  bigbrother [utilizator]

  Domnule primar, sunt capitale europene care dezvolta proiecte imense de mediu bine primite de public, premiate de Comisia Europeana si care ofera locuitorilor lor un mediu urban propice si durabil pentru viata si sanatate.

  Intr-un Bucuresti sufocat de poluare, cu spatiu verde care se reduce in fiecare an, cu numarul crescut de autoturisme care tranziteaza orasul, cu o linie de centura inca aflata in constructie dupa ani de zile si lista poate continua:

  1. Care sunt planurile PMB pentru o capitala "verde" si cand vor fi puse in practica?

  Hamburg incepe in acest an un proiect menit sa coboare in subteran o parte din Autobahn care taie orasul in jumatate, pentru a crea 3 parcuri intinse pe 24 de hectare cu toate facilitatile necesare.

  2. Va mentineti ideea de a avea o autostrada suspendata in Bucuresti, tinand cont ca multe capitale renunta la acestea tocmai pentru a oferi un mediu cat mai placut locuitorilor sai, mutand tranzitul catre liniile de centura si imbunatatind la maxim transportul in comun?

  Multumesc
 • Comunicarea cu cetatenii (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:40)

  AndreiCumapanasoiu [utilizator]

  Buna ziua!
  Intrebarea nr.1:De ce nu sunt comunicate/mediatizate concursurile de arhitectura ce au ca punct de interes principalele proiecte cu caracter administrativ?Uneori avem impresia ca aceste proiecte sunt comunicate oarecum directionat catre diverse companii/persoane.
  2:Ce planuri aveti pentru a realiza o mai buna integrare si participare a proiectantilor(urbanisti,arhitecti,ingineri) in planificarea generala dar si in consiliul de administratie a primariei ?Romania si prin urmare si Bucurestiul, au printre cele mai scazute ponderi de participare a arhitectilor in administratii.
 • Sosea Ciurel - Autostrada A1 (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:41)

  visi [utilizator]

  Cand se va finaliza variata Ciurel - Autostrada A1 ?- Se circulă groaznic pe Iuliu Maniu si Virtuții
 • cartier ghencea (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:49)

  florin28 [utilizator]

  cind se va termina asfaltarea ,introducerea apei si canalizarii pe strazile din cartier ghencea :GHIDICENI,DRUMUL COOPERATIVEI ?
  cind se va termina cu mila ,si suportarea pretului gigacaloriei pt cei care sta la bloc in defavoarea celor de la curti care platesc totul nesubventionat si stau in conditii 0:fara apa, canalizare si drumuri de pamint,multumesc!!
 • Conflict pietoni - masini pe trotuare (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:53)

  alex123 [utilizator]

  In acest moment, in Bucuresti se duce o lupta acerba intre masini si pietoni pentru trotuare. In conditiile unei legi ambigue (o prevedere legata de lasarea a 1 metru liber pentru pietoni, care insa nu este clar daca se aplica si atunci cand pe trotuarul respectiv nu exista marcaje care sa permita parcarea), politia nu intervine. E clar ca primaria ar fi cea care ar trebui sa reglementeze situatia. Masura actuala de a monta stalpi pe trotuare este in general buna, doar ca este scumpa si are un mare neajuns: e suficient sa se rupa (accidental sau chiar intentionat) un singur stalp, si zeci de metri de trotuar sunt din nou invadate de masini. Solutia este simpla - trebuie analizata fiecare situatie in parte si, acolo unde trotuarele nu sunt suficient de largi ca sa permita si parcarea autovehiculelor si circulatia pietonilor, sa apara indicatoare "Oprirea interzisa pe trotuar". Apoi, politia locala sa-si faca treaba si sa dea amenzi celor care urca pe acele trotuare. De ce se nu adopta astfel de masuri si se merge in continuare pe ideea obsesiva a stalpilor anti-parcare, care de foarte multe ori nu au viata lunga si reprezinta o risipa de bani publici?
 • Intrebări pentru Primarul General (Marţi, 13 ianuarie 2015, 15:59)

  Aldea222 [utilizator]

  1. Intr-o apariție publică, ați promis bucureștenilor că, după ce veți demola Hala Matache, Calea Victoriei va deveni stradă pietonală. Hala Matache ați demolat-o, când se închide circulația pe Calea Victoriei?
  2 De ce durează așa de mult implementarea multpromiselor benzi RATB?
 • Competenta administrare strazi puz zona nord (Marţi, 13 ianuarie 2015, 16:02)

  FatadelaGaina [utilizator]

  Cui ii apartine decizia urbanizarii strazilor drumul Muntele Gaina si Agatului? PMB sau Primaria sectorului 1? Vrem sa stim cine cui ii punem piedici si cine ne trimite de la Ana la Caiafa?
 • strapungerea ciurel - autostrada A1 (Marţi, 13 ianuarie 2015, 16:21)

  zakkk [utilizator]

  Cand aveti de gand sa lucrati in ritm sustinut pentru Strapungerea Ciurel - A1, fiindca Cartierul Militari moare sufocat de noxe.
 • Intrebari (Marţi, 13 ianuarie 2015, 16:22)

  ȘerbanIogu [anonim]

  1. In ciuda existentei parcarii subterane de la Universitate, pe strazile din jurul parcarii inca se parcheaza haotic, gratis (cu mici atentii la parcagii), iar infrastructura acestor strazi este la pamant. Aveti in vedere refacerea acestor strazil din jurul parcarii (Ion Ghica, Academiei, Doamnei) si transformarea lor in strazi semi-pietonale, pe modelul strazii Golescu? Cand estimati inceperea lucrarilor?

  2. Solutia aleasa pentru pista de biciclisti de pe Buzesti s-a demonstrat a fi total neinspirata. Separatoarele de cauciuc sunt distruse, marcajele din intersectii sterse. Aveti in vedere schimbarea solutiei, de exemplu adoptarea aceleasi solutii ca pe C. Victoriei, sau cum veti rezolva aceasta problema?
 • metrou usor (Marţi, 13 ianuarie 2015, 16:37)

  41 [utilizator]

  Acum 12 ani cand un predecesor al d-voastra a construit linia de metrou usor 41 a durat 6 luni.De ce acum tramvaiele care circula au ajuns intr-o stare jalnica,tot sistemul care dadea prioritate tramvaielor a fost oprit,tabelele care anuntau venirea tramvaielor in statie au fost oprite si au inceput sa dispara.Nu inteleg de ce de ne batem joc de bani si nu asiguram mentenanta.Asa procedati si la d-voastra acasa?Acest tramvai care este foarte aglomerat [va invit dimineata la o plimbare cu el] si-a depasit de mult capacitatea de transport, se gandeste cineva la aducerea unor tramvaie de capacitate mai mare?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 13:03)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui 41

   Sunt doua linii in studiu:
   - Piata Moghioros catre Magurele
   - Arena Nationala-Otopeni
 • Intrebari (Marţi, 13 ianuarie 2015, 16:53)

  mbog [utilizator]

  1. Cum se face ca pe toate strazile, inclusiv cele din centru, sunt inca munti de zapada?
  2. Cand vom putea observa o mica urma a simtului de raspundere in ceea ce intreprinde primaria? Cand vom simti ca exista o primarie, altfel decat prin impozite sau lipsuri?
 • maidanezi (Marţi, 13 ianuarie 2015, 16:57)

  TomaSorin [anonim]

  and veti rezolva problema maidanezilor agresivi? nu va deranjeaza ca mii de bucuresteni care v-au votat sunt muscati de haite agresve de maidanezi?
 • transportul in comun (Marţi, 13 ianuarie 2015, 17:02)

  simpa [utilizator]

  Construind pasajul Mihai Bravu - Vacaresti cum ati incurajat dumneavoastra transportul in comun (tramvai) sau cu bicicleta?
 • Caini comunitari (Marţi, 13 ianuarie 2015, 17:10)

  IoanaRosenberg [anonim]

  1. De ce ati incalcat hotararea Curtii de Apel Bucuresti prin care au fost suspendate normele de aplicare a legii care permitea uciderea in masa a cainilor fara stapan prin intermediul firmelor private?
  2. De ce primaria nu ia nici un fel de masuri pentru a preveni refacerea populatiei canine a Bucurestiului, rerspectiv campanii de sterilizare in masa si promovarea adoptiilor?
 • Cand va retrageti? (Marţi, 13 ianuarie 2015, 17:40)

  vali47 [utilizator]

  Daca poporul PSD accepta(poate) mizeria din Bucuresti,noi nu o acceptam d-le Oprescu.Dupa promisiunile ca strazile vor fi spalate cu detergent,mai nou nu mai sunt nici maturate,curatate de zapada,gheata.Baltile troneaza peste tot si put de mizeria care este in ele.Cand trec masinile,bineinteles ca toata aceasta mizerie cu fecale de caini ne este aruncata noua in fata drept multumire ca am ales un doctor primar.Rusine si ca doctor si ca primar.Bucurestiul este o imensa parcare si daca s-ar gandi civilizat problema parcarii,strazile actuale ar face fata cu brio traficului,bineinteles sa fie si reparate.La pasajele facute de ce nu sau gandit si niste parcari?Gandite nu incropite cum se face acum.
 • probleme (Marţi, 13 ianuarie 2015, 17:49)

  ByOnu [utilizator]

  1. Cand se are in vedere unirea liniilor de tramvai 16 cu 5, respectiv Dimitrie Pompeiu cu Barbu Vacarescu?

  2. Cand se vor moderniza trotuarele pe Magheru, Balcescu si Bratianu? Sunt pline de gropi si se parcheaza pe ele.

  VREAU mult mai multe proiecte pe modelul Calea Victoriei. Nu inteleg de ce sunt unii soferi atat de suparati avand in vedere ca au ca alternativa noul bld. Uranus pentru care s-au distrus cladiri de patrimoniu, macar sa merite sacrificiul. Si eu sunt sofer, dar masina trebuie folosita cu bun simt (fara sa parchezi pe trotuar, chiar daca nu sunt locuri, nu este o scuza pentru a pune in pericol viata pietonilor).
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 13:06)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ByOnu

   1. Dimitrie Pompeiu intra odata cu largirea pe Fabrica de glucoza.
   2. Urmeaza trotuarele de pe partea stanga, cele de pe dreapta au fost facute.
 • Soseaua Pantelimon (Marţi, 13 ianuarie 2015, 19:26)

  DianaDima [anonim]

  1.Lucrarea dureaza prea mult si e proasta (strda mai ingusta, nr de locuri de parcare diminuat, acum pot sta 7 masini acolo unde incapeau 10, 5 randuri de borduri, blocarea de stradute care dadeau in bulevard, Zambila Ionita, Logofat Dan, Strada biserica Marcuta - duc oamenii mortu in brate, ca nu mai pot trece cu sicriul!! .cine e responsabil si cine plateste? Traficul e ingreunat, tramvaiele nu merg si dimineata nu apuci sa urci in niciun autobuz, copiii care fac naveta efectiv nu pot urca de la a 2 --3 statie de capat!! Bataie de joc? Cand se termina calvarul asta?
  2. Stiu ca e in plan si metrou universitate- pantelimon, asta inseamna ca iar se taie strada?? Nu se pot planifica optim lucrarile, ca de exemplu, sa nu mai vina aia de la radet imediat ce s-a terminat de asfaltat o strada, sa nu stam continuu in santier si strazi blocate?
 • Nu e ironic? (Marţi, 13 ianuarie 2015, 20:15)

  zzztop [utilizator]

  Ca un medic sa fie Primar in cea mai poluata capitala europeana?

  Si tot sa nu inteleaga rolul transportului public in locul a zeci de mii de masini poluand bara la bara?
 • Pasaje/poduri/drumuri utopice (Marţi, 13 ianuarie 2015, 20:25)

  R.Stoian [utilizator]

  1. De ce sustineti mutilarea orasului prin constructia de poduri/pasaje si alte suspendate utopice? Traficul auto trebuie mutata pe CB si subteran.
  2. Enumerati 5 proiecte implementate pentru imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor? Pana acum nu ati facut decat sa ne sabotati, bine ca mai avem putin si scapam de dvs.

  P.S. Anul trecut dupa un articol similar, Madalin Dumitru a fost arestat. Sa speram ca avem noroc si anul asta. Urmeaza Dedu.
 • Calitatea lucrărilor și .... (Marţi, 13 ianuarie 2015, 20:41)

  AdrianCalin [anonim]

  Bună ziua domnule primar,

  1. Când ați folosit ultima dată, în scop personal și fără presă, mijloacele de transport în comun sau când v-ați plimbat mai mult de 2 kilometrii pe trotuarele Bucureștiului?
  2. De 18 ani locuiesc în București și până acum nu am văzut nicio lucrare (indiferent de perioadă și de primar) care să reziste mai multe de 2-3 ani fără reparații parțiale sau totale în situația în care ar trebuie să reziste măcar 5-10 ani plus că, de exemplu, noua lucrare de pe Calea Victoriei (pe care am ocazia să mă plimb zilnic) dalele sunt deja sărite, apa băltește pe asfalt (în dreptul Academiei Române cel mai ridicat punct este exact scurgerea) și sunt zone unde pietonii nu au nicio șansă să nu fie stropiți când plouă și când trec mașini pe stradă (să nu-mi spuneți că lucrarea nu este finalizată că acolo unde vă zic eu nu mai e nimic de făcut, este cât se poate de finalizată). Nu există nicio rampă făcută cum trebuie în nicio zonă din București, trotuarele de pe Lascăr Catargiu au fost asfaltate acum doi ani dar stâlpișorii au fost lăsați acolo, unii negri, alți verzi, strâmbi ca vai de lume și s-a asfaltat în jurul lor plus că nu s-a nivelat cum trebuie. Lista este mult mai lungă dar vroiam să vă întreb de ce se întâmplă una ca asta și când a fost ultima dată când ați inspectat o asemenea lucrare și s-a refăcut fără să ne coste nimic sau ați tras la răspundere pe cei care trebuiau să se ocupe de recepția unei lucrări de calitate?
 • Curatenia lipseste in Bucuresti (Marţi, 13 ianuarie 2015, 21:02)

  Si totusi [utilizator]

  Bucurestiul este un oras murdar. Plin de excremente de caini, de ambalaje de hartie si plastic aruncate peste tot, de noroi si praf. Zidurile cladirilor sunt pline de inscriptii, nevaruite, nereparate, trotuarele au gropi in care iti rupi picioarele. De ce nu se dau amenzi celor care fac murdarie in oras?
  Ce s-a decis cu Piata Amzei ca piata pentru producatori agricoli? Cine isi asuma esecul total al modernizarii ei? Vor plati vinovatii care au aprobat un proiect aberant?

  De cand nu ati mai mers pe jos prin orasul al carui primar sunteti?
 • Transport public (Marţi, 13 ianuarie 2015, 21:36)

  DebB [utilizator]

  Domnule primar, din cauza subfinantarii RATB, de cativa ani transportul in comun este din ce in ce mai prost. Din 2008 nu s-au mai cumparat decat cateva tramvaie noi (si alea fabricate in regie proprie la RATB), si nici un troleibuz sau autobuz nou. In 2010, erau peste 1000 de autobuze la strada la orele de varf, acum mai sunt vreo 750. Troleibuzele si tramvaiele vin si ele mai rar decat vin acum cativa ani. In conditiile astea, vreau sa va intreb doua lucruri:

  1. Cand aveti de gand sa cotizati mai mult la bugetul de exploatare RATB (astfel incat sa creasca numarul de vehicule in traseu si sa scada durata de asteptare in statii) si sa investiti in mijloace de transport noi pentru RATB, mai ales in tramvaie si troleibuze noi, avand in vederea vechimea si uzura foarte mare a celor care sunt in circulatie acum? As dori un raspuns concret, nu unul general.

  2. Alte orase mai mici decat al nostru (Arad, Iasi, Timisoara, Oradea, Cluj etc.) au folosit fonduri europene pentru refacerea liniilor de tramvai si alte lucrari de infrastructura. In schimb, in Bucuresti singurul proiect mare de infrastructura pe fonduri europene este pasajul de la Piata Sudului. Aveti planuri pentru accesarea de fonduri europene pentru infrastructura de transport in comun (refacere/extindere linii de tramvai sau achizitie de vehicule noi) si de ce nu ati facut treaba asta pana acum, asa cum s-a facut in orase de provincie?
 • Pasaj Razoare - situatie pietoni (Marţi, 13 ianuarie 2015, 22:46)

  cetateanul din Dr. Taberei [anonim]

  Domnule Primar,
  1. cand se va curata zapada de pe trotuare in Bucuresti si cand, in general, se vor elibera trotuarele din Bucuresti pentru pietoni, in loc sa fie imense parcari? Intreb gandindu-ma indeosebi la bucla din Dr. Taberei, transformate intr-o uriasa parcare in ultimii 8 ani.

  2. de ce a fost abandonat pasajul rutier subteran de la Razoare, desi intersectia este printre cele mai dificile si aglomerate din Bucuresti, si au fost preferate pasaje mai putin prioritare? Aveti in plan reluarea acestui proiect?
 • Trafic Fabrica de glucoza (Marţi, 13 ianuarie 2015, 22:53)

  supertramp1 [utilizator]

  Buna ziua domnule Primar,

  Tot in legatura cu circulatia pe Fabrica de glucoza. Se poate gasi o solutie cat mai rapida, va rugam frumos, in numele miilor de angajati din zona?
  Trafic foarte greu dimineata si la sfarsitul programului de munca, iesire inspre Barbu Vacarescu (circa 30/40 min).

  Va rugam anuntati persoanele competente sa caute o solutie si un orizont de timp pentru rezolvare.

  Multumim frumos.
 • Spatiul public si pietele centrale (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 0:40)

  MariaDuda [utilizator]

  Buna ziua Domunle Primar,
  1. Ati anuntat deja mai multe proiecte privind spatiile publice centrale ale orasului: amplificarea pasajului subteran pietonal de la Piata Victoriei si subtraversarea pietonala a Pietei Romane. Ce se intampla si ce prevedeti in aceste conditii cu spatiul public de suprafata al acestor doua zone importante in viata celor care le folosesc si viziteaza? Aceeasi intrebare este valabila si pentru piata Revolutiei (actual parcare), Universitatii si Unirii.

  2. Ce solutii sau strategii aveti pentru integrarea Caii Victoriei si a Bulevardului Buzesti intr-un circuit economic atractiv si functional?


  Va multumesc
 • Prelungirea Ghencea - DJ602 (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 9:45)

  Alexino03 [utilizator]

  Stimate dl. Primar,

  1. Ati fost in zona in primavara lui 2013, impreuna cu premierul Victor Ponta si ati promis public ca in termen de 12 luni va exista pasaj suprateran peste Centura, in zona Prelungirea Ghencea - DJ602. De asemenea ati promis ca pana atunci vor fi deja demarate lucrarile la largirea Prelungirii Ghencea cu inca doua benzi de circulatie. Suntem in 2015 si nu s-a intamplat nimic. Cozile la bariera se intind pe cativa kilometri, se sta in trafic si peste o ora pentru a trece bariera. In acelasi timp, traficul pietonal este imposibil, deoarece se poate circula doar prin noroi infernal, pe alocuri chiar si de jumatate de metru, iar trotoare desigur ca nu exista. Cat timp isi va mai bate joc Primaria de cetatenii ei din zona Prelungirea Ghencea (si nu numai)? De ce nu se intampla absolut nimic acolo, desi exista promisiuni incalcate pe aceasta tema de aproape zece ani?

  2. De ce ignorati grupul Initiativa Ghencea? Cand au fost invitati in sedinta de consiliu de la Primarie, ati parasit pur si simplu sala cand acestora le-a venit randul sa vorbeasca. La toate intrebarile si petitiile lor nu doriti sa raspundeti.
 • Patinoar (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:33)

  ISIM [utilizator]

  1. Ati putea privi in ochi sportivii de performanta, practicanti ai sporturilor de iarna, spunandu-le ca disciplinele pentru care s-au antrenat ani de zile au "murit" in perioada mandatului dvs. din cauza ca le-ati inchis baza de antrenament (Patinoarul Flamaropol) fara a le oferi o alternativa de antrenament?
  2. Preferati o generatie care sa bata trotuarele, cluburile si cafenele din Bucuresti in locul uneia preocupate de dezvoltare armonioasa si sanatoasa?
  PS. Au trecut aproape 2 ani de cand Primaria si-a luat angajamentul modernizarii patinoarului Flamaropol, timp in care nu s-a intamplat absolut nimic cu exceptia faptului ca micii sportivi de atunci, sperantele acestor sporturi, au ajuns acum la varste la care o pregatire corespunzatoare nu le mai poate fi asigurata prin mall-urile din capitala.
 • Fecale de caini (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:35)

  Shomeru [utilizator]

  Blocul in care locuiesc are 4 scari a cate 44 de apartamente fiecare , si cel putin un locatar la 20 apartamente are caine. Acestia dar si altii care vin de la alte blocuri se plimba pe trotuar si lasa capcane mirositoare. Eu nu sunt asa norocos dar am copii foarte norocosi daca intelegeti ce vreau sa spun.

  Intrebarea nr. 1: Ce pot sa fac sa nu mai calc in fecale proaspete zilnic pe strada , si la iesirea din bloc ?

  intrebarea nr. 2: Am loc de parcare platit de 5 ani , pe trotuar , dar frecvent gasesc locul ocupat abuziv . Se vor marca vreodata acestea corespunzator cu pancarte astfel incat soferii sa cunoasca faptul ca nu trebuie sa parcheze in acel loc ?
 • primarul orasului Bucuresti (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:38)

  MirceaNedelcu [anonim]

  1-cand se va reforma si restructura administratia orasului Bucuresti,care are 15 primari si 266 consilieri care au numai drepturi,contracte supraevaluare siprivilegii si nici o responsabilitate.Londra,Parisul......Moscova au un singur primar.
  2- in ce stadiu se afla asocierea dintre medicul,primar,doctor,profesor si in sfarsit general-si cel care ESTE,pe programul un purece si un caine,ca sa fie indestulator pentru paraziti.
  3-La Multi Ani! Katyusa.
 • Linii de tramvai (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:41)

  georgedavid82 [utilizator]

  Domnule primar, de ce dureaza atat de mult lucrarile la liniile de tramvai in mandatul dumneavoastra ? Ati inceput reabilitarea liniei pe Liviu Rebreanu in 2011, ati terminat intre Camil Ressu si Posta Titan, dupa care v-ati apucat de tronsonul Posta Titan - 1 Decembrie, pe care estimati ca-l terminati in 2017. Vi se pare normal sa dureze 6 ani reabilitarea a 6 statii de tramvai (va rog numarati, 6 statii sunt). Va reamintesc ca in perioada 2002-2008 (deci tot 6 ani) au fost reabilitate la foc continuu linii de tramvai "grele", precum 41, 32, 21, 25, 8, 34, 11, etc. pe distante considerabil mai mari comparativ cu linia de pe Rebreanu. De ce nu puneti transportul public pe acelasi plan cu infrastructura rutiera ?

  Multumesc,
  George David
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 13:08)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui georgedavid82

   Lucrarea este oprita dupa trecerea intersectiei la Liviu Rebreanu, din cauza ca nu e aprobata exproprierea in Consiliu. Nu vor unii consilieri.
 • Cateii maidanezi (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:43)

  GeorgianaNeagu [anonim]

  De ce nu implica societatea civila in luarea deciziilor ref la catei?
 • INTREBARI (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:51)

  Bokila [utilizator]

  Cum va imaginati ca veti cheltui banul public in conditiile in care v-ati luat consilier pe achizitii publice pe coruptul Octavian Constantinescu dupa ce, oricum, pastoriti adevarate centre ale jafului din banul public cum sunt in ordine Administratia Strazilor, ALPAB sau RADET?
 • Fabrica de Glucoza (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:53)

  MihaiUrsu [utilizator]

  Pana la mult dorita largire, nu se poate gasi o solutie de ameliorare a traficului pe Soseaua Fabrica de Glucoza?
  De exemplu modificat timpii de asteptare la semaforul de la intersectia cu Barbu Vacarescu.
  Sau introducere de sens unic pe Fabrica de Glucoza intr-un sens respectiv pe Gara Herastrau si Dimitrie Pompei in celalalt sens.


  Traficul pe Soseaua Fabrica de Glucoza seara (dupa ora 6) este complet blocat. Luni am facut 800m in 40 minute, din care 20 de minute numai ca sa ies din curtea complexului de birouri in care lucrez. Se fac cozi de masini in curti.
 • rectificare bugetara (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:53)

  AlexandruAdrian [anonim]

  de ce o rectificare bugetara aşa mare la primarie. E din cauza ca a pierdut ponta alegerile?
  • R (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 13:13)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui AlexandruAdrian

   La nivel national s-au facut doua rectificari:
   - la prima ni s-au luat 500 de milioane de lei
   - la a doua 400 de milioane de lei
   Asat inseamna ca bugetul Municipiului Bucuresti a pierdut aproape o treime din bugetul estimat de Ministerul de Finante pe anul 2014. In conditiile in care erau lucrari angajate. Estimarea banilor din cotele parti nu a fost corect facuta de catre Ministerul de Finante.
 • justificarea celor 7 mil euro (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 10:55)

  AlexandruAdrian [anonim]

  cum justifica ca din 7 mil buget aspa a dat 4 inapoi, mai mult de jumate? A numarat cineva gresit cainii si a decis sa respecte hotii curtii de apel?
 • Prelungirea Ghencea (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:42)

  BogdanDragan [anonim]

  Cand o sa avem si noi trotuar in Prelungirea Ghencea domnule mare primar de Capitala care sunteti.
  Nu visez la strada pe 2 sensuri, la pasaje si avioane pe prelungire, sau la autostrazi suspendate.

  Imi doresc sa merg si eu in pantofi la serviciu civilizat pe un trotuar care mi-l taxati de vreo 8 ani constant si degeabea.

  Deci repet, domnule primar credeti ca in 2015 voi putea merge si eu civilizat pe un trotuar din cartierul Latin pana in Valea Oltului pe Prelungirea Ghencea ?
 • intrebare despre caini (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:56)

  dan.c [utilizator]

  Cate persoane au fost amendate in 2014 pentru hranirea cainilor pe domeniul public si cu ce sume?
  Va multumesc.
 • Si totusi? (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:02)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Cand nu o sa mai fie 1 primar General si 6 agrarici mai mici?

  Cand o sa fie 1 Primar si 6 administratori desemnati?

  Cand se reformeaza sistemul? sau va merge asa pentru ca sunt bani si nimeni nu țipa destul de tare?
 • Semafor (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:03)

  Deia [utilizator]

  Buna ziua. Pe strada Nerva Traian in dreptul scolii gen.81, nu exista semafor in dreptul trecerii de pieton .Traficul in aceasta zona e f.intens( exista si linii de tramvai),problema majora fiind pericolul la care se expun copiii zilnic.Sunt mama a 2 copii si dimineata cand duc copii la scoala,masinile abia opresc la trecerea de pietoni.Astept cu frica in fiecare zi sa ma anunte copii ca au venit in siguranta de la scoala.Va rog sa trimiteti pe cineva intr-o dimineata sa vedeti in ce hal se circula(si cate masini nu opresc).Va rog respectuos sa aveti in vedere cat mai repede si crarea unui semafor in acest punct din capitala. Multumesc
 • Strazi de pamant (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:13)

  MariusM. [utilizator]

  D-le Primar, va salut cu deosebita consideratie.
  Intrebarea mea este, ce planuri concrete are primaria pentru asfaltarea strazilor de pamant din subordine?est inuman ca in 2015 sa mai existe oameni care sa se tarasca prin noroiaie.Va pot da exemplu strada Liniei din sectorul 6 care este in subordinea PMB si care de 8 ani are o hotarare de reabilitare aprobata de primarie, dar an de an nu i se aloca fonduri.E un efort atat de mare pentru primarie sa asfalteze macar pe bucati aceasta strada?
  Va multumesc!
 • Banda Ratb + biciclete (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:16)

  CatalinDragoiu [anonim]

  Putem avea in Bucuresti o banda speciala Ratb + Biciclete pentru a incuraja transportul in comun si alternativ? Considerati acest lucru o prioritate?
 • amplasarea mijloacelor publicitare pe cladiri isto (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:43)

  Marius28 [utilizator]

  Ce facem cu haosul publicitatii agresive din Bucuresti?
  E suficient sa ne uitam la bvd Magheru si ne putem compara cu usurintă cu o tara din lumea a 3-a.
  hotelul lido este acoperit de mai bine de 2 ani de mesh-uri , scala la fel, in curtea casei Dinu Lipatti un panou publicitar imens acoperă casa, afise peste tot.am facut nenumărate sesizări dar niciodata rezolvare. De ce nu se aplica legea 185/2013?
 • Exproprieri pasajul Ciurel (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:49)

  tommydo [utilizator]

  Buna ziua D-le Primar,

  va rog spuneti-mi cand veti incepe exproprierile in zona Podului Ciurel. Tatal meu are un teren in zona aceea (in zona intrarea Puntii), cumparat prin 2001 si de 14 ani! asteptam o hotare, ceva: ori nu se mai face deloc pasajul ori ne primim banii. Am inteles ca Hotararea emisa in mai pt exproprierile din zona Virtutii nu a fost adoptata. Stiu ca in 2010 au inceput lucrarile la pod, dar se pare ca nici PUZ-ul nu este aprobat la momentul actual. Chiat nu se poate gasi o solutie? A trecut atata timp, o viata de om practic!

  Va multumesc.
 • Prelungirea Ghencea & Pod Domnesti (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 12:58)

  Hans Metter [utilizator]

  Dle Primar,

  Pierdem zilnic ore intregi in traficul din aceasta zona. Se construieste intr-un ritm foarte accelerat pe toata Prelungirea Ghencea. Daca primaria nu are banii necesari pentru aceasta strada, de ce nu li se impune investitorilor participarea la imbunatatirea infrastructurii ?!

  Cand vom putea face cei 3 km de la bariera Domnesti la linia 41 in 10 min cum este normal si nu intr-o ora cum se intampla acum ?

  Am legat cele 2 obiective de investitii deoarece realizarea unuia fara celalalt este total inutila. Realizarea celor 2 proiecte impreuna este de importanta maxima pentru zona.


  Va multumesc
 • Raspunsuri si pe alese si neadevarate! (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 13:14)

  Chiar Eu [utilizator]

  Nu mai faceti astfel de discutii online pentru ca se raspunde la intrebari pe alese si nici acolo nu se spune adevarul. In cazul expriprierii casei Miclescu, domnul primar zice sa nu poate primaria sa exproprieze, ci doar guvernul. Mare neadevar! Tocmai ca procedura de expropriere e inceputa de pe vremea lui Adrian Videanu si Oprescu se lauda ca o va finaliza. Acum o paseaza guvernului. In sprijunul acestei afirmatii va dau un link la un articol al dumneavostra:

  http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-11817137-primaria-capitalei-vrea-exproprieze-cladire-monument-istoric-fiindca-proprietarii-lasa-paragina.htm
 • Alegeri (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 13:17)

  tudor74 [utilizator]

  Cand ati devenit primar si in jud Ilfov ?

  Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui sprmarius

  "Ni se raporteaza aglomerari de caini in padurile din jurul Bucurestiului, in judetul Ilfov. Se pare ca au fost abandonati de oameni fara suflet. Studiem posibilitatea opririi migratiei din judetul Ilfov in Bucuresti."
 • Legea (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 13:20)

  tudor74 [utilizator]

  Cand veti incepe sa repsectati legea Tov Primar ? Ma refer la hot Curtii de Apel Bucuresti care a declarat normele de functionare ASPA ilegale, deci activitatea lor este ilegala.

  Stiu ca Politia Locala are rol de bodyguard personal pt tov. Primar dar asta nu inseamna ca puteti alege care legi le respectati si care nu !

  Cu toate astea declari ca serviciul ASPA functioneaza in continuare ! Cum e posibil asa ceva ?
 • Clinici veterinare versus sanatate publica (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 14:30)

  syrius [utilizator]

  Buna ziua,
  egret ca Dl Primar nu a raspuns macar la 1 din cele 2 intrebari pe aceasta tema. Situatia este destul de grava, cu amplasarea clinicilor veterinare in apropierea locuintelor rezidentiale. Am semnalat acest caz si DGSP Mun. Bucuresti. Am considerat ca sanatatea oamenilor e mai importanta decat interesele comerciale ale unor medici veterinari. Directorul DGSP Mun Bucuresti a fost schimbat dar nici actualul nu este interesat sa se respecte dispozitiile Ordinului nr. 119 /2014, al Min Sanatatii, ce cuprinde in anexa Normele de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei din 04.02.2014. Poate dvs in calitate de ziaristi, puteti demara un demers jurnalistic in presa pe aceasta tema.
  Va multumesc.
 • Cand apa si canal pe str. Drumul Lunca Ozunului (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 14:52)

  valiska [utilizator]

  Locuiesc in Sectorul 3, pe str. Drumul Lunca Ozunului nr.40G.Nu avem apa, canal, asfalt si iluminatul stradal nu exista.
  Suntem in Bucuresti dar parca locuim in padure.
  1)Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cand se va executa reteaua de apa si canal pe aceasta strada?De la d-voastra ( Primaria Capitalei) am primit raspuns ca suntem prinsi in programul cu fonduri UE- BUCUR care se va derula pana in anul 2016.Dar deocamdata nimic.
  2)Cat mai dureaza sa trimiteti un reprezentant pe aceasta strada pentru a vedea in ce conditii locuim?
 • Piste de bicicleta conectate (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 15:20)

  sardaukar [utilizator]

  Domule Primar,

  haideti sa facem odata piste de bicicleta care sa uneasca toate cartierele cu centrul orasului.

  Acum ca sunt doar 2-3 piste si neconectate intre ele nu sunt un stimulent suficient pentru ca bucurestenii sa mai lase masina acasa si sa ia bicicleta. Iar efectul deocamdata e ca par inutile si iau locul benzilor pentru masini.

  Daca vreti sa functioneze trebuie facute toate repede astfel incat oamenii sa poata sa mearga pe 2 roti peste tot. Abea atunci vom vedea multi biciclisti. Si abea atunci soferii vor vedea ca e mai bine si pentru ei cu mai putine masini in trafic.

  Cata vreme aveam piste putine si rupte intre ele situatia e mai grava nu mai buna,

  Cu stima
 • Vax raspunsuri (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 16:13)

  muvis [utilizator]

  Dl. Oprescu a raspuns la 20% dintre intrebari, pe alese (cu teme recurente: piste biciclete, pasaje/inele, parcari, ).

  1. N-a raspuns la nici una dintre intrebarile legate de dezvoltarea transportului in comun.
  2. Patinoar? Nu se stie cand, dar sigur vom face.
  La problema importante si strategige raspunsuri de genul: nu vor cetatenii de pe partea stanga ce vor aia de pe partea dreapta...sunt discutii interminabile. Concluzie: nu exista nici un plan pe teme mari strategige.
  3.
  4.
 • autostrada suspendata (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 17:02)

  Dodel540 [utilizator]

  Cand este gata autostrada suspendata?
 • Prietene... (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 21:15)

  taticutu [utilizator]

  Prietene Primar , termina odata modernizarea liniei de tramvai 19, ca de 5 ani pacalesti locuitorii cartierului Titan..
 • pot sa constat ca... (Joi, 15 ianuarie 2015, 13:19)

  ..13 [utilizator]

  Primarul Oprescu baga in seama mai mult lucrarile de infrastructura, de restul sa se spele pe cap bucurestenii cu ele.

  Oprescu nu are o abordare logica pe probleme -
  daca ii bat la usa 40 de biciclisti asta inseamna ca are o cerere sustinuta, dar nu se intreaba, inainte de a actiona, ce facem cu ceilalti care au tacut si carora le afecteaza interesele si poate sunt 4.000?

  Dezbateri publice pe bugetul Primariei?
  In alta viata poate, sau cu un alt Primar...

  CLMB are prea multe pe cap ori se face ca munceste .
  Nu se poate introduce de z ori un document si sa fie scos din ordinea de zi sau respins. Out CLMB sau Primarul - nu exista o alta cale.

  Despre demolari.
  Cum este sa iti incordezi muschii in demolarea unei cladiri - economic nu era mai bine sa nu fie demolata ci exploatata si partile ajutate sa ajunga la o intelegere pe cale amiabila????

  Sper sa ne lase Oprescu de tot cu autostrada suspendata...

  Vreau un nou Primar General al Capitalei.
 • comentariu (Marţi, 3 februarie 2015, 13:30)

  Livut [utilizator]

  Tunelul va fi una din realizarile lui Oprescu asa cum sunt si sosekelke suspendate sau gondola. Vrea sa faca tunelul dar strazile Bucurestiului sunt pline de gropi sediul primariei inca neterminat curatenia la pamant precum si multe alte realizari nehgative - asta reprezinta activitatea Dlui Oprescu de aproape 8 ani
 • intrebare (Marţi, 3 februarie 2015, 13:34)

  Livut [utilizator]

  Il intreb pe Dl Oprescu daca tunelul va avea aceeasi soarta ca si soselele suspendate sau gondola. Daca da atunci va trebui sa-i acordam DXlui Oprescu inca cel putin un mandat pt definitivarea lor.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by