Primaria Capitalei va face doua parcari supraetajate intre blocurile din spatele Soselei Iancului, pe strazile Dridu Georgescu si Stanescu Gheorghe, a declarat pentru HotNews.ro Ion Dedu, seful directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei. Cele doua parcari vor avea in total 250 de locuri. Si in sectorul sase al Capitalei, primaria de sector va face inca 6 parcari automate, de curand fiind incheiat un contract de 7 milioane lei pentru realizarea acestora.

Foto:

Parcarile din spatele Soselei Iancului, sectorul 2 al Capitalei, se fac in cadrul lucrarilor de modernizare a bulevardului, deoarece dupa finalizarea lucrarilor, pe margine, oprirea masinilor va fi interzisa. "Conform aprobarilor obtinute pana acum, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a Soselei Iancului, oprirea va fi interzisa pe margine. Dar sunt prevazute a fi realizate doua parcari in incinta blocurilor de pe Sos. Iancului. Una este pe str. Dridu Georgescu, iar cealalta pe str. Stanescu Gheorge. Ambele vor avea in jur de 250 de locuri. Acum incercam sa obtinem avizele pentru autorizatiile de construire a celor doua parcari. Din pacate pana in prezent nu am obtinut avizul de la Mediu pentru realizarea lor. Exista niste discutii ca ar fi spatii verzi intre blocuri desi nu sunt. Aceste parcaje vin si ajuta mediul, plus ca se are in vedere realizarea unor spatii verzi. Aceste parcari impreuna cu parcarile de la viitorul spatiu comercial de pe Sos Iancului - dorim sa facem un parteneriat cu ei pentru acceptarea pe timpul noptii a masinilor riveranilor in parcare - vor scoate toate masinile care stationeaza pe Iancului", a declarat Ion Dedu pentru HotNews.ro.

Simulare cum va arata parcarea de pe str. Dridu Georgescu

Simulare cum va arata parcarea de pe str. Stanescu Gheorghe

Si Primaria sectorului 6 vrea sa faca inca 3 parcari automate, de 24 locuri fiecare, in noiembrie 2014, fiind atribuit un contract in valoare de circa 7 milioane lei firmei TETTAS pentru realizarea acestora.

Pana in prezent Primaria sector 6 a realizat peste 500 de locuri de parcare in parcari automate. Acestea sunt localizate in:

Cartierul Drumul Taberei

1.Al. Bursucani 4 cladiri x 24 locuri

2. Str. Cara Anghel 1 cladire x 24 locuri

3. Bd 1 Mai ( Hanul Drumetul) 1 cladire x 24 locuri

4. Al. Ramnicel x Prel Ghencea 2 cladiri x 24 locuri

5. Str. Bozieni ( Spate Hipermarket BILLA) 2 cladiri x 24 locuri

6. Str. Sibiu vis-a-vis benzinarie Petrom 3 module x 12 locuri

7. Cinema Favorit ( str. Pravat) 3 module x 12 locuri

8 Al. Baiut ( Piata Valea Ialomitei) 3 cladiri x 24 locuri

Cartier Militari

1. Drumul Timonierului (str. Reveriei) 1 cladire x 24 locuri

2. Str. Dreptatii ( la dispensar) 1 cladire x 24 locuri

3. Str. Dreptatii ( la biserica) 1 cladire x 24 locuri

4. Str. Dezrobirii bl.M25 1 cladire x 24 locuri

5. Str. Dreptatii, bl. O3 (72 locuri)

Fiecare cladire de parcare este este prevazuta cu doua module (doua usi), iar pe fiecare modul sunt repartizate 12 locuri (24 de locuri pe cladire).

"Acesta este un sistem automat. Astfel, pe suprafata a doua autoturisme sunt parcate, pe verticala, 12 masini. Pe baza cardului de acces, sistemul inteligent identifica locul autoturismului, il ridica pe platforma si il aseaza la locul platit, intr-un interval de aproximativ doua minute. Sistemele smart parking sunt silentioase si functioneaza cu ajutorul unui lift actionat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Intri cu masina ghidandu-te dupa o oglinda aflata in fata, cu o cheie pe care o primeste fiecare persoana cu loc inchiriat si prin apasarea unui buton se ridica masina. Scheletul metalic este imbracat, pentru a proteja masinile de ploaie si de vant", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria sector 6 la solicitarea HotNews. Acest sistem de parcari este construit de firma Tettas si costa 1 milion de lei un modul pentru 12 masini.

Potrivit reprezentantilor institutiei, aceste parcari au sunt un succes fiind ocupate in proportie de 100%.