Primaria Capitalei va incepe in luna martie mutarea in sediul din bulevardul Regina Elisabeta, a declarat marti primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu. Firma care detine turnul unde Primaria Capitalei isi desfasoara activitatea in prezent a cerut in instanta evacuarea institutiei inca de acum cateva luni.

Potrivit municipalitatii, Apatel Properties, proprietarul turnului unde Primaria sta cu chirie din 2009, refuza recunoasterea prelungirii de drept a contractului de inchiriere ulterior datei de 01.02.2014 refuzand si emitere facturilor fiscale pentru contravaloarea chiriei, precum si pentru utilitati. Primaria se judeca si ea cu Apatel pentru recunoasterea contractului de inchiriere si transformarea sumei platite pana acum drept chirie in avans la cumpararea cladirii, potrivit contractului de inchiriere. Acum municipalitatea sta in cladire fara contract de inchiriere

"Sunt in proces, iar administratorul judiciar primeste intretinerea, chitantele de chirie refuza sa le taie. Sigur ca o cumpar, pentru aceasta am proces", a declarat Oprescu.

Primaria Capitalei a inchiriat, in 2009, fara licitatie, turnul de 14 etaje din Splaiul independentei, nr. 291-293, in suprafata de 13.536 mp si de atunci plateste anual chirie 2,9 milioane de euro pe an, potrivit contractului de inchiriere aflat pe site-ul Primariei. Edilul spune ca a platit chirie doar 1,2 milioane de euro pe an.

In total, pana acum, s-au platit pentru inchirierea acestui sediu, din bani publici, circa 11,6 milioane de euro, varianta din contract si circa 5 milioane de euro - varianta primarului Oprescu. Initial, primarul Sorin Oprescu a declarat ca aceasta chirie se va transforma intr-un leasing financiar, dupa expirarea perioadei de inchiriere, cladirea urmand sa devina proprietatea municipalitatii. Acest lucru nu s-a intamplat.