Politistii clujeni au deschis o ancheta dupa ce mai multe persoane din municipiul Gherla, intre care si o fetita de sase ani, au cazut in apa unui lac transformat in patinoar, in conditiile in care gheata s-a spart, relateaza Mediafax.

Incidentul a avut loc vineri seara, la patinoarul din Gherla, amenajat pe un lac, dupa ce gheata de la mal s-a spart.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Simona Virci, politistii au deschis o ancheta pentru a afla cine este vinovat de producerea incidentului.

"Politistii fac verificari pentru a se identifica circumstantele exacte in care s-a produs incidentul si pentru a se stabili daca se intrunesc elementele constitutive ale vreunei fapte penale", a declarat pentru Mediafax Simona Virci.

Contactat de Mediafax, primarul municipiului Gherla, Marius Calin Sabo, a declarat ca in zona in care gheata s-a rupt apa are o adancime de 30-40 de centimetri.

"Acolo apa are 30-40 de centimetri, noi nu putem stavili dorinta unor copii de a patina si nu au rabdare ca apa sa inghete la mal", a spus Marius Calin Sabo.

In urma incidentului, patinoarul a fost inchis, iar persoanelor care au cumparat bilete li s-a returnat contravaloarea acestora. De asemenea, nu au fost depuse plangeri in acest caz si nu a fost solicitata interventia Ambulantei.

Primarul din Gherla a refuzat sa precizeze de ce oamenilor care au intrat pe patinoar vineri seara li s-au dat bilete, desi apa nu era inghetata suficient.

Regia care administreaza patinoarul din Gherla se afla in subordinea primariei.