Cornel Pieptea (PNL) este noul viceprimar al Capitalei dupa ce Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a atacat in instanta hotararea de Consiliu General prin care a fost numit fostul viceprimar - Gabriel Pirvu. Acesta din urma a fost declarat si incompatibil de Agentia Nationala de Integritate.

Cornel PiepteaFoto: Hotnews

Cornel Pieptea a fost ales in aceasta functie cu 32 de voturi din 49 consilieri prezenti, PNL, PSD si PC votand pentru numirea sa in aceasta functie. Contracandidatii sai au fost Mirela Dinu (PMP) care a luat 8 voturi si Cristinel Diaconescu (independenti) care a luat 5 voturi.

Acest vot releva si faptul ca in Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a format o noua majoritate PNL-PSD-PC.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 si proaspat exclus din PSD, a negociat impreuna cu grupurile politice din CGMB numirea viceprimarului inainte de sedinta joi.

"Eu sunt aici in calitate de primar in Bucuresti de 14 ani, printre cei mai vechi, si cu un interes major despre ce se intampla la RADET, RATB, in Bucuresti, cu toate proiectele. Am discutat cu PNL-ul despre RADET si am spus ca nu este in regula sa le luam subventia. Am discutat si cu PSD-ul si cu PPDD-ul si cu PC-ul, cu toata lumea. Eu nu sunt anti PSD, sunt anti Ponta. Putem sa facem un grup mai mare anti Ponta, pana se va termina. De ce sa piarda PSD-ul majoritatea? Eu cred ca astazi este bine sa se voteze si al doilea viceprimar, tinand cont de cele doua grupuri mari PNL si PSD, deci un viceprimar trebuie sa fie de la PNL, domnul Pieptea, sa intram intr-o normalitate. O spun ca un om care am o colaborare foarte buna la sectorul 5 cu un viceprimar PNL. L-am pus de la inceput. Sunt doua grupuri mari care trebuie sa conduca tara. Sa nu mai avem disfunctionalitati pe zona consiliului. Daca PSD-ul are un viceprimar, si PNL-ul trebuie sa aiba ca sa existe un echilibru", a declarat Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, inainte de sedinta de Consiliu General de joi.

Celalalt viceprimar al Capitalei este Dan Darabont (PSD).

Fostul viceprimar al Capitalei, Gabriel Pirvu, a fost incompatibil in perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier general in cadrul CGMB si calitatea de administrator - membru in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Sarii SA Bucuresti, potrivit ANI.

ANI a cerut, in 18 august, aplicarea sanctiunii disciplinare de revocare din functie a consilierului general Gabriel Pirvu, ca urmare a deciziei definitive.

Pentru ca Gabriel Pirvu nu a fost revocat de CGMB din iunie pana in prezent, toti cei 51 de consilieri generali au fost amendati, in 2 septembrie, de ANI cu 2.000 de lei fiecare.

La penultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, majoritatea PSD-PC-PPDD-PMP a refuzat sa il dea afara din Consiliul General al Municipiului Bucuresti pe Gabriel Parvu, desi aceasta a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate inca din luna iunie. Primarul General, Sorin Oprescu, a pus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General proiectul privind excluderea acestuia insa majoritatea din CGMB de atunci nu a votat pentru.

La sedinta de Consiliu General de joi, proiectul nu a mai fost pus pe ordinea de zi de primarul Sorin Oprescu desi PNL si consilierii independenti au cerut edilului acest lucru.