Robert Negoita "Betonita" trebuie sa plece de la Primaria Sectorului 3, spun cetatenii care au demarat strangerea de semnaturi pentru demiterea primarului prin referendum

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 15 decembrie 2014, 11:37 Actualitate | Administratie Locala


Robert Negoita
Foto: Agerpres
Cetatenii care cer demiterea primarului sectorului 3 prin referendum si au inceput strangerea de semnaturi in acest sens spun ca nu au treaba cu niciun partid politic. Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a acuzat in urma cu cateva zile ca in spatele actiunii de strangere de semnaturi pentru demitere se afla un partid nou infiintat.

Cetatenii spun ca Grupul de initiativa civica "Cetatean Sector 3"  este cel care a initiat actiunea de strangere de semnaturi pentru organizarea referenduumului. Acestia spun ca nu sunt instrumentati politic si  fac parte doar din "partidul" oamenilor dispretuiti de autoritati.

Potrivit unui mesaj postat pe Facebook, cetatenii in transmit urmatorul mesaj primarului sectorului 3:

"Domnule Robert Negoita, nu va permitem sa politizati demersul nostru de a va demite! Nu suntem partid politic, suntem doar "partidul" oamenilor dispretuiti de dumneavoastra si de celelalte autoritati. Daca ati citit lista de motive pentru care va solicitam demisia/demiterea, stiti prea bine ca absolut toate sunt reale. Primul mare semn de intrebare pe care ni l-am pus in ceea ce va priveste a fost dupa ce am aflat din presa ca "Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45 de milioane de euro". De atunci de intrebam intr-una cum poate fi un bun administrator al banului public cel care a acumulat atatea datorii la stat? De-a lungul celor doi ani de cand sunteti primar, am constatat ca nu va intereseaza ce ne dorim noi, cetatenii care va platesc salariul! Ati ridicat risipa banului public (ca sa nu ii spunem furt) si prostul gust la rang de arta in sectorul 3 si consideram ca nu mai sunteti demn de functia de primar!  Nu ne faceti cinste. Ati batut deja trei recorduri: primarul cel mai bogat, primarul cu cele mai multe datorii la stat si primarul cel mai detestat de catre cetateni! Domnule Betonita, dorim sa plecati urgent din sectorul nostru".

Actiunea de strangere de semnaturi pentru organizarea referendumului a inceput ca un eveniment pe Facebook
. Pana acum s-au alaturat evenimentului 2100 de cetateni.

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a declarat saptamana trecuta, in cadrul sedintei de Consiliu Local, ca demersul de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere, anuntat  pe Facebook, este de fapt initiat de "un partid proaspat infiintat" nu de cetateni. Negoita spune ca nu are de ce sa isi dea demisia fiindca a facut treaba foarte buna in primii doi ani de mandat, iar acuzele aduse de cetateni sunt neadevarate.

"Tocmai s-a infiintat un partid si cred ca el initiaza astfel de lucruri. Ei spun ca taxa 0 la gunoi a fost crescuta cu 60%. La noi este taxa 0 la gunoi. De cand sunt eu primar, locuitorii din sectorul 3 nu mai platesc taxa la gunoi. De ce sa imi dau demisia daca m-am tinut de cuvant. La reabilitare termica nicio primarie din tara asta nu a reabilitat mai multe blocuri decat noi, de cand am devenit primar. Trebuie sa veniti sa vedeti ce scoli am facut noi in sector, gradinite, crese, parcuri. De ce sa imi dau demisia? Eu vreau sa continui sa fac lucruri bune pe acest mandat", a declarat Negoita.

Referitor la acuzatia de betonare a sectorului, Robert Negoita a declarat ca a explicat pe Facebook ce se intampla. "Pe bulevardul Unirii dupa reabilitare avem mai mult spatiu verde acum decat inainte", a spus Negoita.

Mai multi cetateni din sectorul 3 cer demiterea primarului sectorului, Robert Negoita, prin referendum, si au creat pe Facebook un eveniment pentru strangerea de semnaturi. Pentru organizarea referendumului este nevoie de cel putin 25% dintre semnaturile locuitorilor cu drept de vot. Cetatenii sunt revoltati de incalcarea promisiunilor electorale, dar si de proiectele controversate ale primarului.

Motivele pentru care cetatenii cer demiterea primarului Robert Negoita sunt urmatoarele, potrivit anuntului postat pe Facebook:

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45 milioane Euro.

2. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta taxei pentru salubrizare. In campania electorala RN a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce si-a inceput mandatul a crescut aceasta taxa cu 60%

3. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta reabilitarii termice a blocurilor din sector. In campania electorala RN a promis reabilitare gratuita pe toata perioda mandatului, dar in prezent cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru reabilitarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui platiti de cetateni. De asemenea cetatenii trebuie sa plateasca si cele 8 milioane Euro doar consultanta in procesul reabilitarii termice din sectorul 3, o suma catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate in domeniu.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala catre anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro in 2012, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca banii au fost dati unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii platiti ilegal de Primaria Sectorului 3 reprezinta 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei.

5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spatiu verde.

6. Betonarea a peste 8000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea radacinilor.

7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid- vezi exemplul Salii de Sport Elie Radu, redenumita Apollo.

8. Realizarea unor lucrari ilegale pe Bulevardul Unirii in valoare de 15 milioane Euro.

9. Schimbarea inutila a peste 5000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale.

10. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modica de 6.500 Euro/an

11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila cat timp la 30 de metri se afla Parcul Alexandru Ioan Cuza.

12. Plata a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Th Pallady.

13. Ghetoizarea sectorului prin ingradirea locurilor de joaca cu garduri de 2 metri.

14. Lipsa de transparenta decizionale fata de cetatenii, intrucat nici un proiect aprobat de primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.

15. Promovarea unor personaje supuse strict politic in functii de conducere in Primaria Sector 3, enumerand pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene si vicepresedinte PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), George Manciu (director utilitati publice, mebru PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), Pencea Florentina`(secretare Consiliu Local, prefect al Judetului Ilfov care a avizat dosarul de constructie a blocurilor lui Robert Negoita care au luat foc).

16. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

17. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, incalcandu-se legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12134 vizualizari

 • +15 (15 voturi)    
  /// (Luni, 15 decembrie 2014, 11:43)

  hmara [utilizator]

  Pe cand Ontanu, bagat pana in gat cu contracte dubioase si retrocedari ilegale?
  • +15 (15 voturi)    
   Oprescu? (Luni, 15 decembrie 2014, 11:58)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui hmara

   Sa nu uitam de Oprescu...
 • +14 (14 voturi)    
  PE SCURT... (Luni, 15 decembrie 2014, 11:59)

  schroedinger [utilizator]

  Unde se poate semna? Am vazut un site ca trebuie sa descarci din FB un tabel, etc.
  Eu n-am FB, dar vreau sa senzez pentru plecarea acestui debil de la PS 3!
  • +3 (5 voturi)    
   Suspendatea primarului Robert Negoita (Luni, 15 decembrie 2014, 13:52)

   LeabuIon [anonim] i-a raspuns lui schroedinger

   Ma alatur acestei actiuni .Cum va pot contacta?
  • +4 (6 voturi)    
   Merge si fara cont FB (Luni, 15 decembrie 2014, 13:56)

   sln [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   Nici eu n-am cont FB (si nici n-am de gand), dar link-ul functioneaza si fara cont FB.
   De pe pagina care se deschide, se poate descarca formularul in format Excel. Si tot pe pagina respectiva, daca dati click pe "See More" la prima sectiune, apar (spre sfarsit) si modalitatile de colectare a semnaturilor.

   Pentru organizatori: poate ar fi o idee sa mutati descrierea modului de colectare a semnaturilor intr-un loc mai vizibil pe pagina, sunt destui care au dificultati sa identifice informatia.
   De asemenea, ar putea fi de interes afisarea numarului de semnaturi stranse (eventual din momentul in care se acumuleaza un numar consistent).

   Ma bucur, impreuna cu intreaga mea familie, pentru aceasta initiativa, si tinem pumnii. Incercam sa participam activ la stringerea de semnaturi. Pot spune ca oamenii pe care i-am contactat erau deja convinsi si gata sa semneze.
 • +11 (11 voturi)    
  Noi vrem pamant ! (Nu betoane...) (Luni, 15 decembrie 2014, 12:06)

  Dedalus [utilizator]

  Copiii au nevoie de spatii verzi, nu de suprafete betonate!

  Nici de cladri uriase in care nu se intimnpla nimic nu e nevoie. Sunt destule!

  Recomand domnului primar Negoita sa puna mana pe o carte, sa mai citeasca.

  Betonita este boala oamenlor inculti.
  • +3 (3 voturi)    
   Cred sincer (Luni, 15 decembrie 2014, 12:43)

   eek [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   ca i se zice totusi Betoniță, mai ales ca rimeaza cu Negoiță
   Robertiță Negoiță Betoniță
  • -9 (13 voturi)    
   auzi prietene, (Luni, 15 decembrie 2014, 13:07)

   Ponta [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   De inteligenta nu aveti nevoie??? Se pare ca pana sa ajungeti voi la tejghea s-a terminat.
   Sectorul 3 arata cel mai bine dintre toate celelalte din Bucuresti.
   Eu am locuit pana in 2003 in sectorul 3 Aleea Postavarului. Vin foarte rar in zona dar cel putin schimbarea in bine se vede de la o posta. Trebuie sa fii meschin rau de tot sa nu observi aceste lucrurui.
   Ca taica Negoita are datorii la fisc, nu este problema cetatenilor ci a lui personala.
   Vechea meteahna romaneasca cu uitatul in curtea celuilalt - asta inseamna prostie fara margini si lipsa de orizont.
   • +6 (8 voturi)    
    SI TU AI PATIT LA FEL! (Luni, 15 decembrie 2014, 13:34)

    schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

    Sectorul arata bine, datorita fostului Negoita.
    Liviu Negoita.
    • -2 (4 voturi)    
     Oare? (Luni, 15 decembrie 2014, 15:36)

     Pep1 [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

     Cred ca arata bine datorita impozitelor platite de locuitorii Sectorului 3.
    • 0 (0 voturi)    
     daca este asa, (Luni, 15 decembrie 2014, 19:05)

     Ponta [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

     de ce l-ati votat in masa pe actualul Negoita?
     Eu cand v-am spus ca nu ati apucat si voi macar cateva sute de grame din produsul numit Inteligenta s-a umflat tarata-n voi.
     Dar se vede ca am dreptate.
   • +2 (2 voturi)    
    Inteligenta? (Luni, 15 decembrie 2014, 14:05)

    sln [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

    Pai, prietene, este evident din comentariul mataluta ca toata inteligenta s-a acumulat la matale si n-ai lasat si pentru noi. Este dezamagitor si nedrept :)

    In alta ordine de idei, si dincolo de sofisme, lumineaza-ne si pe noi din nesfirsitul dumitale izvor de IQ: care, dupa parerea matale, sint realizarile acestei maimutze de Negoita Robert? (Cu scuze pentru maimutze)
    • -1 (1 vot)    
     suntei cei mai tari, (Luni, 15 decembrie 2014, 18:59)

     Ponta [utilizator] i-a raspuns lui sln

     POSTACI ever. Continuati si o sa progresati.
     In ce ? numai voi veti vedea.
     va urez sa fie in ciorba voastra.
   • +3 (3 voturi)    
    /// (Luni, 15 decembrie 2014, 14:33)

    hmara [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

    Confunzi Negoitii ?
    Vezi ca ala era Liviu.
    • -2 (2 voturi)    
     si pe ala l-ati mascarit. (Luni, 15 decembrie 2014, 19:10)

     Ponta [utilizator] i-a raspuns lui hmara

     Voi mascariti pe oricine ajunge primar.
     Votati frate schimbarea pana va schimba astia infatisarea.
     O sa vina sln (asta e prescurtarea de la slin probabil) si o sa-si ceara scuze si de la maimute - fiecare-si striga numele si rezoneaza cu ce specie ii este mai aproape.
     Din ce am citit, probabil il schimbati pe Negoita cu un altul, moment din care veti incepe din nou cu strangere de semnaturi pentru ca nu alunga norii cum ati dori dvs locuitorii.
     Spor !
 • +1 (3 voturi)    
  listă semnături (Luni, 15 decembrie 2014, 12:23)

  Zoii [utilizator]

  se poate descărca de aici

  https://www.dropbox.com/s/gpv18umn4blz8ii/Lista%20pentru%20Referendumul%20demiterii%20primarului%20Sector%203%20(4).pdf?dl=0
 • 0 (2 voturi)    
  detalii organizatorice (Luni, 15 decembrie 2014, 12:24)

  Zoii [utilizator]

  aici

  https://www.facebook.com/events/1604675803093954/1607217219506479/?notif_t=plan_mall_activity
 • -8 (8 voturi)    
  Partial adevarat (Luni, 15 decembrie 2014, 12:34)

  TheOutsider [utilizator]

  Taxa pe salubrizare este 0 lei de mult . Cel putin in zona care locuiesc eu, metrou dristor. Restul acuzatiilor nu sint sustinute oricun de nici o proba iar grupul de facebook este inchis. Cred ca unele sunt adevarate dar fara probe vorbim aiurea in tramvai. Unde erau acesti "tineri" cand Liviu Negoita a taiat mii de copaci ca sa faca "parcari ? Sau cand mafiotul Videanu zis si Bordura retroceda o parte importanta din parcul I.O.R ? Atunci in afara de cativa care am facut sesizari la politie , in rest era liniste. Probabil erau prea ocupati cu selfie-urile.
  • +5 (5 voturi)    
   Scuteste-ne de dezinformari (Luni, 15 decembrie 2014, 14:32)

   sln [utilizator] i-a raspuns lui TheOutsider

   Metoda cam comunistoida de reactie - arunci cu ceatza si amesteci lucrurile in speranta de a crea ceva confuzie. Nu, in practica taxa de salubrizare nu este 0, nici pe departe, s-au incheiat contracte oneroase pentru salubrizare, care se reflecta in taxele pe care le platim sau in banii pe care va trebui sa-i returnam pentru imprumuturile inconstiente ale lu' neica-nimeni Robert.
   Cat despre "miile de copaci" care spui ca au fost taiati de Liviu Negoita - pare o imagine apocaliptica, un soi de padure amazoniana culcata la pamant. Dar haide, spune unde exact ai vazut acesti copaci taiati? Traiesc in cartier, asa ca stiu prea bine ca nu au fost taiati copacii, iar parcarile stil "pestisor" de pe bulevarde au fost amenajate pastrand toti copacii existenti.
   In schimb figura asta sinistra de Robert i-a inconjurat cu beton, cit sa-i usuce intr-un an-doi. Si asta tot pe banii nostri.
   Cat priveste "unele afirmatii pot fi adevarate dar fara probe" bla-bla, te asigur ca nu e nevoie de probe in justitie pentru demitere, e suficienta dorinta cetatenilor. Nu ca acele probe n-ar exista, dar justitia merge cam lent si n-avem timp, incepem sa ne sufocam. Dupa demitere putem degusta si probele in justitie.
   • -4 (4 voturi)    
    Scuteste-ma de nestiinta (Luni, 15 decembrie 2014, 15:53)

    TheOutsider [utilizator] i-a raspuns lui sln

    1. Se urla de luni de zile, "lasati justitia sa isi faca treaba". Brusc acum e prea lenta ? Cand iti convine o decizie e bine, cand nu, nu mai e ok. Asa e in democratie si in lumea civilizata. Doar fiindca unii spun de 5 ori pe zi ceva, nu se transforma in ceva adevarat. PROBE. Se vede ca n-ai calcat in viata ta intr-un tribunal.
    2. Nu cred ca locuiesti in sec 3, altfel ai fi vazut macelul de pe : Baba Novac, Campia Libertatii, Liviu Rebreanu, Camil Ressu etc.
    3. Sa nu cumva sa il pomenesti pe Videanu, care a retrocedat un sfert din parcul I.O.R. : http://adevarul.ro/news/bucuresti/primaria-capitalei-primaria-sectorului-3-adriean-videanu-ior-parc-1_515d909a00f5182b8583df54/index.html . Lumea ii uita prea usor pe multi dintre mafiotii care au furat cat au putut.
    • 0 (0 voturi)    
     Calm... (Luni, 15 decembrie 2014, 19:01)

     sln [utilizator] i-a raspuns lui TheOutsider

     Pana la urma e cam ciudata vehementa asta a ta.
     Desi nu meriti, uite:
     1. Justitia e prea lenta pentru viteza cu care Robert Betonitza strica acest cartier si cheltuieste banii nostri. Altfel, justitia lucreaza in ritmul ei si sigur isi va face treaba. Daca esti cumva angajat la primarie, ar fi bine sa fii atent ce semnezi.
     2. Probabil traiesti intr-un univers paralel. Nasol univers :)
     3. Pare ca pe mafiotii de astazi ii gasesti prizabili, ca si "ctitoriile" lor. Daca asta te face fericit, iti doresc atunci sa traiesti inconjurat de cat mai multe betoane. Roz-ciclamen. Insa doar tu si Robert Betonitza.
   • -2 (2 voturi)    
    traiesti degeaba, (Luni, 15 decembrie 2014, 19:00)

    Ponta [utilizator] i-a raspuns lui sln

    si asa vei trai tot restul vietii.
 • +1 (3 voturi)    
  Lista (Luni, 15 decembrie 2014, 12:35)

  thinkerB [anonim]

  https://www.dropbox.com/s/gpv18umn4blz8ii/Lista%20pentru%20Referendumul%20demiterii%20primarului%20Sector%203%20%284%29.pdf?dl=0
 • -5 (5 voturi)    
  Dati in continuare (Luni, 15 decembrie 2014, 13:47)

  TheOutsider [utilizator]

  cu minusuri. Asta este comunismul adevarat, cand nu numai ca vrei sa ii inchizi gura celui care nu e de acord cu tine, dar il mai si injuri, sa fii sigur ca a inteles!
  • +4 (6 voturi)    
   cine te-a injurat? (Luni, 15 decembrie 2014, 13:59)

   EMC2*2/2#@4 [utilizator] i-a raspuns lui TheOutsider

   Intr-o democratie esti liber sa-ti exprimi opinia...ceea ce s-a si intamplat... dar asta nu inseamna ca restul sa fie de aceeasi parere cu tine... iar cei care nu sunt de aceeasi parere cu tine ti-au acordat minus(uri).

   Observ ca nu ai habar de ce inseamna comunismul si nici democratia.

   Asta este parerea mea iar tu ca cetatean al unei tari democrate poti fi sau nu de acord cu ea printr-un plus sau minus acordat acestui comentariu.
   • -4 (4 voturi)    
    Cineva al carui comentariu nu mai apare (Luni, 15 decembrie 2014, 14:38)

    TheOutsider [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

    In momentul in care se aduna mai multe minusuri, comentariul dispare, deci din start opinia mea este stearsa. Iti spun eu ce inseamna democratia, legat de acest subiect : poti sa nu fii de acord cu parerea altuia, dar trebuie sa i-o respecti. Iar vis-a-vis de comunism, pluritatea de opinii nu era acceptata. Exact ce se intampla acum la noi. "Nu esti de acord cu mine, esti impotriva mea"
    • +5 (7 voturi)    
     Un efort minim (Luni, 15 decembrie 2014, 15:34)

     maxi rodrigues [utilizator] i-a raspuns lui TheOutsider

     Cu un minim de efort, poti sa citesti si comentariul care a primit minusuri. Dai un click pe sagetica de langa subiect (unde scrie cu albalstru) si o sa citesti si acel comentariu.

     Imi "place" dublul tau mod de a cantari lucrurile. Tu ai dreptul sa ai o opinie, dar ceilalti nu au dreptul sa aiba o opinie despre opinia ta (exprimata prin minusuri, sau plusuri, dupa caz).
 • +1 (3 voturi)    
  Jos Bordur (Luni, 15 decembrie 2014, 15:26)

  soso1965 [utilizator]

  A facut praf bugetul sectorului 3 pe 10 ani!
 • +2 (2 voturi)    
  ce ofera Primaria Sector 3 si Politia Locala S3 (Luni, 15 decembrie 2014, 18:54)

  BrataraMortii [anonim]

  Eu las imaginile sa vorbeasca de la sine ca eu am tot zis...

  https://plus.google.com/102224935374055962489/posts/Cudwzc1JRNF

  https://plus.google.com/102224935374055962489/posts/7sRtS8x7orp

  https://plus.google.com/102224935374055962489/posts/Wyrxnwkz4SY

  https://plus.google.com/102224935374055962489/posts/bjEfw2aUYkP


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by