Patru microbuze de transport persoane si cinci autoturisme sunt blocate din cauza zapezii, marti dupa-amiaza, pe un drum judetean din Prahova, intre localitatile Fulga si Mizil, echipele de interventie deplasandu-se la fata locului pentru evacuarea persoanelor blocate, relateaza Agerpres. Presa locala scrie ca multe dintre drumurile judetene nu au fost curatate de zapada corespunzator, precizand totodata ca firma care detine monopolul deszapezirii in Prahova, Rebelis Constructii Campina, a inregistrat o crestere spectaculoasa a cifrei de afaceri in ultimii ani, dupa ce a castigat contracte pentru deszapezire la Consiliul Judetean.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, cinci autoturisme si doua microbuze sunt blocate la jumatatea distantei dintre Fulga si Mizil, iar alte doua microbuze au ramas inzapezite la iesirea din Fulga.

La fata locului se deplaseaza echipele de interventie care vor actiona intr-o prima faza pentru evacuarea persoanelor din aceste autovehicule.

Autoritatile estimeaza ca este vorba despre aproximativ 60 de persoane, printre acestea aflandu-se si copii.

Anterior, intr-un comunicat transmis in jurul pranzului de ISU Prahova, se preciza ca trei autoturisme au ramas blocate in comuna Fulga, doua pe DJ 100 C Fulga de Jos - Salciile si alte doua pe DJ 102 D Baba Ana - Boldesti Gradistea.

De asemenea, o autosanitara SMURD care mergea la o urgenta medicala a ramas blocata in zapada in comuna Boldesti Gradistea, astfel ca a fost nevoie de interventia unei alte ambulante la cazul respectiv, mai arata comunicatul.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru Agerpres ca DJ 102 D Baba Ana - Boldesti Gradistea este blocat de zapada, insa deocamdata nu a fost declarat inchis, in conditiile in care in zona se intervine cu utilaje pentru curatarea acestuia.

Totodata, pe toate drumurile judetene din Prahova se circula cu mare dificultate din cauza zapezii abundente, a precizat Toader.

  • Firma care detine monopolul deszapezirii in Prahova - Rebelis Constructii Campina

Observatorulph.ro relateaza marti ca multe dintre drumurile judetene nu au fost curatate de zapada corespunzator, dar ca, in schimb, profitul firmei care a pus monopol pe deszapezire in Prahova creste de la un an la altul.

Publicatia citata scrie ca licitatia organizata in toamna de Consiliul Judetean Prahova pentru deszapezirea din sezonul 2014-2015 a fost castigata de firma Rebelis Constructii Campina, care a primit 11 dintre cele 12 sectoare de drumuri judetene, exceptie facand sectorul 6, din zona comunei Calugareni, unde deszapezeste societatea Strabenbau Logistics SRL Ploiesti.

Firma Rebelis este controlata de omul de afaceri Marius Bucur, fratele fostului secretar general al Inspectoratului de stat in Constructii in guvernarea PDL, Marian Bucur, precizeaza Observatorulph.ro.

Potrivit datelor financiare din ultimii ani, firma Rebelis a inregistrat o crestere spectaculoasa a cifrei de afaceri, dupa ce a castigat contracte pentru deszapezire la Consiliul Judetean Prahova. Astfel, daca in anul 2011, Rebelis SRL avea o cifra de afaceri de 5,7 milioane de lei si un profit aferent de 102.721 lei, in 2012 cifra de afaceri a crescut la 15 milioane de lei, iar profitul la 1,4 milioane de lei. Situatia financiara s-a imbunatatit anul trecut, cand profitul firmei a ajuns la 2,6 milioane de lei.