Peste 50 de persoane au protestat duminica langa zidul de beton realizat de Primaria sectorului 3, pe un spatiu verde de bd. Unirii, in cadrul lucrarilor de reamenajare a trotuarelor de pe aceasta artera. Cetatenii au cerut reprezentantilor Primariei sa demoleze zidul si sa stopeze betonarea atat a acestui bulevard cat si a altor spatii verzi din sector. Reamintim ca Primaria sectorului 3 a desfiintat o banda de spatiu verde pentru reamenajarea trotuarelor de pe bd. Unirii, decizie aspru criticata de cetateni si de societatea civila. In plus, au fost criticate elementele de decor puse aici de Primarie - pergole roz si mov si statuia unui unicorn.

Foto:

Cetatenii care au participat duminica la protest au lipit pe zidul de beton mesaje prin care cer Primariei sa stopeze betonarea spatiilor verzi si au aprins lumanari spunand ca zidul de beton le aduce aminte de zidul Berlinului.

"Am venit la acest protest ca sa oprim betonarile din sectorul 3. Si-au batut joc de tot sectorul nostru. Betoneaza tot ce misca. Nu o sa mai ramana pic de spatiu verde. Copacii nu stiu cum o sa supravietuiasca fiindca nu mai pot primi apa de ploaie din cauza betonului pe care l-au turnat. Asta unde scapa copacii netaiati. Acest zid nu stiu nici ce reprezinta si mi se pare absolut oribil. Cu siguranta vreau sa il demoleze", a spus Daniela, 42 ani, unul dintre cetatenii care au participat la protest.

La eveniment a venit si arhitectul sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu, care a incercat sa le explice cetatenilor menirea zidului si ce lucrari se executa pe bd. Unirii.

Acesta a declarat ca ideea de a realiza acest zid ii apartine.

"Spatiul verde de pe bd. Unirii a fost marit cu 4.000 mp prin amenajarea facuta de noi. Acest zid reprezinta un element de mobilier urban de separare functionala intre zona pietonala pe care o vedeti aici, in aceasta piateta, si zona de carosabil ocazional reprezentata de breteaua de acces la locurile de parcare. Eu am avut ideea sa fac acest zid. Aceasta lucrare nu este inca finalizata si urmeaza a fi placata cu piatra naturala. Pentru aceasta lucrare am primit de la Inspectoratul de Stat in Constructii trei amenzi - fiindca nu am avut panou de santier si nu am declarat termenul de incepere si finalizare a lucrarii. Aceste amenzi au fost in valoare de 1.000 lei fiecare, mi-au fost date mie si eu le-am achitat. Afisarea lucrarilor este conform legii in competenta constructorului, nu a mea", a explicat Dumitrascu.

Acesta spune ca lucrarile de reamenajare a bulevardului Unirii sunt executate de ADPB SA, iar valoarea lor este de 6,8 milioane de euro.

La final, Dumitrascu a declarat ca va tine cont de parerea cetatenilor, insa nu a spus daca va demola sau nu zidul.