O baza de agrement si un parc de distractii ar putea putea aparea pe peninsula de pe lacul Baneasa, langa Grivco, potrivit unui Plan urbanistic Zonal aflat in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei. Terenul in suprafata de 9,4 hectare figureaza ca spatiu verde, iar proprietarul sau este firma Dragon Medical Complex SA la care sunt actionari Dumitru Dragomir si Ioan Niculae, potrivit informatiilor aparute in presa.

Simulare cum va arata parcul de distractii IIFoto: Hotnews

Simulare cum va arata parcul de distractii III

Simulare cum va arata parcul de distractii III

Foto: Hotnews

Potrivit Planului Urbnistic General, terenul figureaza in zona V3a - baze de agrement, parcuri de distractii, poli de agrement si zona V4 - zona spatiilor verzi pentru protectia cursurilor de apa. Proprietarul vrea sa construiasca mai multe cladiri cu subsol, parter si doua etaje ce vor face parte dintr-o baza de agrement si un parc de distractii. Constructiile nu vor ocupa mai mult de 30% din teren. Pe teren se afla si un sit arheologic unde Muzeul National de Istorie a Romaniei a efectuat o cercetare arheologica si a descoperit vestigii arheologice din secolele VI-VII.

Simulare cum va arata parcul de distractii

Simulare cum va arata parcul de distractii

Foto: Hotnews

Inainte de 1990, terenul a facut parte partial din fosta gradina experimentala a Regiei Nationale a "Tutunului Romanesc" si fostul strand BTT. Potrivit informatiilor aparute in presa, firma Dragon Medical Complex este controlata de e omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionari la Dragon Medical Complex SA sunt: TASILVA LIMITED (99,99% un offshore din Insulele Virgine), DACIA FELIX TOUR, CENTROCOOP, APECIM, R.U.C, DIER GAMMA SERVICES, Gheorghe Hogas, Carmen Dumitru si Dumitru Dragomir.

Planul Urbanistic Zonal urmeaza sa fie discutat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si ramane de vazut daca alesii locali vor da unda verde proiectului sau nu.