Primaria Floresti a gasit o solutie ingeniosa pentru ai scapa pe soferi de cozile imense care se formeaza zilnic intre Cluj-Napoca si comuna Floresti. Institutia vrea sa introduca pe aceasta artera, cu doua benzi pe sens, o banda auto alternativa care sa functioneze dimineata intre 06:30 si 08:30 si dupa-amiaza intre 17:00 si 19:30. Astfel, la orele de varf, pe sensul cel mai aglomerat, soferii vor avea la dispozitie trei benzi in loc de doua. Proiectul va fi implementat din 10 noiembrie, potrivit ZIUA de CLUJ.

¬Ideea a aparut in urma unei discutii cu domnul Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public. Vrem sa introducem o banda alternativa, ca in marile metropole. Concret, dimineata, intre 06:30 si 08:30, pe trei dintre cele patru benzi ale DN1 se va circula catre Cluj-Napoca, iar dupa-amiaza, intre 17:00 si 19:30, se va circula pe trei benzi catre Floresti", a explicat primarul Florestiului, Horea Sulea, pentru ZIUA de CLUJ.

In afara acestor ore, pe DN1 se va circula normal, cu doua benzi pe sens. Portiunea din DN1 unde va fi introdusa banda alternativa este cea dintre sensul giratoriu de langa Primarie si pana in apropiere de magazinul Metro. Pe DN1 vor fi amplasate mai multe panouri electronice, care vor indica exact in ce fel se circula in fiecare moment.

Sulea a spus ca, odata cu introducerea benzii alternative, primul culoar de circulatie va fi dedicat transportului in comun. Potrivit primarului, linia M21, care transporta in fiecare dimineata 4.500-5.000 de calatori catre Cluj, face acum 30-35 de minute. "Sper ca astfel sa reducem timpul de transport intre Floresti si Cluj-Napoca la cel mult 20 de minute, a mai spus primarul.