Patru dintre familiile evacuate de pe strada Vulturilor nr. 50 in urma cu cateva saptamani, si care locuiesc de atunci in strada cerand autoritatillor sa le puna la dispozitie locuinte sociale fiindca nu au unde sa locuiasca, vor primi de la Primaria sectorului3 un ajutor de 1.000 lei/luna/familie/persoana pentru inchirierea unei locuinte. Acest ajutor ar urma sa fie acordat pe maxim un an.

HotNews.roFoto: Hotnews

Beneficiarii ajutorului vor fi, potrivit proiectului de hotarare: Georgescu Steluta impreuna cu familia, Niculae Vasile impreuna cu familia, Tosun Gherghina si Tihirel Constanta impreuna cu familia.

"Fenomenul de saracie, lipsa de perspective a persoanelor/familiilor aflate in dificultate, au un puternic caracter demobilizator, cu efecte psiho-sociale pe termen lung. Aceste efecte se rasfrang asupra minorilor aflati in grija acestor familii evacuate, care ajung de multe ori sa fie institutionalizati in sistemul de protectie al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3. Solidaritatea sociala cu persoanele care, din cauza veniturilor insuficiente, se confrunta cu dificultati in sustinerea chiriei pentru o locuinta, reprezinta fundamentul moral si valoric al unei actiuni eficace antisaracie si promovare a incluziunii sociale", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare adoptat vineri.

Pe 15 septembrie 2014, peste 140 de persoane de pe strada Vulturilor 50 au fost evacuate deoarece imobilul a fost retrocedat. O parte dintre cei care locuiau aici au fost repartizati la inceputul anilor -90 de intreprinderile la care lucrau si aveau contracte de inchiriere valabile pana in 2002. In 2002 imobilul a fost retrocedat proprietarului de drept. Din 2002 pana in 2007 contractele de inchiriere au fost preluate de noul proprietar. De la expirarea contractelor cu proprietarul, in 2007, pana in septembrie 2014, oamenii sustin ca au locuit in imobil cu acordul tacit al proprietarului.

Circa jumatate dintre cei evacuati au plecat la rude/prieteni sau si-au inchiriat ceva. Restul de 70 s-au mutat in strada, in fata imobilului de unde au fost evacuati si cer autoritatilor sa le ofere locuinte sociale.

200.000 de lei pentru o masa calda de 1 Decembrie in Parcul IOR

Un alt proiect aprobat vineri de Consiliului local sector 3 este alocarea unei sume de maxim 200.000 de lei pentru oferirea unei mese calde in Parcul TItan, pentru 10.000 de persoane, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

"Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia copilului Sector 3 doreste sa sarbatoreasca alaturi de locuitorii sectorului 3 Ziua Nationala a Romaniei, 1 Decembrie, prin organizarea unor manifestari culturala in Parcul "Alexandru Ioan Cuza", in intervalul orar 13.00-18.00. Avand in vedere experienta evenimentului organizat anul trecut, estimam pentru acest an participarea unui numar aproximativ de 10.000 de locuitori ai sectorului 3. Pe langa actiunile culturale care se vor desfasura cu acest prilej, propunem acordarea, in cadrul evenimentului, a unei mese calde pentru un numar de aproximativ 10.000 de persoane defavorizate, cu domniciliul in sectorul 3, ale caror venituri sunt mai mici sau egale cu 700 lei. Acordarea mesei calde se va face pe baza unor tichete care vor fi distribuite de Directia de Asistenta Sociala si Protectia copilului sector 3", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Obiectivul acestei actiuni este potrivit autoritatilor "de a stimula participarea activa a acstor persoane - care reprezinta un grup vulnerabil - la un eveniment destinat intregii comunitati a sectorului3, eliminand barierele generate de situatia materiala precara, cu scopul de a facilita interactiunea sociala si de a diminua riscul de marginalizare sociala a acestora".