La sfarsitul saptamanii trecute s-a finalizat perioada de 45 de zile in care alesii locali puteau sa isi schimbe culoarea politica fara sa isi piarda functia, potrivit Ordonantei 55/2014 adoptata de guvernul Ponta. Cel mai mult de castigat de pe urma acestui act normativ a avut PSD, sute de primari si consilieri din intreaga tara plecand de la PDL - PNL - PPDD spre acest partid. Printre partidele avantajate se numara si PMP, care a obtinut locuri de consilieri generali/locali fara ca macar sa existe la alegerile din 2012. PNL si PDL au suferit cele mai mari pierderi in Arges, Alba, Bihor, Bistrita - Nasaud, Botosani, Buzau, Giurgiu, Maramures, Mehedinti, Mures, Vrancea si Neamt. Printre pierderile notabile suferite de ACL se numara: presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, si primarul Sucevei, Ion Lungu, dar si majoritatea din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

PSD, marele beneficiar al tradariiFoto: Hotnews

Alba - aproximativ 70 de alesi locali si-au schimbat optiunea politica/ circa 40 au venit la PSD

Potrivit informatiilor aparute in presa locala si centrala, in ALBA aproximativ 70 de alesi locali si-au schimbat optiunea politica in ultimele 45 de zile. Beneficiarul principal al migrarilor este PSD, care a atras peste 40 de primari, consilieri locali si consilieri judeteni.

Lista transferurilor a fost facuta publica vineri de presedintele PSD Alba, Ioan Dirzu. Astfel, au trecut la social-democrati 44 de alesi locali (5 primari, 1 viceprimar, 2 consilieri judeteni, 37 de consilieri locali). Cei mai multi dintre acestia - 14 (intre care se afla si 3 primari) au facut parte din PNL. Pe locul doi (13) se afla cei care au renuntat la PP-DD in favoarea PSD, urmati de 11 fosti PDL-isti (intre care 2 primari si 2 consilieri judeteni).

"Nu am facut presiuni asupra celor care au venit la noi, nici nu putem face acest lucru. Am fost deschisi spre toti cei care au dorit sa se intalneasca cu noi si cu cei care au dorit sa se alature echipei PSD", a declarat presedintele social-democratilor din Alba.

Consilieri judeteni care au trecut la PSD sunt:

- Alba Iulia - Filipescu Cornel - PDL

- Cimpeni - Cira Grigorescu Gabriel - PDL

Primarii care au trecut la PSD sunt:

- Cimpeni - Andres Ioan Calin - PNL

- Arieseni - Jurj Vasile Marin - PNL

- Ponor - Stan Vasile - PDL

- Ramet - Raica Vasile - PDL

- Vintu de Jos - Vlad Gheorghe - PNL

Arad - trei viceprimari si-au schimbat culoarea politica

In acest judet, trei primari si doi viceprimari si-au schimbat optiunea politica. "Un primar de la PSD a trecut la PDL si unul de la PDL la PSD. In comuna Zabrani au trecut la PSD 4 consilieri de la PNL. Tot in teritoriu, 4 consilieri au trecut la PDL. La CJ, 4 consilieri au devenit independenti - 1 PDL, 1 PPDD, 2 PC independenti. Vicepresedintele CJ Arad si viceprimarul orasului au trecut de la PPDD la PDL. In teritoriu au mai trecut un consilier PPDD la PDL, un viceprimar PSD la PNL si un primar PNL cu tot cu consilieri a trecut la PSD", a declarat Nicolae Iotcu, presedintele CJ Arad, pentru HotNews.ro.

Arges - peste o suta de alesi locali printre care 16 primari si noua viceprimari au venit la PSD

Peste o suta de alesi locali de la alte partide, printre care 16 primari si noua viceprimari, au aderat la partidul Social Democrat in baza Ordonantei 55/2014, care permite migratia alesilor locali la alte partide, a anuntat vineri presedintele interimar al PSD Arges, Tudor Pendiuc, citat de Agerpres.

"Cert este ca avem 16 primari si noua viceprimari, chiar astazi am realizat un inventar. (...) La consilieri locali, inca nu avem facuta o analiza, dar sunt undeva spre 90 sau chiar 100", a declarat Pendiuc.

El a precizat ca au optat pentru PSD primarii comunelor Aninoasa, Babana, Baiculesti, Calinesti, Davidesti, Dobresti, Draganu, Musatesti, Teiu, Tigveni, Uda, Valea Danului, Vladesti, Vulturesti, Vedea si Ungheni, majoritatea lor provenind de la PNL si PDL.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Arges, social-democratul Florin Tecau, a anuntat ca cinci consilieri judeteni si-au schimbat optiunea politica. Este vorba despre un consilier de la PPDD care s-a inscris in PSD si un consilier de la PDL care s-a inscris in Forta Civica, precum si de un consilier de la PPDD si doi de la PNL care au optat sa devina independenti. Printre cei care au ales sa devina independenti se numara si vicepresedintele CJ Arges, liberalul Constantin Polexe.

Bacau - 31 de edili au spus adio ACL

La Bacau, 31 de edili au spus adio ACL, care a ramas cu doar 15 alesi locali. Circa 20 de primari au trecut la PSD-UNPR-PLR, 4 consilieri judeteni si circa 80 de consilieri locali. La Consiliul Judetean toti consilierii PPDD au trecut la PSD, aceasta formatiune politica avand acum majoritate.

Bihor - noua primari si 63 de consilieri locali

Organizatia PSD Bihor a primit noua primari si 63 de consilieri locali. Presedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca pana in prezent 9 primari si 63 de consilieri locali au trecut in randurile organizatiei sale. Liderul PSD Bihor a precizat ca astfel social-democratii, cu 24 de primari, au trecut pe locul doi in judet, la egalitate cu UDMR si dupa PNL.

Mang a nominalizat opt localitati ai caror edili de la PDL, PNL si PC au trecut la PSD, adaugand ca al noualea a cerut sa ramana, deocamdata, anonim. Despre cei 63 de consilieri locali, Mang a spus ca sunt de la "PDL, PPDD si PNL". A existat si un consilier PSD, din Nucet, care a dezertat la PDL.

Bistrita-Nasaud - zece primari, zece viceprimari si 85 de consilieri au aderat la PSD

Filiala Bistrita-Nasaud a Partidului Social Democrat (PSD) s-a ales cu zece primari, zece viceprimari si 85 de consilieri locali in plus, in urma aplicarii OUG 55/2014, potrivit informatiilor furnizate de catre vicepresedintele acestei organizatii, Daniel Suciu, cei mai multi dintre acestia plecand din PDL.

Astfel, daca in urma alegerilor locale din 2012, PSD Bistrita-Nasaud a obtinut 24 de mandate de primar, inclusiv pe cele din municipiul Bistrita si orasele Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai, numarul acestora a crescut in prezent la 34, dupa alaturarea in echipa social-democrata a edililor din comunele Ilva Mica, Magura Ilvei, Sant, Parva, Budacu de Jos, Zagra, Tarlisua, Sintereag, Bistrita Bargaului si Prundu Bargaului, toti fosti membri PDL.

De asemenea, in PSD s-au mai inscris 10 viceprimari - opt de la PDL si doi de la PNL - si 85 de consilieri locali, printre cei din urma numarandu-se si un consilier PP-DD din Consiliul Local Bistrita, care joi a fost ales in functia de viceprimar al municipiului.

In acest moment, Primaria municipiului Bistrita este condusa de trei social-democrati: primarul Ovidiu Cretu si viceprimarii George Avram si Kiss Laszlo.

Botosani - 11 primari au trecut la PSD

La Botosani, 11 primari au trecut la Partidul Social Democrat (PSD), impreuna cu noua viceprimari si 74 consilieri locali, potrivit informatiilor aparute in presa locala.

Partidul Poporului- Dan Diaconescu (PP-DD) a ramas fara toti cei trei consilieri judeteni din Botosani, dupa ce doi dintre acestia s-au declarat independenti, iar un al treilea s-a inscris in Partidul National Liberal (PNL).

Partidul Social Democrat a obtinut majoritatea in Consiliul Local al municipiului Botosani, dupa ce a atras de partea sa doi consilieri alesi pe listele Partidului Democrat Liberal. PSD, alaturi de PP-DD si PC, dar si cei doi consilieri PDL intrunesc 12 din cele 23 de mandate din Consiliul Local.

Este prima data cand primarul social-democrat Ovidiu Portariuc reuseste sa isi impuna majoritatea in Consiliul Local, de la constituirea acestuia.

Brasov - viceprimarul Adrian Atomei a plecat la PLR

Presedintele organizatiei municipale a PNL Brasov, Adrian Atomei, viceprimar al municipiului Brasov din 2012, a parasit aceasta formatiune politica pentru a se inscrie in Partidul Reformator Liberal (PLR) condus de Calin Popescu Tariceanu.

Braila - PSD a castigat trei primari, 14 consilieri si un viceprimar

PSD a castigat trei primari, 14 consilieri si un viceprimar. Cei mai multi dintre acestia au plecat de la PDL. In rest, doar PNL a mai castigat trei consilieri, din Consiliul Local Braila.

Buzau - 27 de primari au venit la PSD

Un numar de 27 de primari au semnat adeziuni la PSD, numarul edililor PSD ajungand la 75 din 87 in judet, a anuntat presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala.

Printre cei inscrisi in PSD se numara si presedintele Consiliului Judetean Buzau, fostul liberal Cristi Bigiu. Acesta a fost urmat de cei 24 de primari ai ACL - 18 ai PNL si sase ai PDL, precum si de numerosi consilieri judeteni si locali

Inainte de intrarea in vigoare a OUG 55/2014, PSD avea 48 de primari, PNL, 26 si PDL, 13 edili. ACL mai are in judetul Buzau 11 primari, dintre care 8 PNL si 3 PDL, iar un fost primar PNL a devenit independent.

Caras-Severin - 17 primari au venit la PSD

Un numar de 17 de primari din Caras-Severin au trecut de la diferite formatiuni politice la PSD, iar alti sapte au devenit independenti, in prezent partidul avand in judet "cei mai multi edili pe care i-a avut vreodata", potrivit liderului filialei judetene a social-democratilor, Ion Mocioalca.

Localitatile in care primarii au trecut la PSD sunt Baile Herculane, Bautari, Bolvasnita, Bozovici, Brebu, Brebu Nou, Ciuchici, Dalboset, Domasnea, Lapusnicel, Lapusnicu-Mare, Luncavita, Marga, Paltinis, Sasca Montana, Vermes, si Prigor. Ca independenti au ramas primarii de la Ciclova Romana, Copacele, Iablanita, Sacu, Slatina Timis, Ticvaniu-Mare si Valiug.

In prezent, in Caras-Severin, PSD are, in total, 49 de primari, PNL - 17, PDL - 3, unul este din partea Uniunii Croatilor, iar alti sapte sunt independenti.

Calarasi - doi primari au trecut la PSD

In acest judet doar 2 primari de la alte partide au trecut la PSD.

Cluj - PNL a pierdut 23 de primari, viceprimari, consilieri locali si judeteni

La Cluj, cele mai mari pierderi le-a avut PNL, de unde au plecat 23 de primari, viceprimari, consilieri locali si judeteni. In schimb, le-au venit in partid mai putin de 10 persoane, potrivit voceatransilvaniei.ro.

"Au plecat doi primari, din Sandulesti si din Sanmartin, la Sanmartin am avut cea mai mare pierdere, pentru ca au plecat toti consilierii PNL, primarul si viceprimarul. Din Turda si Gherla ne-au mai plecat doi consilieri locali, la PLR si isi vor pierde mandatele. Majoritatea au plecat la PSD, insa sunt cativa care au devenit independenti", a spus pentru Vocea Transilvaniei, Marius Nicoara, presedintele PNL Cluj si totodata unul din liderii ACL Cluj.

Pierderi au suferit si cei de la PDL, dupa ce doi consilieri judeteni, Rares Rusu si Andreea Morar au rupt randurile.

La PSD au venit aproximativ 30 de primari, viceprimari si consilieri locali. "Au venit 3 primari, din comunele Jichis, Bobalna si Sanmartin, 5 viceprimari si aproximativ 20 de consilieri locali", a spus pentru Vocea Transilvaniei, Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj.

Constanta - trei primari au venit la PSD

La Constanta, social-demoratii au reusit sa atraga doar trei primari de comune, doi la PSD si unul la UNPR, dar si pe viceprimarul orasului Murfatlar. Secretarul executiv al PSD Constanta, Cristinel Dragomir, a afirmat ca social-democratii au reusit sa fie majoritari in mai multe consilii locale, cum ar fi Harsova, Murfatlar, Ovidiu si Mangalia.

Covasna

Nu detinem date.

Dambovita - 150 de alesi locali au trecut la PSD

Numarul alesilor locali damboviteni care au trecut la PSD de la aparitia ordonantei privind migratia politica este aproape 150, a anuntat presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu. Potrivit acestuia este vorba de 20 de primari (de la PDL) si 127 de consilieri locali, precum si doi alesi judeteni. Cei 20 de primari veniti in PSD se adauga celor 47 care au fost alesi in 2012 pe listele partidului. In Dambovita sunt in total 98 de primari.

Primarii PDL din Dambovita care au trecut la PSD sunt: Nicolae Tudorache (Brezoaiele), Floarea Radulescu (Cornatelu), Alexandru Marian (Contesti), Marin Paun (Ciocanesti), Matei Toma (Costesti Vale), Gheorghe Nica (Dobra), Laurentiu Dinca (Ludesti), Constantin Alexandru (Manesti), Iulian Buibar (Rascaieti), Toma Procopie (Malu cu Flori), Gheorghe Brebeanu (Runcu), Ion Preda (Branesti), Marian Serban (Poiana), Viorel Cismaru (Ocnita), Marian Alexe (Barbuletu,) Matei Gheboianu (Darmanesti), Nicolae Alecu (Odobesti), Vasile Breazu (Iedera).

Dolj - 12 primari au trecut la PSD

12 primari si trei consilieri judeteni din partea PNL au trecut in tabara lui Victor Ponta.

Galati - Primarul Galatiului, Marius Stan, a trecut de la USL la UNPR

Primarul municipiului Galati, liberalul Marius Stan, s-a inscris in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. Marius Stan a fost ales pe listele USL din partea PNL.

PSD a reusit sa-i atraga pe primarii din orasul Targu Bujor (PDL) si din comunele Tulucesti si Pechea (PPDD) dar si o serie intreaga de consilieri locali si judeteni.

Giurgiu - 80% dintre primarii din judetul Giurgiu au semnat adeziuni la PSD

La nivel intregului judet, presedintele organizatiei judetene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a declarat ca peste 80 la suta dintre primarii din judetul Giurgiu au semnat adeziuni la PSD. Conform acestuia, social democratii din judet detin majoritatea in aproape toate consiliile locale din judet, chiar si in unele in care primarul nu este de la PSD.

"Pana in acest moment, 44 de primari si 460 de consilieri locali din judet au semnat pentru PSD, iar in Consiliul Judetean avem 14 consilieri care au semnat pentru PSD plus unul de la PC si patru de la PLR. Deci din cei 31 de consilieri judeteni avem o majoritate lejera", a declarat presedintele PSD Giurgiu.

Viceprimarul Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) al municipiului Giurgiu, Alexandru Vladu, impreuna cu cinci consilieri municipali de la acest partid, au trecut la Partidul Social Democrat (PSD).

"Prin trecerea celor cinci consilieri municipali de la PP-DD si a viceprimarului PP-DD, Alexandru Vladu, PSD are acum opt consilieri municipali si consider ca s-a facut astfel un act de dreptate pentru ca nu era meritat pentru acest partid puternic reprezentarea pe care o avea in Consiliul Local Municipal. Prin venirea acestor consilieri de la PP-DD pe care i-am simtit tot timpul alaturi, acum lucrurile sunt clare, simple si benefice pentru populatia municipiului Giurgiu", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele organizatiei municipale a PSD Giurgiu, primarul independent Nicolae Barbu.

La alegerile din 2012, in Consiliul Local Municipal Giurgiu au fost alesi 21 de consilieri municipali, dintre care zece de la PP-DD, doi de la PSD, opt de la Partidul National Liberal (PNL) si un independent, potrivit Agerpres.

Gorj - 8 primari ACL au aderat la PSD

Opt primari ai ACL Gorj, precum si 23 de consilieri de la PDL au aderat la PSD, au copresedintii ACL Gorj.

In ceea ce priveste consilierii locali ai PNL Gorj care au ales sa paraseasca partidul, situatia nu a fost finalizata.

Dintre cei opt primari, sase sunt liberali. Printre acestia se numara primarul comunei Polovragi, Stefan Fasuescu, primarul comunei Runcu, Adi Campeanu, edilul din Balteni, Gheorghe Pasarin, dar si cel din Aninoasa, Ilie Pietroi. "Este o situatie estimativa, intrucat dupa zece zile, cand prefecturile sunt informate de plecari, atunci vom sti realitatea. Exista si oameni politici care au un caracter mai josnic si nu vin sa ne spuna corect daca pleaca sau nu la PSD. In acest moment, de la PNL, cu marja, avem o plecare intre sase si opt primari, sase au plecat cu siguranta din 19 primari, doi au spus ca se mai gandesc. (...) Judetul Gorj sta foarte bine ca neplecari. (...) La PNL am observat acum la acest transfer catre PSD ca aceiasi primari care l-au tradat pe Mihai Mazilu in candidatura la Senat, aceiasi primari care au tras pentru PSD in acea perioada sunt cei care au plecat", a declarat presedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu. De la PDL Gorj au plecat la PSD primarul comunei Samarinesti, Marian Ardeiu, si cel al comunei Turburea, Ion Barca. De asemenea, PDL a pierdut si peste 20 de consilieri locali.

Harghita - Trei primari si 21 de consilieri locali s-au inscris in PSD

Trei primari si 21 de consilieri locali s-au inscris in PSD Harghita. Presedintele executiv al PSD Harghita, Dan Petrut, a declarat vineri pentru Mediafax ca partidul a castigat in judet trei primari, unul de la PDL si doi de la PNL, si 21 de consilieri locali.

Potrivit acestuia, primarii care au migrat catre PSD sunt liberalii Radu Taran din comuna Galautas si Ion Rizea de la Subcetate si democrat-liberalul Nicusor Druga din comuna Corbu, numarul total al primarilor social-democrati din judet ajungand astfel la sase, fata de trei inaintea Ordonantei 55/2014.

Petrut a spus ca la PSD au trecut si 21 de consilieri locali, intre care zece de la PDL, opt de la PNL, cate unul de la UDMR si PNG si un independent.

"Au venit la noi cinci consilieri PDL si un consilier UDMR din comuna Tulghes, cinci consilieri PDL din comuna Corbu, cinci consilieri PNL din Galautas, un consilier independent si unul PNL din Subcetate, precum si un consilier PNG si doi consilieri PNL din Voslabeni. Astfel, PSD a devenit majoritar in consiliile locale Tulghes, Corbu si Galautas, iar numarul consilierilor locali social-democrati a ajuns, in momentul de fata, la 51, fata de 30 inaintea normativului", a precizat presedintele executiv al PSD Harghita.

Dan Petrut a afirmat, totodata, ca pierderile cele mai mari le-au suferit filiala PNL Harghita, care a pierdut doi primari din trei si opt consilieri locali din 26, si organizatia judeteana a PDL, care a ramas fara singurul primar ales si fara zece consilieri locali din 27.

In judetul Harghita, PSD este singurul partid catre care s-au reorientat alesii locali.

Niciunul dintre membrii Consiliului Judetean Harghita si ai Consiliului Local Miercurea Ciuc nu si-a schimbat apartenenta politica in urma OUG 55/2014.

Hunedoara - Primarul din Petrosani a trecut la UNPR

Primarul din Petrosani, Florin Tiberiu Iacob-Ridzi, s-a inscris in UNPR. Acesta a fost ales in aceasta functie din partea Uniunii Social Populare, alianta electorala constituita intre PDL-UNPR-PNTCD.

Primarul municipiului Deva, Petru Marginean, s-a inscris in PNL, dupa ce vreme de 19 de ani a detinut functia de presedinte al filialei judetene Hunedoara a PC.

Ialomita - Circa 60 de alesi locali au ales sa treaca la PSD

Circa 60 de alesi locali au ales sa treaca la PSD. Printre ei se afla trei primari PDL si unul de la PNL.

Iasi

Circa 30 de primari au trecut la social-democrati.

Ilfov

Nu detinem date.

Maramures - peste 100 de alesi locali au trecut la PSD

Peste o suta de alesi locali din Partidul National Liberal (PNL), Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) si Partidul Democrat Liberal (PDL) s-au inscris in Partidul Social Democrat (PSD), printre acestia aflandu-se 14 primari. Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, a declarat ca s-au alaturat partidului 14 primari, 13 viceprimari, 78 de consilieri locali si un consilier judetean.

"Am recuperat cei 14 primari care au plecat, in 2006, in baza ordonantei similare a fostului guvern de la acel moment. Le urez tuturor bun venit, sunt oameni care au ales PSD si echipa noastra pentru a putea face un plus de bine comunitatilor pe care le reprezinta. Alesii locali care au venit spre noi au gasit suficienta intelegere la PSD si vor putea sa isi continue proiectele incepute, alaturi de o echipa performanta si competenta. Pe langa cei zece primari care i-am anuntat la intalnirile anterioare, au venit alaturi de noi primarii comunelor Sieu, Salistea de Sus, Poienile de sub Munte si primarul orasului Borsa. Viceprimarii care au optat pentru PSD, in aceste ultime zile, sunt din Petrova, Sarasau si Borsa", a precizat Gabriel Zetea.

Mehedinti - 39 de primari au parasit dreapta pentru PSD

Numarul primarilor social-democrati in Mehedinti a ajuns la 57 in urma ordonantei care le-a permis alesilor locali sa treaca de la un partid la altul fara sa-si piarda mandatul. Presedintele interimar al organizatiei Mehedinti a PSD, Aladin Georgescu, a declarat ca din cei 39 de primari care legal si-au anuntat apartenenta la principalul partid de guvernamant, 11 provin de la PNL si 28 de la PDL.

Opt consilieri locali din Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin s-au declarat independenti.

Mures - In PSD s-au inscris 57 de alesi locali, dintre care sapte primari, patru viceprimari si 46 de consilieri locali

Presedintii PSD si UNPR Mures, deputatul Vasile Gliga si Claudiu Puiac, au anuntat bilantul alesilor locali care s-au inscris in cele doua formatiuni politice. In PSD Mures s-au inscris 57 de alesi locali, dintre care sapte primari, patru viceprimari si 46 de consilieri locali, in timp ce UNPR Mures s-a intarit cu 14 alesi locali: un viceprimar si 13 consilieri locali. Nominal, au trecut la PSD: Cristian Moldovan (primarul orasului Ludus, ales pe listele PNL), Lucretia Cadar (primarul comunei Deda, aleasa pe listele PDL), Emanoil Hurdugaci (primarul comunei Chiheru de Jos, ales pe listele PRM), Marius Lirca (primarul comunei Rastolita, ales independent), Ioan Toth (primarul comunei Apold, ales pe listele PNL), Mihai Todoran (primarul comunei Vanatori, ales pe listele PC), Ovidiu Stoica (primarul comunei Viisoara, ales pe listele PDL), Daniel Gliga (viceprimarul liberal al municipiului Reghin), Matyas Ioan (viceprimarul PP-DD al comunei Apold), Alexandru Suteu (viceprimarul conservator al comunei Bahnea) si Augustin Coman (viceprimarul liberal al comunei Cucerdea), in timp ce Vasile Constantin, viceprimarul comunei Rastolita, s-a inscris in UNPR.

Liderul PSD Mures, Vasile Gliga, a declarat ca PSD a devenit principala forta politica din judetul Mures, cu 32 de primari din totalul celor 102 de unitati administrativ-teritoriale. "Au venit la PSD 46 de consilieri, patru viceprimari si sapte primari: de la PC unu, de la independenti unu, de la PRM unu, cate doi de la PDL si PNL. La consilierii sositi, 23 sunt de la PNL, noua de la PDL, patru de la PP-DD, patru de la PRM, trei de la PC, unu de la PNG si doi independenti. Cu acesti consilieri si primari, organizatia PSD are 32 de primari. Suntem formatiunea politica cea mai puternica din judet si avem cu cine sa facem campanie. Se stie foarte bine ca cei care sunt alesi locali au o contributie foarte importanta si e mult mai usor sa faci campanie", a punctat Vasile Gliga.

Vasile Gliga a anuntat ca joi, 16 octombrie, viceprimarul liberal al municipiului Reghin, Daniel Gliga, s-a inscris in PSD.

Neamt - 26 de primari s-au inscris in PSD

26 de primari(PNL-PDL) din judetul Neamt au ales sa se inscrie in PSD, UNPR sau sa devina independenti. De asemenea, toti consilierii judeteni ai PDL au decis sa devina independenti. Aceeasi decizie au luat si viceprimarul din Piatra Neamt, Dragos Chitic, alaturi de cinci consilieri municipali. In acest moment, PDL Neamt mai are doar trei primari, respectiv Gheorghe Stefan la Piatra Neamt, Vasile Panaite in comuna Dragomiresti si Alexandru Dragan in comuna Tasca. Alexandru Dragan este si presedintele interimar al PDL.

Primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu, ales din partea PDL s-a declarat independent, aceeasi optiune facand-o si cei 10 consilieri locali democrat-liberali.

In acest moment, majoritatea in Consiliul Municipal Roman este detinuta de 13 independenti, in configuratia acestuia mai fiind patru consilieri PSD, trei de la UNPR si unul liberal.

Olt - 22 de primari au trecut la PSD

Prim-vicepresedintele Partidului Social Democrat Olt, Marius Oprescu, a declarat ca 22 de primari de la alte partide au trecut la PSD in baza Ordonantei 55/2014, care permite migratia alesilor locali la alte partide.

Potrivit lui Marius Oprescu, s-au inscris in PSD in baza ordonantei mentionate primarii localitatilor Bobicesti, Valeni, Stefan cel Mare, Gura Padinii, Grojdibodu, Garcov, Radomiresti, Babiciu, Bucinisu, Cilieni, Giuvarasti, Maruntei, Stoicanesti. Voineasa, Valea Mare, Dobretu, Cungrea, Gradinari, Perieti, Deveselu, Ganeasa, Stoenesti. Dintre acesti primari, 13 au fost liberali atunci cand au obtinut mandatele.

Si numarul primarilor Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) a crescut, prin trecerea primarului liberal al comunei Curtisoara la acest partid. In prezent, PSD, UNPR si Partidul Conservator au impreuna in judetul Olt 101 primari din 112, edilii care au trecut la PSD inscriindu-se in randul social-democratilor alaturi si de consilierii locali. "Primari UNPR sunt sase, primari PSD sunt 95. Foarte multi dintre primarii din Olt au ales sa continue proiectul inceput impreuna de doi ani, al USL, cu care am iesit in fata oamenilor si le-am cerut votul. (...) In toate localitatile unde primarii au venit alaturi de noi s-au schimbat si majoritatile, care sunt constituite in acest moment de consilieri de la PSD, UNPR si PC", a spus Oprescu.

Prahova - 14 primari au trecut la PSD

Un numar de 25 de primari au trecut la alte formatiuni politice in urma intrarii in vigoare a ordonantei privind migratia alesilor locali, mai mult de jumatate dintre acestia optand pentru PSD.

Potrivit datelor facute publice de PSD Prahova, 14 primari au trecut, conform ordonantei 55, la PSD de la PNL, PDL, PP-DD, PC si Partidul Verde, cinci au trecut la UNPR, iar sase la PLR. Printre cei care au optat pentru social-democrati se afla doi primari de orase, respectiv cel de la Azuga, Constantin Samson, ales din partea Partidului Verde, si cel de la Slanic, Danelus Costea, ales pe listele USL (PNL), si 12 primari de comune.

Conform aceluiasi document facut public de filiala PSD, cinci primari au trecut la UNPR, respectiv patru de la PDL, intre care edilul orasului Plopeni, Dragos Nita, si unul de la PNL. Alti sase edili de comune au schimbat partidele din partea carora au fost alesi in favoarea PLR.

In ceea ce priveste consilierii locali si judeteni, 155 au beneficiat de ordonanta 55 pentru a trece la PSD si PLR, UNPR nefacand public numarul alesilor locali si judeteni care au optat pentru acest partid. Cei mai multi consilieri au trecut la PSD, respectiv trei consilieri judeteni (doi de la PP-DD si unul de la PDL) si 81 de alesi din 27 de localitati, in timp ce la PLR au trecut patru consilieri judeteni si 67 locali, intre care patru municipali.

Satu Mare - Sase primari, sase viceprimari si patru consilieri au trecut la PLR

Sase primari, sase viceprimari si patru consilieri judeteni din Satu Mare au anuntat ca au trecut la Partidul Liberal Reformator, in prezenta presedintelui formatiunii, Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele PLR Satu Mare, deputatul Ovidiu Silaghi, a afirmat intr-o conferinta de presa ca au trecut la PLR primarii din Crucisor - Florinel Andreica, Bogdand - Bojan Aurel, Cauas - Roca Marius, Santau - Rotar Marinel, Doba - Mihai Gatina, Tarsolt - Pop Grigore, viceprimarii din Satu Mare - Marcela Papici, Odoreu - Sarca Ionut, Urziceni - Dan Ervin, Andrid - Manta Vasile, Negresti Oas - Cicio Ioan, Pomi - Barbul Gheorghe.

De asemenea, au trecut de la PNL consilierii judeteni Ana Maria Marusca, Pinter Joszef, Riscau Gheorghe si Rusu Mihai de la PP-DD.

Salaj

Nu detinem date.

Sibiu

Nu detinem date.

Suceava - primarul Sucevei, Ion Lungu (PDL), a devenit independent

ACL a pierdut majoritatea in Consiliul Local Suceava, trei consilieri devenind independenti. Cei trei consilieri sunt liberalii Vasile Mocanu si Corneliu Vornicu, precum si Constantin Tataranu - Partidul Democrat Liberal (PDL).

Si primarul Sucevei, Ion Lungu, a demisionat din PDL, declarandu-se independent.

Cinci primari, dintre care trei PNL si doi PDL, precum si 50 de consilieri locali s-au inscris in PSD ca urmare a aparitiei OUG 55/2014 pentru reglementarea unor masuri privind administratia publica locala, a declarat, purtatorul de cuvant al PSD Suceava, Ioana Maftei.

Este vorba despre primarul orasului Frasin, Marinel Balan (PDL), primarul comunei Dragoiesti, Vasile Petroaie (PNL), primarul comunei Fratautii Vechi, Artiom Ionesi (PDL), primarul comunei Hantesti, Daniel Olariu (PDL), primarul comunei Ostra, Ioan Oros (PNL) si primarul comunei Preutesti, Ion Vasiliu (PNL).

Trei consilieri judeteni ai PNL si PPDD au trecut de partea social-democratilor. Este vorba despre consilierul judetean al PPDD, Adrian Isepciuc, si cei de la PNL, Cristina Teodorovici si Brindusel Nichitean. Cei trei au semnat adeziuni la Partidul Social Democrat profitand de Ordonanta de Urgenta potrivit careia nu isi vor pierde mandatul daca schimba tabara politica.

Teleorman

Nu detinem informatii.

Timis

Nu detinem informatii.

Tulcea

Partidul Social Democrat (PSD) a obtinut majoritatea in Consiliul Judetean (CJ) Tulcea, dupa ce mai multi alesi locali au renuntat la partidele pe listele carora au obtinut functiile publice.

Vaslui - 20 de primari au trecut la PSD

Un numar de 20 de primari de la alte partide s-au inscris in Partidul Social Democrat (PSD). Astfel, primarii liberali din comunele Rafaila, Todiresti, Bacesti, Vulturesti, Botesti, Bogdanesti, Ivesti, Gagesti, Puiesti, Deleni, Feresti, Fruntiseni au trecut la partidul de guvernamant. Printre cei care s-au inscris in PSD se mai afla un primar din Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), unul de la Partidul Romania Mare (PRM), un ecologist, un independent si patru de la Partidul Democrat Liberal (PDL). Totodata, la PSD au trecut 154 de consilieri locali si judeteni, ceea ce face ca jumatate dintre alesii locali din judet sa fie acum social-democrati.

In municipiul Barlad, Ciprian Feraru, presedintele filialei locale a PNL Barlad si consilier local, a trecut la PSD impreuna cu intreg Biroul Politic Municipal al formatiunii.

Partidul Liberal Reformator a atras un primar, pe cel de la Vetrisoaia si un viceprimar de la Dranceni. De asemenea, au mai venit la PLR 16 consilieri locali din judet.

Potrivit secretarului PMP Vaslui, Stelian Podosu, la aceasta formatiune au trecut peste 50 de alesi din judet.

Valcea

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) si Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) au ramas fara reprezentanti in Consiliul Municipal Ramnicu Valcea, dupa ce acestia fie au trecut la PSD fie au devenit independenti.

Vrancea - Sapte primari si peste 150 de consilieri locali au trecut la PSD

Sapte primari si peste 150 de consilieri locali au trecut la PSD. Cea mai notabila este racolarea primarului liberal al orasului Marasesti, Valerica Chitic, care a trecut pana acum prin patru partide, respectiv PRM, PDL,PNL si acum PSD,potrivit romaniacurata.ro. Au mai trecut de la PNL la PSD primarii comunelor Reghiu (Raduta Macovei), Mera (Ion Sticlaru), Brosteni (Ion Alanei), Balesti (Stancu Balescu), Bordesti (Gheorghe Tataru). Un primar a trecut de la PDL la PSD, respectiv primarul din comuna Gura Calitei, Nicolae Tandara. In acest moment PSD are 58 de primari, PNL opt si PDL sapte. La oa actuala PSD Vrancea controleaza aproape tot judetul, avand 58 de primari din 73, cel mai mare numar pe care l-a avut partidul din 2006 si pana acum. La randul sau, opozitia PNL si PDL, grupata sub umbrela ACL, mai are 15 primari fata de cei 22 pe care-i avea in urma alegerilor din vara anului 2012.

Bucuresti - majoritate PSD - PMP

In Consiliul General Al Municipiului Bucuresti PNL -PDL a pierdut majoritatea dupa ce sapte dintre cei 55 de consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucuresti au decis sa treaca la alt partid decat cel pe listele caruia au fost.

Este vorba despre trei consilieri PDL -Virginia Mihailovici, Gabriel Parvu si Cristian Tugurel - care au trecut la PMP si doi consilieri PPDD - Elena Cristina Nicolescu care a migrat la Partidul Liberal Reformator si Florentina Gherghiceanu la UNPR. Gabriel Parvu a fost ales si in functia de viceprimar la sedinta CGMB de la inceputul lunii septembrie. Imediat dupa acesta a fost declarat incompatibil de ANI.

Pe ultima suta de metri, alti doi consilieri generali de la PDL au trecut la PMP - Miruna Dinu si Lucian Iliescu.

Consilieri PDL care au trecut la PMP au votat alaturi de PSD, constituindu-se altfel o majoritate PSD- PC- PPDD - PMP.

In prezent, opozitia mai are 19 de consilieri - 5 PDL si 14 PNL din 54 validati in functie.