Cateva sute de biciclisti s-au adunat in Piata Charles de Gaulle din Bucuresti pentru a protesta impotriva faptului ca Primaria Capitalei nu realizaeaza pista de biciclete pe carosabil. La ora 15.30 au plecat intr-un mars prin oras, urmand sa parcurga circa 20 de km pana la Parcul Tineretului.

Marsul biciclistilor din 20 septembrieFoto: Hotnews

UPDATE Marsul s-a incheiat in jurul orei 18.00 si s-a defsasurat fara incidente. Organizatorii estimeaza ca au participat circa 2.500 de biciclisti. Desi Primaria Capitalei nu a dat autorizatie pentru mars, fortele de ordine nu au intervenit si au facut loc manifestantilor.

Traseul urmat de bicilisti este Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf - Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei - Soseaua Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab - Soseaua Grozavesti - Intoarcere la Intrarea Grozavesti - Pasajul Basarab - Soseaua Nicolae Titulescu - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata Natiunile Unite - Splaiul Independentei - Izvor - Splaiul Independentei - Bulevardul Libertatii-Bulevardul Natiunile Unite - Strada Izvor - Calea 13 Septembrie - Bulevardul Libertatii - Piata Constitutiei - Bulevardul Unirii - Piata Unirii - Bulevardul Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

Marsul organizat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) nu are autorizatie din partea Comisiei de Analiza si Avizare a Cererilor pentru Desfasurarea Evenimentelor Publice de pe langa Primaria Capitalei.

Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca pe traseul propus de cele doua asociatii pentru mars se desfasoara evenimente organizate cu ocazia Zilelor Bucurestiului, iar legea nu permite desfasurarea a doua evenimente in paralel. Reprezentantii municipalitatii spun ca biciclistii puteau organiza marsul pe alt traseu, insa nu au vrut acest lucru.

OPTAR a postat pe pagina de Facebook ca anuleaza marsul, dar ca sambata, 20 septembrie 2014, de la ora 14.30, vor merge sa se plimbe pe traseul ultimelor marsuri.

Evenimentele Primariei Capitalei cu ocazia Zilelor Bucurestiului au loc in Parcul Cismigiu, Parcul Herastrau, Piata George Enescu, Piata Constitutiei, Centrul Istoric, Parcul Herastrau

Nici in primavara marsul biciclistilor nu a primit aprobare de la Primaria Capitalei insa nimeni nu i-a impiedicat sa isi duca la bun sfarsit actiunea.