Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, a trimis joi din nou o scrisoare prim-ministrului Victor Ponta, prin care solicita sprijin financiar Guvernului pentru acordarea de gratuitati pensionarilor brasoveni atat pentru transportul in municipiul resedinta de judet cat si in judet, scrie Agerpres.

"Revenim la solicitarea noastra nr.4330 din 16.04. 2014, prin care va adresam un apel de solidaritate cu nevoile persoanelor varstnice din judetul Brasov, pentru care dorim sa asiguram accesul gratuit la serviciul de transport in comun si intrajudetean. Solicitam din nou sprijinul Guvernului in acest sens, dat fiind faptul ca orice forma de ajutor acordata pensionarilor de catre autoritatile publice reprezinta o masura necesara pentru o categorie sociala defavorizata, cu o situatie materiala precara, insa cu o pondere insemnata care se apropie de 50% din totalul populatiei judetului nostru", se arata in documentul semnat de presedintele CJ Brasov.

Aristotel Cancescu reaminteste ca, din pacate, bugetul alocat de Guvern judetului Brasov in acest an este aproape in acelasi cuantum cu cel de anul trecut, si cu 20% mai mic decat cel din 2012, astfel ca nevoile administratiilor locale din judet sunt satisfacute cu greu. Judetul Brasov a primit, pentru anul 2014, 41 de milioane de lei din cotele defalcate din TVA si impozitul pe venit, bani pe care a trebuit sa-i repartizeze tuturor localitatilor din judet si care s-au dovedit, de la bun inceput, insuficienti pentru solutionarea problemelor deosebit de serioase cu care acestea se confrunta.

Mai mult, o serie de fonduri, in cuantum de 2 milioane de euro, care ar fi trebuit sa fie asccesate de judetul Brasov pentru reabilitarea de drumuri judetene au fost redistribuite de Guvern catre alte domenii, fapt care a afectat si mai mult bugetul judetului, sustine presedintele CJ Brasov.

"In acest context, ne gasim in situatia de a nu putea veni in intampinarea problemelor cetatenilor de varsta a treia din judetul Brasov fara sprijinul financiar al Guvernului Romaniei si va adresam respectuos rugamintea de a identifica si aloca sumele necesare in vederea asigurarii gratuitatii transportului in comun pentru toti pensionarii, la nivelul judetului Brasov", se arata in incheierea scrisorii adresate primului-ministru Victor Ponta, de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu.