Primaria Capitalei a platit 812.000 lei (aproape 200.000 euro) pentru un sistem electronic de vot care a fost instalat inca din luna martie in sala de sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Acest sistem nu a fost folosit insa nici pana astazi desi au avut loc patru sedinte de Consiliu general.

Captura sedinta CGMBFoto: Hotnews

Sorin Oprescu a declarat ca alesii locali nu vor sa foloseasca acest sistem.

"Nu vor sa apese pe buton. Doar 26 au svrut", a declarat miercuri Sorin Oprescu.

Consilierii generali spun ca nu doresc sa foloseasca sistemul deoarece li se cere amprenta si nu sunt de acord cu acest lucru, solicitand cartele de vot, iar firma care opereaza sistemul nu a comunicat daca calitatea de a opera date cu caracter personal.

"Nu am folosit acest sistem si nu sunt de acord sa-l folosesc pentru ca ni se scaneaza amprenta si retina si nu sunt de acord cu acest lucru. Vrem cartele de vot, asa cum sunt si in alte institutii. In plus, nu stim daca firma care opereaza aceste date are licenta sa opereze date cu caracter personal", a declarat Crnel Pieptea, consilier general PNL.

De aceeasi parare este si colegul sau, Silviu Vaduva (PDL) care cere cartela de vot.

Aproape la fiecare sedinta, cate un grup de consilieri are obiectii la numaratoarea voturilor, care se face prin ridicarea mainii.

Firma care a castigat licitatia pentru instalarea sistemului este Aniva Consult Technology.