Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat miercuri, in sedinta de indata, alocarea sumei de 200.000 euro pentru mutarea Muzeului National al Literaturii Romane, aflat pe bd Dacia nr. 12.

Cladirea in care isi desfasura activitatea muzeul a fost retrocedata in 2002 iar in 2013 proprietarul unic al cladirii a devenit Mihai Sturdza. Muzeul a avut termen pana pe 15 iunie sa paraseasca cladirea, data dupa care proprietarul a spus ca va taia apa si curentul electric. Inca din 12 martie, a fost taiata alimentarea cu gaze.

Cornel Pieptea, consilier general, a declarat ca grupul PNL si PDL a convocat aceasta sedinta de indata desi in urma cu doua zile a fost sedinta ordinara de CGMB, deoarece era nevoie sa se aloce urgent suma pentru mutarea muzeului.

"Trebuia sa se mute inca din 15 iunie, proprietarii au taiat apa, colectiile se vor muta la Piata Presei, la Editura Coresi, iar reprezentantii muzeului urmeaza sa caute o cladire in care sa se mute muzeul", a declarat Cornel Pieptea.

Primaria Capitalei voia sa aloce initial 600.000 de euro pentru mutarea muzeului insa consilierii generali nu au fost de acord cu aceasta suma si au aprobat doar 200.000 euro.

Tot miercuri, CGMB a alocat 4 milioane de lei pentru mutarea unor bunuri apartinand muzeului municipiului Bucuresti, intrucat cladirile in care acestea se afla intra in reabilitare si consolidare pe fonduri europene.

La sedinta au participat doar consilierii PNL si PDL, alaturi de cativa consilieri PP-DD, iar grupul PSD a fost absent.