Primaria Sectorului (PS) 3 a atribuit firmei TUD Business Consulting SRL un contract de consultanta pentru analiza economica si gestiune financiara privind optimizarea si gestionarea lichiditatilor financiare pentru programele de investitii, pentru care va plati peste 1,75 milioane de euro fara TVA, scrie Mediafax.

Potrivit unui anunt de atribuire publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro, Primaria Sectorului 3 a contractat, prin licitatie deschisa, firma TUD Business Consulting SRL, care va oferi servicii privind optimizarea si gestionarea lichiditatilor financiare pentru programele de investitii ale acestei administratii publice din Capitala.

Valoarea totala finala a contractului incheiat pentru o perioada de patru ani este de 7.725.500 de lei (aproximativ 1.755.000 de euro), fara TVA.

Acordul cadru va avea in vedere revizuirea, din punct de vedere economico-financiar, a structurii datoriei publice locale si prezentarea solutiilor tehnice aplicabile necesare structurarii acestei datorii.

Firma care a castigat licitatia va asista la intocmirea documentatiilor necesare contractelor de servicii bancare din perspectiva economico-financiara si tehnica. De asemenea, va asigura asistenta economico-financiara pentru realizarea rapoartelor aferente proiectelor cu asistenta rambursabila catre institutiile financiare europene partenere si va realiza rapoarte de analiza economico-financiare trimestriale, semestriale, anuale asupra evolutiei financiare curente a Primariei Sectorului 3.

Contractul a fost atribuit la jumatatea lunii aprilie, la licitatie depunand oferte doi operatori economici, societatea TUD Business Consulting SRL avand oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

TUD Business Consulting SRL este o societate infiintata in 2006, care are in domeniul de activitate consultanta pentru afaceri si management.

Pe site-ul societatii se arata ca "misiunea" acesteia este sa degreveze "institutiile publice si institutiile financiare de activitatile consumatoare de timp si resurse, in beneficiul clientilor lor".

Un contract similar pe o perioada de patru ani a fost atribuit, la sfarsitul lunii noiembrie 2011, de catre Primaria Sectorului 4, tot firmei TUD Business Consulting SRL, in urma unei licitatii restranse accelerate.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul guvernamental de licitatii electronice, compania TUD Business Consulting furnizeaza atat servicii de consultanta financiara, cat si consultanta privind analiza economica si gestiune financiara pentru contractarea imprumutului de la Banca Europeana de Investitii, in valoare de aproximativ de 60 milioane euro folosit pentru reabilitarea termica a 500 de blocuri din Sectorul 4.