Primaria sectorului 3 a inceput operatiunea de inlocuire a bordurilor aferente spatiilor verzi de pe marile artere din sector. Astfel, pe deasupra bordurilor existente se toarna borduri noi, de culoare caramizie, printre bulevardele vizate numarandu-se bd. Th. Pallady, Nicolae Grigorescu si str. Traian. HotNews.ro a intrebat Primaria sector 3, condusa de primarul Robert Negoita, de ce inlocuieste bordurile si cat costa, insa nu am primit niciun raspuns. Potrivit site-ului de licitatii publice, pentru intretinerea strazilor din sector se afla in desfasurare un contract cadru in valoare de circa 21 milioane lei fara TVA. Totodata, institutia vrea sa atribuie pentru acelasi lucru doua contracte cadru, pe 4 ani, in valoare totala de peste 60 milioane lei.

bd. Grigorescu 2Foto: Hotnews

In ultimele saptamani, Primaria sectorului 3 a inceput sa puna borduri pe marginea spatiilor verzi de pe marile bulevarde din sector. Astfel, pe bd. Th. Pallady, in zona industriala, peste bordurile existente se toarna noi borduri de culoare caramizie. La fel se intampla pe bd. Nicolae Grigorescu, bd. Basarabia si str. Traian.

Potrivit Administratiei Strazilor Bucuresti aceste lucrari sunt realizate de Primaria sectorului 3. HotNews.ro a cerut Primariei sectorului 3 informatii despre cat costa "modernizarea" bordurilor si motivul pentru care se realizeaza, insa de doua saptamani nu am primit niciun raspuns.

Potrivit site-ului de licitatii publice, Primaria sectorului 3 a incheiat in august 2013 un contract cadru pe 20 de luni pentru lucrari de modernizare, sistematizare pe verzticala, reabilitare si pietruire necesare sistemului rutier din sectorul 3, mai pe scurt reabilitare strazi. Valoarea acestui contract este de circa 21 milioane lei si a fost castigat de:

- ASOCIEREA S.C. DOMARCONS S.R.L. - S.C. KENTEL DESIGN S.R.L.

- ASOCIEREA S.C. DELTA ACM 93 S.R.L. - 360 INGINERIE URBANISM ARHITECTURA

- S.C. EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL S.A.

- ASOCIEREA S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. FRISAROM ENGINEERING S.A.

- ASOCIEREA SOCIETATEA SCIT IMPEX SRL - S.C. GHECON CONSTRUCT S.R.L. - S.C. GLOBAL SERVICE PROIECT S.R.L.

- ASOCIEREA S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A. C & D BEST DESIGN CONCEPT S.R.L.

Tot potrivit site-ului de licitatii publice, in prezent, Primaria sectorului 3 a scos la licitatie, la inceputul anului, doua contracte pentru intretinerea strazilor si trotuarelor in valoare totala de peste 60 milioane lei. Licitatiile sunt inca in desfasurare.

Primul contract cadru se va desfasura pe 4 ani si are ca obiect "lucrari de alei si trotuare in sectorul 3 al municipiului Bucuresti". Valoarea estimata a acestuia este de circa 45 milioane lei fara TVA.

Al doilea contract cadru are ca obiect realizarea lucrarilor de reparatii curente a strazilor din sectorul 3 si se va desfasura tot pe durata a 4 ani. Valoarea estimata a acestui acord este de circa 22 milioane lei fara TVA.

Bordurile de pe bd. Basarbia au fost inlocuite

Bd. Nicolae Grigorescu - bordurile de pe marginea spatiilor verzi sunt inlocuite

Bd. Nicolae Grigorescu - bordurile de pe marginea spatiilor verzi sunt inlocuite

Bd. Nicolae Grigorescu - bordurile de pe marginea spatiilor verzi sunt inlocuite

Bd. Nicolae Grigorescu - bordurile de pe marginea spatiilor verzi sunt inlocuite

Bd. T Pallady - bordurile de pe marginea spatiilor verzi sunt inlocuite

Bd. T Pallady - bordurile de pe marginea spatiilor verzi sunt inlocuite

Str. Traian - bordurile de pe marginea spatiilor verzi sunt inlocuite