Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat vineri infiintarea in Capitala a mai multor "piete taranesti" volante, destinate exclusiv producatorilor agricoli. Locatia unde vor fi amplasate aceste piete si zilele in care vor functiona sunt stabilite de Primaria Capitalei in parteneriat cu Agrostar. La tarabe, producatorii vor putea comercializa doar legume proaspete si conservate, fructe de livada si de padure, proaspete si conservate, miere de albine, produse traditionale, precum si produse mestesugaresti.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii generali, pietele taranesti vor fi rezervate in exclusivitate producatorilor agricoli individuali sau organizati in orice forma asociativa.

Producatorii trebuie sa detina certificate de producator valabile si nu vor plati taxe sau tarife pentru utilizarea tarabelor, cantarelor, a apei, a electricitatii, a spatiilor de depozitare sau a materialelor publicitare.

Pietele vor fi create in baza unui acord incheiat intre Ministerul Agriculturii, Primaria Capitalei, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe "Agrostar".