Primarul Sorin Oprescu a declarat vineri ca a pus la dispozitia DNA toate documentele cerute de procurori in ancheta care il vizeaza pe directorul Directiei de infrastructura din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru. Oprescu a spus ca nu cunoaste calitatea procesuala in care este audiat acesta.

Sorin OprescuFoto: HotNews / DP

"Noi am pus la dispozitia DNA toate actele care au fost cerute. Nu avem nicio informatie cu privire la calitatea in care probabil este audiat Madalin Dumitru. Este o ancheta judiciara in curs. In momentul cand se va ajunge la o concluzie, DNA va vorbi despre calitatea in care este audiat. Nu stiu ce contracte sunt vizate, dar si daca as sti, nu are nici un sens sa zic", a declarat Oprescu.

Edilul a declarat ca procurorii au cerut contracte de achizitii publice derulate de Directia de Infrastructura in perioada 2010-2014. Oprescu a spus ca nu este vizat de aceasta ancheta.

"Nu sunt vizat de ancheta decat din punct de vedere al conducatorului unei institutii. Cui credeti ca ii face place asa ceva, un val de suspiciuni. Eu sper ca lucrurile sa aiba o evolutie buna in sensul nevinovatiei lui, dar nu ma pronunt eu. Voi lua masuri cand se comunica calitatea in care este audiat Madalin Dumitru", a mai explicat Oprescu.

Primarul general sustine ca nu sunt lucrari de infrastructura care ar putea fi intarziate din cauza anchetei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut percehzitii, miercuri, la Primaria Capitalei. A fost vizat Madalin Dumitru, directorul Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei.

Potrivit Mediafax, Madalin Dumitru este suspectat ca ar fi dat prefential contracte unor firme, pentru diverse lucrari, au precizat sursele citate.

Procurorii au facut perchezitii in biroul directorului si la locuinta acesta, precum si la alte adrese, urmand sa ridice mai multe documente care au legatura cu acest caz.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie - confirma ca efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011 - 2014, a unor fapte de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie, fiind vizati functionari cu atributii in derularea de contracte finantate din bani publici.

"In cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 20 locatii situate in municipiul Bucuresti si in localitati din judetul Ilfov, la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate si informativ din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si de sprijinul Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei", se arata intr-un comunicat al institutiei.