Orasul Rasnov va avea un "parc cu dinozauri", dupa modelul celor din Austria si Germania. Lucrarile la acest obiectiv sunt realizate de un investitor privat, au inceput in aceasta primavara si se vor finaliza pana la sfarsitul anului, parcul urmand sa fie inaugurat in 2015, potrivit jurnalistilor de la bzb.ro. Valoarea proiectului se ridica la 4,5 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene.

Parcul este amplasat in dreapta drumului care urca spre Cetatea Rasnov, pe un teren de 1,4 ha concesionat de la Primarie. In interior vizitatorii vor putea vedea 56 de grupuri de dinozauri in marime naturala, de pana la 20 de metri inaltime, care vor reprezenta evolutia dinozaurilor de-a lungul epocilor in care acestia au trait pe pamant, potrivit bzb.ro. Dinozaurii vor fi construiti dintr-o fibra speciala de sticla pentru a nu fi afectati de intemperiile vremii.

Parcul va include si restaurant, terasa, locuri de joaca pentru copii, inclusiv un spatiu pentru laser shooting, intr-un decor de Jurassik Park.

Licenta a fost luata din Germania, iar proiectul este unic in Romania si in tarile vecine, cel mai apropiat de acest fel fiind in Austria. Desi Ungaria a dorit si ea sa construiasca un "DinoPark", licenta au primit-o doar Romania (pentru Europa de Est) si Croatia (pentru Europa de Sud) - ambele acum in constructie.