Locuitorii din satul sibian Sacadate au decis sa repare pe propria cheltuiala drumul comunal care leaga comunitatea de DN1, dupa ce autoritatile locale si cele judetene si-au pasat de la unii la altii custodia asupra drumului si implicit obligatiile de ingrjijire, scrie Ora de Sibiu.

Locuitorii din Sacadate (Sibiu), reparand drumul comunalFoto: Ora de Sibiu

Potrivit sursei citate, drumul figureaza ca fiind unul comunal si in custodia Avrigului, oras de care de care tine si satul Sacadate.

In timp ce reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu sustin ca drumul este in custodia primariei Avrig, astfel incat autoritatile locale ar trebui sa se ocupe de reparatii, primarul din Avrig, Arnold Klingeis, spune ca a predat drumul autoritatilor judetene si, in consecinta, acestea trebuie sa se ocupe de el.

Ora de Sibiu relateaza ca starea drumului s-a agravat in ultima perioada, dupa ce a inceput sa fie folosit si de masinile firmelor care lucreaza la un drum judetean din apropiere.

Vazand ca nici autoritatile locale nici cele judetene nu rezolva problema, circa 100 de locuitori din Sacadate au decis sa repare singuri drumul pe care il folosesc zilnic pentru a ajunge la munca, pentru a-si duce copii la scoala sau pentru a ajunge la spital, si sa atraga astfel atentia responsabililor ca sunt nemultumiti de activitatea lor. Satenii s-au mobilizat printr-un anunt pe Facebook.

Oamenii au vrut initial sa blocheze drumul, dar pana la urma au decis ca mai bine il repara decat sa stea la mila primariei si a Consiliului Judetean Sibiu.

"Tot satul ne-am apucat sa il reparam. E demult drumul asa. Gropile, au venit odata si le-au astupat un pic si atat. Circulam rau de tot cu masinile pe aici. Tot la doua saptamani le reparam. Pe cei de la primarie nu ii intereseaza de nimic! NE simtim foarte uitati de lume. Vin odata la 4-5 ani pe aci. La alegeri si atat", a povestit un localnic pentru publicatia locala.