Primaria sectorului 4 a inaugurat joi fantana arteziana de la intersectia bd. C-tin Brancoveanu si sos. Oltenitei. Aceasta are forma unei "parabole", iar jeturile de apa - colorate de zeci de leduri - se pot ridica pana la inaltimea de trei metri. Pentru realizarea artezienei primaria a cheltuit 700.000 lei.

Arteziana BrancoveanuFoto: Primaria Sector 4

"Dupa ultimele probe, efectuate succesiv in cursul serilor precedente, primarul Cristian Popescu Piedone a decis ca fantana arteziana, situata la intersectia dintre bd. C-tin Brancoveanu si sos. Oltenitei, poate deveni functionala. Lucrarile de reabilitare peisagistica a acestei mari intersectii din Sectorul 4 au demarat in luna octombrie a anului trecut, fantana reprezentand piesa centrala a rondului prevazut cu peluza de gazon si flori, intreaga esplanada fiind pavata cu dale de granit. Bazinul este placat cu placi vitroceramice, de nuanta albastra, apa avand o adancime de 60 cm", se arata intr-un comunicat emis de Primaria sector 4.

Inaltimea jeturilor fantanii este reglata automat, in functie de viteza vantului, astfel incat apa sa nu se imprastie pe carosabil.

"Pentru preluarea apei aruncate accidental de curentii de aer, de jur imprejurul bazinului a fost realizata o rigola de preluare, acoperita cu gratar de inox, cu conexiune la canalizare. Efectul de apa va fi asigurat de un inel perimetral cu diametrul de 10 metri. Noua amenajare se evidentiaza prin traiectoria pe care o urmeaza jeturile de apa, acestea fiind dirijate pe traseul unor "parabole", dupa cum le-au denumit arhitectii peisagisti, vizibile de la mare distanta", mai explica reprezentantii Primariei sector 4.