Primaria Brasov avertizeaza turistii care vor fi in zilele de Paste la Poiana Brasov sa nu se aventureze pe partiile de schi pentru ca o fac pe proprie raspundere, domeniul schiabil fiind inchis.

Administratorul Domeniului schiabil din Poiana Brasov, Dorin Dragoi, a declarat pentru Agerpres ca, desi este strat de zapada in Postavarul, de peste 50 de centimetri, in partea superioara a masivului partiile nu sunt amenajate.

"Domeniul schiabil a fost inchis. Partiile nu sunt amenajate, plasele de protectie si sistemele de avertizare au fost demontate si astfel securitatea schiorilor nu este garantata de nimeni. Zapada este grea si apoasa si nu mai este la fel de sigura ca in timpul iernii. Cei care vor sa schieze trebuie sa stie ca, in partea a doua a Masivului Postavarul, la coborarea spre statiune, nu este un strat de zapada prea mare si pot aparea accidente", avertizeaza si Dorin Dragoi.

Dintre instalatiile pe cablu doar cele doua telecabine, Capra Neagra si Kanzel, functioneaza. Si la Predeal, pe partia Clabucet sistemele de avertizare si plasele de protectie au fost demontate de Primaria Predeal, administratorul partiei, iar turistii care vor sa schieze o fac pe proprie raspundere pentru ca nici partia nu este amenajata.