Primaria Sectorului 6 ar putea sprijini financiar elevii din familiile nevoiase pentru a-si cumpara uniforme scolare, daca unitatile de invatamant adopta aceasta masura, a anuntat luni viceprimarul Gabriel Petrea in cadrul unuei dezbateri publice privind introducerea uniformelor in scoli.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a aratat cu aceasta ocazie ca sprijina initiativa de introducere a uniformelor in scoli, dar nu impartaseste ideea ca aceasta sa fie o obligatie impusa de minister sau alte foruri centrale.

"Este o dezbatere, nu o decizie. Putem privi lucrurile asa cum sunt in scoala, sa negam realitatea sau sa nu, insa constatam ca scoala a devenit un loc in care se face parada. Educatia porneste de la tinuta, nu neaparat vestimentara, cat si de la decenta. Decenta este obligatorie in scoala si in societate. Sunt un sustinator al autonomiei si cred ca scoala nu trebuie sa aiba de a face cu achizitia acestei vestimentatii. Parintii se pot ocupa", a afirmat Costoiu citat de Agerpres.

In cadrul dezbaterii publice, cadrele didactice, parintii si specialistii in psihologie au subliniat rolul uniformei ca o masura de eliminare a unor bariere si diferente de clasa sociala intre elevi. Inspectorul scolar general, Constantin Traistaru, a apreciat ca tinuta poate fi o posibila solutie, dar nu trebuie sa apara ca o decizie a institutiilor centrale (MEN, ISMB), ci a scolii in cauza.

Primaria sectorului 6 ar putea introduce uniforme in scolile din sector. Viceprimarul Gabriel Petrea a lansat in dezbatere publica, aceasta initiativa, urmand ca in urmatoarele saptamani sa poarte discutii cu asociatiile de parinti, cu elevii, profesorii si oficiali din Ministerul Educatiei.