Primaria Capitalei a finalizat licitatia pentru proiectarea si construirea "Academiei de tenis" din cadrul complexului Lia Manoliu, pentru realizarea arenei municipalitatea urmand sa plateasca 4,5 milioane de lei plus TVA, potrivit unui raspuns trimis de primarie la solicitarea HotNews.ro. Obiectivul va fi gata in 6 luni de la inceperea lucrarilor si va avea sase terenuri de tenis cu diferite suprafete de joc, iar pentru spectatori sunt prevazute 1.152 de locuri.

Simulare cum va arata Academia de tenis 2Foto: Hotnews

"In prezent, contractul de proiectare si executie sa afla in curs de semnare. Valoarea contractului este 4.533.000 lei exclusiv TVA, avand termen de finalizare 6 luni de la darea ordinului de incepere a lucrarilor", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalalei la solicitarea HotNews.ro.

Academia de tenis va avea sase terenuri cu diferite suprafete de joc si 1.152 de locuri pentru spectatori. In plus, va exista un corp de cladire care va adaposti o terasa acoperita, holul cu receptia o cafeterie si vestiarele cu grupurile sanitare adiacente.

Simulare cum va arata Academia de tenis

"Solutia de arhitectura va tine cont de imaginea specifica a Complexului Sportiv Lia Manoliu, precum si de reglementarile urbanistice in vigoare. Corpul principal, aflat la intrarea in Academia de Tenis, este pozitionat adiacent circulatiei din jurul Arenei Nationale. Functional, corpul principal este impartit in 3 zone: terasa acoperita, lobby-ul cu receptia si cafenea si vestiarele cu grupurile sanitare adiacente. Cele 6 terenuri de tenis sunt asezate pe orientarea nord-sud pentru a asigura conditii optime pentru desfasurarea jocului. Se prevad 3 tipuri de suprafete de joc: zgura, acrilic multistrat cu baza cauciucata si prefabricat din cauciuc, cate una pentru fiecare pereche de terenuri. Suprafetele sunt certificate ITF", spun reprezentantii municipalitatii.

Acestia spun ca terenurile sunt cuplate doua cate doua si au prevazute gradene pe laturile lungi. "In total exista 6 grupari de gradene a cate 3 randuri de scaune ce totalizeaza 1152 de locuri. Pe primul rand de gradene, pe zona centrala s-au asigurat 23 de scaune cu un grad de confort mai ridicat", mai spun reprezentantii municipalitatii.

Academia de tenis va putea fi folosita de catre jucatorii profesionisti, amatori si pentru gazduirea competitiilor sportive, conform unui program stabilit ulterior de catre administrator.

Licitatia pentru desemnarea proiectantului si constructorului pentru Academia de tenis a fost lansata in luna august 2013. Valoarea totala estimata a contractului a fost de 6.124.880 lei, exclusiv TVA