Corpul de cladire destinat pacientilor din cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foisor a fost finalizat si dat in folointa vineri. Primarul general Sorin Oprescu a declarat ca spitalul va fi gata in intregime la inceputul anului 2015. Valoarea investitiei se ridica la 141 milioane lei.

Foto:

"Corpul de spital pe care-l vizitam astazi a fost construit intr-un an de zile, cu tot cu finisaje si cu dotari. Este vorba despre saloane ultramoderne, demne de anii in care traim. Este unul din spitalele modernizate, cu toate utilitatile necesare unei unitati medicale de nivel european. Cred ca si romanii au dreptul sa beneficieze de un spital ultramodern, unde se practica interventii chirurgicale de inalta tehnicitate", a declarat Oprescu.

In ceea ce priveste evolutia proiectului de extindere si modernizare a Spitalului Foisor, Sorin Oprescu a explicat ca in perioada urmatoare se vor construi celelalte corpuri de cladire. "Prin constructiile noi se va mari capacitatea spitalului de la 119 paturi la 247 paturi, va creste numarul salilor de operatie - de la 5 la 8 sali de operatie. In fapt, vorbim de dublarea numarului de operatii care se efectueaza anual si prin crearea unor Sali speciale de preanestezie, care permit o dinamizare a acestor interventii chirurgicale", a explicat Oprescu.

De asemenea, Primarul General a adaugat ca la Spitalul Foisor va fi creata o sectie ATI la standarde europene prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacientilor.