Lucrarile la podul de la Agigea vor fi oprite in zilele de Paste, la inceputul lunii mai si pe durata verii, in restul perioadei urmand sa se desfasoare ca si pana acum, cu inchideri totale ale podului trei zile pe saptamana, cate patru ore, informeaza Mediafax.

Prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, pe langa sistarea lucrarilor in perioada Pastelui si de 1 Mai, pe podul de la Agigea vor fi ridicate restrictiile de tonaj pentru autovehiculele de transport persoane, cele de marfa urmand sa fie limitate ca si pana acum la 5 tone.

"Am discutat posibilitatea de a circula pe trei benzi in functie de fluxul pe care il vom avea in perioada Pastelui si de 1 Mai. In perioada 17-21 aprilie se va putea circula fara limita de tonaj pentru ceea ce inseamna transportul de persoane. Tot in sprjinul turistilor, in perioada 29 aprilie - 5 mai, pe podul de la Agigea se va circula pentru traficul de persoane fara limita de greutate, iar restrictiile raman pentru traficul de marfa la cinci tone", a spus Radu Volcinschi.

Potrivit acestuia, de la jumatatea lunii iunie si pana in septembrie nu se va mai lucra pe podul de la Agigea, reabilitarea acestuia urmand sa fie reluata din toamna.

Prefectul a spus ca lucrarile au fost intarziate aproximativ doua saptamani, in conditiile in care din cauza vantului puternic nu s-a putut lucra la inaltime, la schimbarea hobanelor.

Directorul Directiei de proiecte drumuri nationale cu finantare externa rambursabila din cadrul CNADNR, Mihail Basulescu, a declarat, la randul sau, ca pana la jumatatea lunii iunie se va lucra la schimbarea hobanelor, acestea fiind inlocuite in proportie de 50 la suta, iar inainte de Paste si de 1 Mai vor fi oprite lucrarile.

"Exista un program pana pe 15 iunie, dar am acceptat ca in perioada de Paste si de 1 Mai sa facem aceste facilitati ca sa putem avea un flux de turisti in perioada respectiva, urmand sa recuperam aceasta intarziere. Dupa 5 mai ne vom intalni sa gasim solutii, posibil sa se lucreze si noaptea ca sa recuperam aceasta perioada", a spus Mihail Basulescu.

El a mai spus ca din septembrie lucrarile vor fi facute la tablierul podului, ultima etapa in reabilitarea acestuia, si estimeaza ca vor fi incheiate pana in martie 2015.

Din toamna anului trecut au fost impuse mai multe restrictii pe podul de la Agigea. Astfel, de la 1 octombrie 2013 vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie sa traverseze podul de la Agigea din cauza lucrarilor de reabilitare, iar pentru a ajunge in Portul Constanta au folosit mai multe rute ocolitoare.

De asemenea, de la jumatatea lunii octombrie podul de la Agigea a fost inchis total timp de doua ore sau de patru ore, cate trei zile pe saptamana, pentru inlocuirea unor fascicule la hobane. Restrictiile de circulatie pe podul de la Agigea au fost ridicate pentru autovehiculele de 3,5 tone la cele de 5 tone incepand cu 23 decembrie, dupa ce lucrarile programate in toamna au fost finalizate.

In prezent, exista restrictii de circulatie timp de trei zile pe saptamana, patru ore pe zi, intrucat au loc lucrari la hobanele podului.