Trotuarele din Piata Unirii arata ca dupa bombardament desi au fost modernizate anul trecut de Primaria Capitalei, valoarea lucrarii ridicandu-se la circa 2,8 milioane de lei. Mai exact dalele de piatra au sarit, stalpisorii separatori au fost scosi, cosurile de gunoi smulse, iar jardinierele daramate. Reprezentantii Administratiei Strazilor din cadrul Primariei Capitalei spun ca suprafata a fost distrusa de comerciantii care si-au amplasat tarabe pentru a vinde martisoare in perioada 1-8 martie.

Foto:

"De 1 si 8 martie, Primaria sectorului 3 respectiv sector 5 a emis autorizatii de comercializare a accesoriilor si suvenirurilor de Martisor, ocazie cu care comerciantii si-au amplasat tarabe pe trotuarul din fata magazinului Unirea. La finalul celor 8 zile, inspectorii Administratiei Strazilor Bucuresti au fotografiat bunurile distruse de comercianti. Astfel, au fost gasite jardinière desprinse si mutate din loc, bolarzi scosi de pe marginea trotuarului si aruncati la intimplare cu scopul de a permite parcarea masinilor pe trotuar, dale sparte, banci sparte - transformate in tarabe, cosuri de gunoi aruncate", se arata in raspunsul trimis de Administratia Strazilor Bucuresti la solicitarea HotNews.ro.

Reprezentantii institutiei spun ca lucrarile de amenajare a zonei au fost finalizate, dar lucrarea inca nu a fost receptionata, stricaciunile urmand sa fie remediate pe cheltuiala constructorului.

Lucrarile din zona Magazinului Unirea au fost finalizate de firma Euroconstruct si Delta ACM. Costurile se ridica la 2.786 000 lei reprezentand lucrari de infrastructura si modernizare. Banii nu au fost inca platiti iar lucrarea nu este receptionata de ASB. Intrucat lucrarea nu a fost inca receptionata, firma care se ocupa de lucari Euroconstruct va remedia, pe cheltuiala sa, stricaciunile facute de comercianti urmand sa recupereze pagubele dupa ce se va finaliza ancheta Politiei", se mai arata in raspunsul Administratiei Strazilor.

Modernizarea trotuarelor din zona Unirii s-a facut in baza unui Acord – Cadru privind modernizarea mai multor intersectii din Capitala, incheiat in 2011 pe o perioada de 4 ani.