Procurorii Parchetului instantei supreme au trimis in judecata, vineri, in dosarul "Ionut", Administratia Domeniului Public Sector 2, SC Tei Rezidential, firma careia apartinea terenul unde a fost ucis copilul, si pe administratorul societatii, Constantin Ciorascu, pentru ucidere din culpa, potrivit Mediafax. Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie 2013, dupa ce a fost muscat de caini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii arata, in rechizitoriul trimis instantei, ca Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire sau delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea lui Ionut Anghel si a fratelui acestuia "intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul minorului A.I.C".

In cazul societatii Tei Rezidential SRL Bucuresti si al administratorul firmei, Constantin Ciorascu, s-a retinut faptul ca "nu au asigurat cadrul organizatoric apt sa preintampine atacul canin asupra minorului, prin mentinerea integritatii imprejmuirii, pentru tinerea cainilor societatii exclusiv in interiorul perimetrului ingradit al firmei, si prin indeplinirea obligatiilor ce decurg din legislatia referitoare la detinerea de caini, inclusiv a celor periculosi sau agresivi, imprejurari care au dus la moartea minorului". Dosarul a fost trimis Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti.

Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie 2013, dupa ce a fost atacat de caini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, declara in 3 septembrie 2013, pentru Mediafax, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala. Medicul preciza ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Dosarul privind decesul lui Ionut Anghel a fost deschis in 3 septembrie 2013, de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, care au facut cercetari pentru ucidere din culpa.