O femeie cu varsta si identitate necunoscuta a fost gasita moarta joi dimineata intr-un parc din zona Obor a Bucurestiului, parc aflat la cateva zeci de metri de Primaria Sectorului 2. Mai multi locuitori din zona, care au vazut cadavrul, au declarat pentru corespondentul HotNews.ro ca acesta era plin de muscaturi de caine, faţa fiind desfigurata. Sursele din cadrul Politiei spun ca se va stabili cauza decesului dupa realizarea necropsiei. Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca au capturat 7 maidanezi de la locul incidentului, din care doi fusesera adoptati de Asociatia Cutu-Cutu si unul - adoptat de o persoana fizica - Raluca Pahomi. Potrivit Primariei aceasta a adoptat 110 caini in ultimii 3 ani.

Maidanezi in CapitalaFoto: Agerpres

UPDATE Ora 18.40: Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a declarat ca victima nu avea rani pe fata.

"Politia a fost sesizata in jurul orei 7 dimineata, o femeie cu varsta si identitate necunoscuta fiind gasita decedata intr-un Parc din zona Obor. S-a deplasat la fata locului un echipaj de la departamentul <>. Corpul a fost dus la INML, cauza decesului urmand sa fie stabilita dupa necropsie", au declarat surse din cadrul Politiei Capitalei pentru HotNews.ro. Potrivit unui comunicat al institutiei, politistii au început cercetările şi verificările în acest caz. Potrivit aceloraşi surse, femeia avea urme de violenţă, iar moartea este considerată "una suspectă".

Reprezentantii Capitalei nu au facut nicio declaratie daca femeia a fost muscata sau nu de cainii maidanezi insa spun ca au adunat 7 caini de la locul incidentului, in timp ce reprezentantii Primariei Sectorului 2 nu au raspuns apelurilor telefonice ale reporterului HotNews.ro.

Imagine de la locul incidentului. In zona erau mai multe vase cu apa si mancare pt. caini

Imagine de la locul incidentului. In zona erau mai multe vase cu apa si mancare pt. caini

Foto: Hotnews

"Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor(ASPA) a capturat de urgenta cainii fara detinator, aflati la locul incidentului si in imprejurimi. Este vorba despre 7 animale. Imediat au fost citite crotaliile acestora, operatiune in urma careia s-a constatat ca unul dintre caini era adoptat de o persoana fizica, 2 erau in responsabilitatea Asociatiei Cutu-Cutu, 3 caini erau microcipati de Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2, iar unul dintre caini, aparent bolnav si orb, nu figureaza in nici o evidenta. In ultimele 6 luni ASPA a fost solicitata sa intervina in vecinatatea zonei in care s-a produs incidentul de patru ori. Toate documentele sunt pregatite pentru a fi puse la dipozitia Politiei, pentru investigarea cazului", se arata in raspunsul trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

"Conform legii 258/2013, pentru modificrea si completarea OUG 155-2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, abandonarea cainilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani. Conform primelor cercetari facute de Politie la fata locului si puse la dispozitia Autoritatii, momentan femeia decedata este neidentificata, probabil o persoana fara adapost", mai spun reprezentantii Primariei.

Potrivit Primariei Capitalei, ASPA lucreaza cu 15 echipe pentru capturarea animalelor, iar in aceasta perioada, ASPA a primit in medie 800 de sesizari pe luna, si a ridicat toti cainii reclamati. Pana acum au fost eutanasiati 2000 de maidanezi.

documente

Documentele care dovedesc cui apartineau cainii

(20 Mar 2014) PDF, 2MB

"Din septembrie 2013 pina acum, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor a adunat de pe strazi peste 10.000 de caini fara stapan. Peste 6.000 dintre acestia au fost adoptati de persoane fizice si ONG-uri. In acest moment, in cele trei adaposturi Mihailesti, Pallady, Bragadiru se afla circa 2.000 de caini. Eutanasierile au inceput pe data de 17 februarie 2014, adica in urma cu o luna. Au fost eutanasiati pana acum peste 2000 de caini", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei.

Tot de la sfarsitul lunii septembrie, ASPA a pus la dispozitia publicului un numar de telefon pentru reclamatii: 021/9844.

In septembrie 2013, un copil 4 ani din Bucuresti, Ionut Anghel, a fost ucis de cainii maidanezi.