In Piata Charles de Gaulle, pe un spatiu verde, ar putea aparea un bloc de patru etaje, potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) ce urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Proiectul a fost deja avizat de Primaria Capitalei si de Ministerul Mediului. Terenul, in suprafata de circa 2000 mp, este chiar la intersectia cu bd. Primaverii, iar la cativa metri distanta se afla Imobilul Bazaltin, construit in 1935 dupa planurile celebrului celebrul arhitect Marcel Iancu.

Terenul din Piata Charles de Gaulle pe care ar urma sa se construiasca blocul de 4 etajeFoto: Hotnews

Potrivit expunerii de motive a proiectului, terenul face parte din Zona Protejata 55 - Parcelarea Dorobanti 2, iar potrivit planului de reglementari al acesteia, terenul este marcat ca facand parte dintr-un spatiu verde amenajat.

Totodata, in documentatie, se face referire la un aviz eliberat de Autoritatea Nationala pentru Cadastru si Proprietate Imobiliara unde acest teren figureaza ca si curte.

In Cadastrul Verde al Bucurestiului, terenul este trecut ca spatiu verde, fapt relevat si de imaginile de la fata locului. Reamintim ca legea nu permite construirea spatiilor verzi.

Indicatorii urbanistici existenti sunt:

- Procent de Ocupare al Terenului - 40%;

- Coeficient de Utilizare al Terenului - 2,5;

- Inaltimea maxima - 13 metri peste care se admite un singur etaj in plus.

Indicatorii urbanistici ceruti prin PUD sunt:

- Procent de Ocupare al Terenului - 40%;

- Coeficient de Utilizare al Terenului - 2,5;

- Inaltimea maxima - 16 metri, respectiv o cladire cu subsol, demisol, parter si patru etaje.