Pe terenul pe care a fost omorat de caini Ionut Anghel, pe strada Tuzla, pe malul lacului Tei, s-ar putea construi o baza de agrement, potrivit unui proiect prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Terenul este spatiu verde, iar in perioada comunista acolo a fost o baza sportiva.

Proiect baza sportiva Lacul Tei.JPGFoto: Hotnews

Terenul are o suprafata de 8600 mp, iar potrivit proiectului prezentat, investitorii vor sa construiasca 3 piscine micute pentru copii, o constructie su doua subsoluri, demisol, parter si doua etaje - centru SPA, o parcare subterana pentru 60 de masini si doua cladiri cu subsol demisol si parter care vor adaposti restaurant, terase , club copii si spatii de joaca.

Coeficientii urbanistici propusi sunt:

- procent de ocupare al terenului 35%;

- coeficient de utilizare al terenului - 0,35

- inaltimea maxima - 14 etaje.

Investitor este firma Tei Rezidential, iar proiectant Alfa Design.

Potrivit Planului Urbanistic al Municipiului Bucuresti, terenul este incadrat in zona V4- spaţii verzi pentru protecţia cursurilor de apă . Pe aceasta fasie din lungul oglinzilor de apă se admit următoarele functiuni: drum de halaj, alei, amenajări de mici dimensiuni pentru odihnă, agrement, joc şi sport, debarcadere, anexe sanitare, mici puncte de alimentaţie publică specifice programului de parc. Procent de ocupare al terenului admis - 15%, iar coeficient de utilizare al terenului - 0,2. Inaltimea cladirilor nu va depasi doua niveluri.

Terenul figureaza in situl arheologic clasat monument istoric -Lacul tei-Debarcader.